Jótékonyság

A Carissa Sportegyesület a nagyszerű sporteredmények mellett rendkívül fontosnak tartja, hogy segítsen, jótékonykodjon. A jótékonyság, az önzetlen segítségnyújtás rászoruló csoportoknak, személyeknek és az őket segítő szervezeteknek, a Carissa Sportegyesület egyik fő profilja. Mindig precízen megtervezzük az ilyen típusú társadalmi szerepvállalást, hogy megfelelő erejű és intenzitású legyen. Szem előtt kell tartanunk azt is, hogy minden jótékony akciónk lebonyolításánál (csakúgy, mint a sportpályán) képviseljük az egyesületet támogatóit is. A civil szféra különböző részterületeire irányított adományok és az önkéntes segítségnyújtás sajátossága, hogy a támogatottak palettája igen széles. Közreműködésünkkel immár több millió forint és rengeteg ajándék, eszköz, sporteszköz jutott el a megfelelő helyekre. Tevékenységünk sokrétű társadalmi kapcsolatrendszerünkre is pozitív hatással van és ennek köszönhető, hogy számos esetben sikerül olyan szponzorokat is bevonni akcióinkba, akik legfeljebb gyenge szálakkal kötődnek a sporthoz, a kispályás labdarúgáshoz.

„Az aranyérem csodálatos dolog, de ha nélküle nem érsz eleget, akkor vele sem.” - (idézet a „Jég veled!” című filmből)

Az elmúlt években támogattuk (a teljesség igénye nélkül)

  • a dunaújvárosi óvodákat,
  • a fővárosi Tűzoltó utcai (daganatos betegséggel küzdő) gyermekek klinikáját,
  • a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat,
  • a dunaújvárosi Jószolgálati Otthont,
  • a budapesti Heim Pál Gyermekkórházat,
  • a dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolát,
  • a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolát,
  • a Dunaújvárosi Mentőállomást.

Több alkalommal segítettünk családi tragédiát követően gyermekeknek, hozzátartozóknak. 2015-ben vásároltunk és Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának átadtunk két életmentő (defibrillátor) készüléket több mint 1 millió hatszázezer forint értékben és évek óta folyamatosan támogatjuk a súlyos betegséggel küzdő Szatmári Ádámot és családját.

Tevékenységünket a lehetőségekhez mérten igyekszünk még jobban kiterjeszteni és megpróbálunk még több területen segítő kezet nyújtani.

Azt gondoljuk, hogy a sport és a jótékonyság találkozásával mindenki nyer, minden megmozdulásunk duplán számít. A sport iránti szeretet képes arra, hogy közelebb hozzon egymáshoz embereket a közös érdeklődési kör vagy éppen a jótékony tenni akarás kapcsán. Az eredmény mindig ugyanaz, de nem mindig mérhető csillogó érmekben, kupákban, helyezésekben, de ez nem is mindig szükséges…

Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros