Új életmentő készülékek Dunaújvárosban

Dunaújvárosi Sportcsarnok életmentő készülék

Nagyszerű hírrel tudunk szolgálni a Dunaújvárosiaknak! A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület néhány évvel ezelőtti vállalásának megfelelően, a XIII. Carissa Kupához kapcsolt jótékony akció keretében összegyűjtött pénzből vásárolt Lifepak 1000 életmentő defibrillátor készülékek aktuális szervizelését kívánta elvégeztetni néhány nappal ezelőtt. Kiderült azonban, hogy a nagyszerű berendezéseket ki kell cserélni a telepcsatlakozó problémája miatt. Petrás Gábor és Tóth Imre, a két szervezet vezetői azonnal felvette a kapcsolatot a gyártó Physio Control céggel.

Néhány tárgyalást követően meg is állapodtak Mohácsi Endre szervizvezető mérnökkel, hogy a Dunaújváros Sportcsarnokban és a Dunaújvárosi Egyetemen kihelyezett berendezéseket kicserélik egy-egy teljesen új készülékre.

Természetesen a megállapodás része volt az is, hogy a csere a helyszínen történjen meg, így egyik intézmény sem maradt életmentő készülék nélkül egyetlen percre sem. A csere 2018.07.16-án meg is történt. Az elektródákat külön kellett cserélni (ennek költségeit a DLSZ és a Carissa Sportegyesület vállalta), melyek szavatossága kettő, míg az akkumulátoroknak öt év lett, s emellett megállapodtak a Medifair Kft-vel az egy év múlva esedékes felülvizsgálatról is. Természetesen a DLSZ és a Carissa SE célja továbbra is a város lakosságának, és a sportolóknak a biztonsága. Ennek jegyében a jövőben is oda kívánnak figyelni az ehhez hasonló esetek lebonyolítására, derült ki a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség sajtóközleményéből.

Forrás: Dunaújváros Online

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros