Gyerekek színezték ki a mozi előtti teret

Gyerek rajzverseny Dunaújvárosban

Tizenkét tagóvodából érkeztek az ötfős óvodás csapatok ma délelőtt a mozihoz. Szépen felsorakoztak, majd Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjének köszöntője után krétát ragadtak és serényen készítették az alkotásokat.

A verseny kezdeményezője Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő volt. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy lehetőséget, teret adjanak a gyerekeknek a kreativitásuk kibontakoztatására az óvoda falain kívül is, mindezt úgy, hogy izgalmassá, érdekessé is tegyék számukra, a korosztályuknak megfelelő készségfejlesztő programként. Innen jött az ötlet az aszfaltrajzversenyre, hogy megmutathassák az ovisok, milyennek látják környezetüket, a világot. Lassingleitner Fruzsina hozzátette, egykori élsportolóként alapvető feladatnak tekinti a fiatalok mozgásra és az egészséges életmódra való nevelését, éppen ezért a rajzversenyen a mozgás, a sport és a kirándulás témájában alkothattak az ovisok.

A képviselő köszönetet mondott Karmacsi Tamásnak, a dunaújvárosi Shell benzinkút ügyvezetőjének, hogy támogatóként a rendezvény mellé állt, és felajánlott egy trambulint a nyertes tagóvodának. Továbbá köszönetet mondott Gyenes Józsefnének, a Carissa Sportegyesületnek, valamint a helyi Tourinform irodának a rendezvény megvalósulásáért.

Az ovisoknak 35 perc állt rendelkezésükre a versenyen, a végén zsűri értékelte az alkotásokat, amelynek tagja volt Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek - és Ifjúsági Bizottságának elnöke, két óvodapedagógus, és a dunaújvárosi Shell benzinkút munkatársa is.

Nehéz volt meghozni a végső döntést, ám végül a legszebb alkotásnak járó díjat a Bóbita tagóvoda apróságai érdemelték ki. Az ő óvodájuk egy trambulinnal gazdagodhatott. Különdíjként pedig a Kincskereső tagóvoda csapata egy 30 ezer forint értékű Decathlon vásárlási utalványt kapott.

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros