Jót Fut a Város - Dunaújváros! Futógála

Jót Fut a Város - Dunaújváros!

Jót Fut a Város - Dunaújváros!

2024. május 18. Dunaújváros, Városháza tér

Hatalmas siker csodálatos eredmény

 

Több mint ezer résztvevő gondolta úgy, hogy sportol, támogat, segít, közösséget vállal és a legfontosabb, hogy jól érzi magát 2024. május 18-án szombaton Dunaújvárosban, ahol lelkes szervezők hirdettek futógálát, „Jót Fut a Város - Dunaújváros!” címmel. A „Jót” szócska azért került a hagyományos futónap elnevezése elé, mert ezúttal egy nagyon nemes és jó célt is a sportnap zászlajára tűztek. A vállalás célja az volt, hogy a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény számára egy olyan autista gyermekek számára kifejlesztett szoftvert vásárolnak meg, mely nagymértékben hozzájárul ezeknek a tanulóknak a foglalkoztatásához, fejlesztéséhez és egyúttal segíti az ezekkel a gyerekekkel foglalkozó pedagógusok munkáját is. Alpekné Major Valéria Intézményvezető rendkívül boldog volt, amikor megkerestük ezzel a lehetőséggel, hiszen ahogy elmondta nekik egyáltalán nincs lehetőségük ezeknek a drága eszközöknek a beszerzésére, viszont a gyerekek számára szinte elengedhetetlen lenne a használatuk. Megígértük, hogy igyekszünk minél nagyobb összeget összegyűjteni az esemény kapcsán, hogy egyéb fontos eszközöket is meg tudjanak majd vásárolni. Szerveztünk, népszerűsítettük a futógálát és Dunaújváros ismét összefogott. Több mint 100 óvódás futotta le a nekik kiírt 500 méteres távot, melynek eredménye a mozgáson és a sporton kívül az volt, hogy egy támogatónak köszönhetően gyermekenként 500 forint jutott a jótékony alapba. A felnőttek 2 és 4 kilométeres távját 1100 főnél is többen teljesítették. Az amatőr, felnőtt sportolók jó cél melletti elköteleződése eredményezte, hogy végül elképesztő összeg gyűlt össze eszközvásárlásra. A tervezett 800 ezer forint helyett 2 millió 221ezer 900 forint került arra a hatalmas csekkre, melyet Petrás Gábor adott át a könnyeivel küszködő Alpek Valéria igazgató asszonynak.

Bebizonyítottuk ismét, hogy az erő rendelkezésre áll, ha jó a cél, ha igazán segíteni akarunk, csak össze kell fogni és egy irányba kell mozdulni.

És hogy még jobb legyen az amúgy is remek hangulat, különdíjakat osztottunk többek között a legfiatalabb és a legidősebb futónak, volt Carissa Különdíj, melyet a Székesfehérvárról idelátogató 8 fős csapat nyert el (a fehérvári vegyvédelmi alakulat katonái), és több mint 30 tombola is gazdára talált melynek összértéke meghaladta a 770 ezer forint volt.

Köszönjük mindenkinek aki segített!

https://www.youtube.com/watch?v=z1J3ffLT0bU&t=5s

 

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros