Carissa Sportegyesület

Jótékonyság
Előzmények

A dunaújvárosi Carissa Sportegyesület 2008-ban alakult meg hivatalosan, azonban már jóval korábban megkezdte a tevékenységét. Az egyesületet és annak jövőképét (az alapítók) Petrás Gábor és barátja, Arth Imre álmodta meg egy iskolai öltözőben. Később szintén Ők indították útjára az immár országos hírű Carissa Kupát.

A Carissa SE tevékenysége

A 2000-es évek elején egy nagyszerű kispályás labdarúgó csapat bontogatta ezen a néven a szárnyait, 2003-ban pedig megrendezésre került első alkalommal a Carissa Kupa. Akkor még nem tudhattuk, hogy micsoda nagyszerű dolgot indítottunk útjára, de ma már ismert ennek a remek labdarúgó tornának a története. 2013-ban Tóth Imre lett az egyesület elnöke és folyamatosan csatlakoztak be nagyszerű támogatók az SE munkájába. A Carissa Sportegyesület az első pillanattól kezdve rendkívül fontosnak tartotta, hogy jelen legyen Dunaújváros sportjában, része és részese legyen olyan kezdeményezéseknek és olyan akcióknak, melyek a sport és a jótékonyság egymásra találásáról szólnak, de a legfontosabb célkitűzése mindig az volt, hogy a sportolás és a mozgás szükségességét hirdesse! Az egyre népszerűbbé váló Carissa Kupa nagyon jó esélyt kínál arra a Sportegyesület vezetőinek, hogy ezeket az irányelveket szem előtt tartva sportolni szólítsa a labdarúgás szerelmeseit, ugyanakkor pedig jótékony akciókat szervezzen a labdarúgó torna égisze alatt. Mindemellett a kispályás labdarúgás terén is nagyszerű eredményeket tud felmutatni, hiszen az egyesület által működtetett Dunaferr Vasas kispályás labdarúgó csapat az utóbbi néhány évben nagyon sikeres. Természetesen mindezt a nagyszerű támogatóink nélkül nem tudtuk volna elérni, örülünk, hogy segítenek nekünk és reméljük, hogy továbbra is mellettünk állnak majd.

Videófilm
Évszám

Carissa Sportegyesület 2019. évi tervei

Az egyesület alaptevékenysége a labdarúgás, azon belül a kispályás labdarúgás népszerűsítése. A sportegyesület elsődlegesen és alapvetően a Dunaújvárosban hagyományokkal rendelkező labdarúgás, a kispályás labdarúgás sportág vonatkozásában kíván a 2019-es esztendőben is működést kifejteni. A CARISSA Sportegyesület kispályás labdarúgó csapata, a DUNAFERR, több országos tornán is részt kíván venni 2019-ben. Többek között az „Ipar legnagyobb tornája”-ként aposztrofált HAHN & KOLB Kupán, Budapesten. Ezen a rendezvényen 32 csapat vett részt legutóbb (köztük külföldi alakulatok is, Lengyelországból, Szerbiából és Németországból).

Mivel sorozatban immár harmadik alkalommal sikerült megnyernünk ezt a kupát – méltóképpen képviselve támogatóinkat, öregbítve cégeik, vállalkozásaik hírnevét – ezért itt címvédőként szerepelünk majd. Ugyanúgy, mint Győr-Gyirmóton az Alcufer Kupán, ahol a szintén nemzetközi mezőnyben, ugyancsak győztesként végeztünk 2018-ban.

Ezen felül természetesen más, fontos területeken is tevékenykedünk.

Kiemelt célnak tekintjük

 • a sport népszerűsítését,
 • versenyek, kupák szervezését, 
 • tagjaink részére a rendszeres testedzés és sportolás lehetőségének biztosítását,
 • a társadalmi öntevékenység és közösségi élet kibontakoztatását,
 • sportkapcsolatok létesítése és fejlesztését,
 • sportrendezvények szervezését, 
 • utánpótlás nevelést, 
 • szoros együttműködést a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel,
 • sporttudatos nevelést az óvodás kortól, a felnőtt korosztályig,
 • Dunaújvárosi és országos, bajnokságokon, kupákon való részvételt,
 • az egyesület és Dunaújváros, valamint támogatóink képviselete, 
 • labdarúgó tornák, bajnokságok szervezése minden korosztály számára,
 • karitatív tevékenység folytatása.

Fentieket részletezve a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a mai közösségi életet nélkülöző, virtuális világot előtérbe helyező társadalom számára érdekessé, fontossá tegyük a sportéletet, a siker-orientáltságot, a közösséghez tartozás érzését. 

Mindez egy folyamat eredménye, melyet már egész kicsi kortól kell elkezdeni erősíteni. Dunaújváros kiváló lehetőségekkel bír, hiszen a dunaújvárosi "Ovifoci" programban megépült pályák nagyszerűen alkalmasak erre.

Évente több olyan sportrendezvényt szervezünk, ahol nem a megmérettetés, hanem a játék öröme az elsődleges. Ezeket a megkezdett és jól bevált rendezvényeket, lehetőségeinkhez mérten a 2019. évben is megrendezzük. 

Nagyon fontos azonban számunkra, hogy a virtuális világot is felhasználjuk céljainkra. A labdarúgás szerelmesei a játékprogramokat felhasználva is egyre gyakrabban mérik össze tudásukat. Ezért be szeretnénk kapcsolódni még nagyobb erőkkel a jelenleg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel közösen szervezett Elektronikus-Sport kupák rendezésébe, mely az eddigi tapasztalatok alapján igen népszerű. Megfontolás tárgyát képezi, hogy a FIFA programokon kívül, egyéb népszerű játékokat is a megmérettetés palettájára helyezünk.

Hatalmas teret engedünk a karitatív tevékenységnek. Mecénás szerepben karolunk fel olyan személyeket, szervezeteket, célokat, melyek a sport szerelmeseit megmozgatva figyelmet kapnak és támogatásban részesülhetnek egyesületünktől. Ezen felül megnyitva az utat további támogatások lehetőségének megteremtésére a nyilvánosság felhasználásával.

Bízva abban, hogy teljesítményünk, egész évben folytatott munkánk, valamint jótékony céljaink, hozzáadott értékeket generáló törekvéseink, továbbra is összecsengenek támogatóink értékrendjével és esély lesz a jövőben is arra, hogy eredményes, gyümölcsöző kapcsolatunk továbbra is remekül alakuljon.

Dunaújváros, 2019. február 21.

Tóth Imre
elnök
Carissa Sportegyesület

Évszám

Carissa Sportegyesület 2018. évi beszámolója

Carissa Sportegyesület 2018. évi beszámolója

I. Kispályás csapatunk versenyeztetése, eredményei

Az elmúlt esztendőben 5 nagy tornán indultunk el.

 1. XVI. Carissa Kupa Nemzetközi kispályás labdarúgó Torna (Dunaújváros). (címvédőként érkeztünk, de ezúttal csak az 5. helyet tudtuk elérni)

 2. Dunaújváros Megyei Jogú Várost képviseltük Budapesten, egy rangos eseményen, ahol történelmet írtunk, hiszen még soha nem sikerült ezt a tornát megnyernie Dunaújvárosi csapatnak. Most azonban a 44 csapat részvételével megszervezett országos sportnapon, az első helyen végeztünk. (https://carissase.hu/magyar-onkormanyzatok-iv-focikupaja)
 3. Történelmet írtunk szeptember elején is, hiszen ekkor a Német Hahn & Kolb cég rendezvényén sikerült diadalmaskodnunk, ahol 32 csapat szerepelt és úgy végeztünk az első helyen, hogy ezt sorozatban harmadszor tettük, így végleg elnyertük a gyönyörű vándorkupát! (https://carissase.hu/v-hahn-kolb-kupa-budapest)
 4. Ősz végén ismét egy nemzetközi rendezvény, Győrben (Gyirmóton) az Alcufer Kupa, ahol hat év után ismét sikerült begyűjtenünk az első helyet. (https://carissase.hu/vii-alcuferkispalyas-labdarugo-kupa)
 5. Az év végén pedig elindultunk a Fejér Megye Bajnoka megmérettetésen, ahol csak gólaránnyal maradtunk le a dobogóról.

Közben az igen rangos Dunaújvárosi Kispályás Labdarúgó Bajnokság első osztályában a bronzérmet szereztük meg. Az évben 50 mérkőzést játszott a csapat, ebből 42 (!) alkalommal nem talált legyőzőre.

2018-ban 8 (!) játékost adtunk a kispályás válogatottba, ami elképesztően nagy szám és erre rendkívül büszkék is vagyunk – Sós Márkó és Sikur Lajos csapatkapitányként szerepelt a Nemzeti Együttesben.

II. Jótékonyság

Hagyományosan sokat jótékonykodtunk az elmúlt évben is. Néhány kiemelten fontos akciónk:

 1. A Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben egy úgynevezett Snoezelen szoba kialakítását támogattuk a Carissa Kupa bevételeiből. Ez a képességfejlesztő szoba, fogyatékos és sérült gyermekek és fiatal felnőttek gyógyulását segíti.
 2. Egyesületünk képviselői ismét meglátogatták, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos betegségekkel küzdő kis lakóit. Rengeteg ajándékkal megrakodva. (https://carissase.hu/carissa-sportegyesulet-jotekony-segitsege-daganatos-gyermekeknek)
 3. Folyamatosan segítjük és szervezzük az óvódások sportolását az OviFoci és az Ovi Bajnokságok keretében. (https://carissase.hu/nagy-golok-kis-cipoben-veget-er-idei-ovifoci)
 4. De állandó a segítségnyújtás az állatmenhelyek felé is. (https://carissase.hu/bajban levokutyusok-es-cicusok-segitese)

III. Rendezvényszervezés

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel karöltve évente közel 30 rendezvény szervezésében, létrehozásában veszünk részt. Ezek közül kiemelkedő a Carissa Kupa Nemzetközi Jótékony Kispályás Labdarúgó Torna, és az Akarat Ereje Kupa, ahol szintén a támogatásé a főszerep. Ezeken az eseményeken mintegy 5 ezer (!) amatőr sportolót mozgatunk meg. A rendezvényeket kiterjesztően úgy szervezzük, hogy ne csak a sportolóknak jelentsen szórakozást, hanem egy komplett családi rendezvény keretében a hozzátartozóknak, barátoknak és mindenki más jótékonykodni vágyónak is. Nagy örömünkre a háromnapos (immár nemzetközivé avanzsált) Carissa Kupa rendezvénysorozatot az előző évben is hatalmas érdeklődés koronázta. Ezt az országos hírű tornát több hónapos szervező munka előzi meg minden alkalommal és nagyon komoly stáb dolgozik az esemény sikeréért.

A 2018. évi munkánk során arra törekedtünk, hogy a Carissa Sportegyesület méltóképpen képviselje segítőit, szimpatizánsait, támogatóit minden olyan területen, ahol szerepet vállaltunk. Ígéretet teszünk arra, hogy ezt a szemléletet a 2019. esztendőben is magunkénak valljuk! Mind a sporttevékenységet, mind pedig a karitatív munkát töretlen lendülettel és kitartással folytatjuk!

Dunaújváros, 2019. február 21.

Tóth Imre
elnök
Carissa Sportegyesület

Évszám
Címke
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros