V. HAHN & KOLB Kupa – Budapest

DUNAFERR csapata a V. HAHN & KOLB Kupán

Végleg Dunaújvárosba került a híres serleg!

Helyszín: Budapest, Panoráma Sportközpont
Időpont: 2018. szeptember 8.

Nagyszerűen szerepelt a DUNAFERR Kispályás Labdarúgó Csapata az ötödik alkalommal kiírt HAHN & KOLB Kispályás Labdarúgó Tornán, Budapesten, a Panoráma Sportközpontban. Gyönyörű környezetbe, címvédőként érkezett az újvárosi alakulat a fővárosba. 32 csapat vett részt a rendezvényen, ami immár nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen érkeztek, Lengyelországból, Németországból és Szerbiából is csapatok.

A DUNAFERR a „C” csoportba került, ahol már az első találkozón nagyon komoly ellenfél várta őket, hiszen a már egy alkalommal kupagyőztes budapesti Kracht Hidraulik csapata volt az ellenfél. A dunaújvárosiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és győzelemmel abszolválták a mérkőzést (3:0). A folytatásban a Metall-Techno Kft következett, akik szintén Budapestről érkeztek. Őket 4:0 arányban múlta felül a DUNAFERR, így az utolsó csoportmeccsnek már csak az volt a tétje, hogy az első, vagy a második helyen jutnak tovább Horváth Csabáék. Ennek ellenére nem bízták a véletlenre a fiúk, és 6:0-ra megnyerték az utolsó csoportmeccset, a kecskeméti MAG-Hungary Kft ellen.

Az egyenes kieséses szakaszban érdekes lebonyolítást választottak a szervezők. A csoport negyedikek játszottak a csoportelsőkkel és a másodikak a harmadikokkal. Itt két olyan mérkőzés következett, melyeken alaposan megizzadtak a fiaink. A 16 közé jutásért az IMS Connector System Sopronból szívós ellenfélnek bizonyult és csak nagyon jó játékkal sikerült őket elütni a továbbjutástól (3:1). A 8 közé kerülésért a Taugép Kft Deszkről majdnem elbúcsúztatta az ISD DUNAFERR Zrt-t, hiszen gyorsan vezetést szereztek és szervezett jó védekezéssel egészen a végjátékig megtartották az előnyüket. Ekkor azonban Hatvany Attila kiegyenlített és jöhettek a büntetők. Itt a mieink bizonyultak jobbnak (3:1), ami az elődöntőt jelentette a csapatnak, ahol a Knorr-Bremse várt rájuk.

A budapesti és kecskeméti telephellyel is rendelkező vállalat nagyszerűen megszervezte a védekezését, de azért sikerült feltörni három alkalommal is. (3:0) A döntőben egy nagyon erős, de igen fáradt alakulat benyomását keltő Benteler várt a mieinkre. Így fejér-megyei házi döntőt láthatott a szépszámú közönség, ugyanis ellenfelünk Mórról érkezett. A nap egyik legmeggyőzőbb játékát nyújtva 4:0 arányban hozták az újvárosiak ezt a meccset, így zsinórban harmadik alkalommal hódították el a kupát és a vándorserleget a DUNAFERR játékosai. A szervezők a díjkiosztón bejelentették, hogy úgy döntöttek: a gyönyörű trófea végleg újvárosban maradhat! Külön öröm volt még, hogy a torna folyamán mindössze két gólt kapó Elter Zoltánt választottak a nap legjobb hálóőrének.

Az ISD DUNAFERR Zrt csapata ismét nagyszerűen képviselte városunkat és a támogatókat. Gratulálunk!

DUNAFERR CSAPAT
Vincze Dezső Hatvany Attila
Horváth Csaba (edző) Zemankó Zoltán
Somogyi Jenő Csordás István (gyúró)
Németh Tamás Hercsik Ádám
Mazán Balázs Elter Zoltán
Subi Tamás Kalácska András (csapatvezető)
Tóth Imre (csapatvezető)  

 

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros