Magyar Önkormányzatok IV. Focikupája

Győztes csapat: Dunaújváros

Helyszín: BME Ikarus pálya
Időpont: 2018. május 12.

 
Nagyszerűen képviseltük Dunaújvárost az Önkormányzatok Kispályás Labdarúgó Tornáján, Budapesten. 44 település csapata vett részt a rendezvényen, remekül előkészített pályákon az Ikarus sportközpontjában. A csoportmérkőzések során Békéscsabát 2:0 arányban, a XIII. kerület csapatát szintén 2:0 arányban, Püspökladányt 3:1-re, Egert 7:0-ra sikerült legyőznünk.

Egyedül a Vác gárdája tudta gól nélkül döntetlenre hozni a mérkőzését velünk szemben. A legjobb 16 között (az egyenes kieséses szakaszban) az Érd csapatával találkoztunk, akiket nagy csatában 3:1-re győztünk le. A 8 között Bátonyterenye következett, akit kitűnő játékkal 3:0 arányban múltunk felül. A legjobb 4 között (a döntőbe jutásért) a címvédő Szombathely gárdájával néztünk farkasszemet.

A vasiak gyorsan vezetést szereztek, de nem sokáig örülhettek, mert Vincze Dezső ballábas bombája néhány perccel később utat talált a kapuba. Ezt követően mindkét csapat a győztes gólért küzdött, amit 1 perccel a mérkőzés vége előtt ismét Vincze Dezsőnek köszönhetően nekünk sikerült megszerezni. A döntőben a Veszprém volt az ellenfél, akiket magabiztos jó játékkal 4:0 arányban múltunk felül. Külön öröm volt számunkra, hogy a tornán kiosztott két különdíjat szintén mi hoztuk el. A gólkirályi címet Freud Krisztián szerezte meg 10 góllal, míg a legjobb kapusnak Jurinka Zoltán bizonyult.

Végül 26 gólt lőve mindösszesen 3-at kapva 8 győztes és egy döntetlenre végződő mérkőzést követően sikerült megnyernünk a tornát és az önkormányzati labdarúgó kupák történetében első alkalommal került Dunaújvárosba a gyönyörű serleg. Gratulálunk a csapatnak és a különdíjasoknak!

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros