Nagy gólok, kis cipőben – véget ér az idei Ovifoci

Ovi foci bajnokság

Tizennégy tagóvoda lurkói meccseltek a dunaújvárosi sportcsarnokban. Hétfőn délelőtt a városi sportcsarnokban rendezték az idei Ovifoci-Bajnokság zárófordulóját – 14 örökmozgó csapat részvételével.

Futballünnep érmekkel, kupákkal, Mikulással

Különleges élmények sorát tartogatta a fiatal labdabűvölőknek az óvodások záró bajnoki fordulója, amelyen 14 városi és környékbeli tagóvoda vett részt. A Dunaújvárosi Óvoda vezetője, Gyenes Józsefné így foglalta össze a kupa célját és hasznát: a legfontosabb, hogy megszerettessük a mozgást a gyerekekkel, kialakuljon a sporthoz való pozitív hozzáállásuk, az együttjátszás élményét éljék meg, a közös munka, az együttgondolkodás fejlesztő hatását tapasztalják meg.

Az izgalmas rangadók és az energiafeltöltésként szolgáló pizzák után, a Mikulás segítségével kihirdették az eredményeket. A nagyszakállúnak segítségére voltak a program szervezői és támogatói – Lassingleitner Fruzsina, Kalácska András, Juhász András, Horváth Attila, Petrás Gábor, Tóth Imre. Minden résztvevő csapat ajádékkal, érmekkel és számos meglepetéssel térhetett haza. A vándorkupát végül a Napsugár tagóvoda szerezte meg, a Csillagvirág és a kulcsi óvoda előtt. A legjobb játékosnak Kerti Benettet választották.

A bajnokság végén közösen ünnepelt a szervezőcsapat és a lelkes játékossereg. Az óvodai „válogatottak” közül talán a tornasorozat győztese, a Napsugár tagóvoda csapata volt a legboldogabb, hiszen ők vehették át Kalácska Andrástól az Ovifoci vándorserlegét

Gyenes Józsefné óvodavezető és a Mikulás is gratulált az ovisoknak, a Kincskereső csapatának pedig Tóth Imre adta át az érmeket.

A Carissa sportegyesület ismét támogatta az Ovi Foci Kupát. Mint minden alkalommal ezúttal is a nemes cél mellé állt egyesületünk, amikor a legkisebbek sportolásáról volt szó. Soadik alkalommal veszünk részt ebben a programban támogatóként, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek a lehető legkorábban kezdjék el a sportolást, a mozgást - és amennyire ez megvalósítható, akkor tegyék ezt szervezett keretek között.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ezt a törekvést realizálja az Ovi Foci rendezvényekkel és mi minden alkalommal természetesen azonnal belépünk a program mögé segítőként. Ezúttal is így történt és a CARISSA SE hatékonyan közreműködött abban, hogy ez a remek verseny létrejöjjön.  A jövőben is igyekszünk támogatni az ilyen és az ehhez hasonló kezdeményezéseket. 

– Tóth Imre a Carissa SE elnöke

Forrás: DUOL
Szerző: Szabó Szabolcs
Fotók: Hankusz Kálmán

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros