Vöröskeresztet Támogattuk

Cserna Gábor és Tóth Imre

Büszkén adunk számot a gyűjtésünk eredményéről. A XVII. Carissa Nemzetközi Jótékonysági Labdarúgó Kupán egymásra találtak a sportolók és a közönség, a támogatók és a szervezők egyaránt. Idén a befolyt összegből a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének kétmillió forint értékű eszközparkot adományoztak.

Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere
Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere

A Carissa Kupán több mint 1,5 millió forint adomány gyűlt össze, amelyet Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere 2 millió forintra egészített ki.

Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere az esemény védnöke: „Megköszönöm a DLSZ-nek, hogy megszervezte ezt az egyfelől igen családias rendezvényt, a támogatóknak a segítségét. Mellettük a sportolóknak, akik nevezési díjat fizettek a játékért, illetve a szurkolóknak, akik nagyon sok tombolaszelvényt vásároltak, és ezzel növelték az adomány mértékét.”

Cserna Gábor köszönetet mondott az adományozóknak is. Szűcsné Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei Szervezetének igazgatója: „Nagyon köszönjük, hogy mi kaphattuk meg ezt az összeget, illetve a belőle vásárolt eszközöket, amikkel a közösség javát szolgálhatjuk.”

Dr. Bozsics Attila, a Vöröskereszt helyi elnöke: „Bevallom, hogy azon kevesek közé tartozom, akik eddig nem követték figyelemmel a labdarúgás eseményeit. Ezúttal azonban jelen voltam, és nagyon büszke vagyok arra, hogy az adományozáskor ezúttal ránk gondoltak. A Vöröskereszt részéről egy dolgot mondhatok: köszönjük!”

Szűcsné Szigeti Hedvig és Feth Katalin a Vöröskereszt képviseletében
Szűcsné Szigeti Hedvig és Feth Katalin a Vöröskereszt képviseletében

Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője: „Már akkor is boldog voltam, amikor megtudtam, hogy a lehetséges kedvezményezettek között gondoltak ránk. Úgy éreztem, hogy már a jelöléssel is elismerték a munkánkat.”

Dunaújvárosi Vöröskereszt

Tóth Imre, a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke: „Rengeteg karitatív gyűjtésről hallunk, de azok befejezéséről viszonylag ritkán. Mi ezt az utat választottuk, hogy a mai napon összegyűltünk, és bemutatjuk, hogy mire jutottunk, mire fordítottuk a befolyt összegeket, és köszönetet mondjunk azoknak, akik részt vállaltak ebben.”

– Tóth Imre

Nemes Ferenc, Roneko Kft ügyvezetője
Nemes Ferenc, Roneko Kft ügyvezetője

Nemes Ferenc, a Roneko Kft. ügyvezetője, a Carissa Kupa akciójának a támogatója: „Ez a kupasorozat a szívemhez nőtt, hiszen évek óta szinte hazajárok az eseményeire. Ezúttal is gratulálok a szervezőknek. Ameddig a cégeink gazdasági eredményei ezt megengedik, folyamatosan fogjuk támogatni ezt a rendezvénysorozatot.”

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára és a Carissa Kupa főrendezője: „Szeretném mindenkinek megköszönni a támogatását, akik anyagilag, vagy az önkéntes munkájukkal hozzájárultak a célunk eléréséhez.”

Forrás: DUOL Dunaújvárosi Hírlap
Fotók: Zsedrovits Enikő

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros