Megvalósult álom

Jótékonyság Dunaújvárosban

Mint arról beszámoltunk, idén is óriási sikert hozott a Carissa Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna, melyen immáron tizenhetedik alkalommal mérték össze egymással erejüket a résztvevő csapatok. A harminckét együttest felvonultató háromnapos nemzetközi viadal azonban nemcsak a sportról, hanem a jótékonyságról is szólt, ugyanis a szervezők ezúttal a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeztek segíteni, s mint az a torna utolsó napján kiderült, ez remekül sikerült, mert összesen kétmillió forintot gyűjtöttek össze az idei Carissa Kupán.

Ebből az összegből különböző irodai berendezéseket, számítógépet, nyomtatót, valamint több szűrőberendezést sikerült vásárolni, s ezeket ma kora délután, az XVII. Carissa Kupa zárórendezvényén adták át a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének. Az ünnepélyes eseményen természetesen jelen volt Cserna Gábor polgármester, a Carissa Kupa védnöke, Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke, Szücsné Ligeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezeti Igazgatója, dr. Bozsits Attila, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének elnöke, Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének vezetője, Tóth Imre, a Carissa SE elnöke, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, a DLSZ elnöke és főtitkára, Kalácska András, illetve Petrás Gábor is, illetve Nemes Ferenc, a Carissa Kupa jótékonysági akciójának egyik támogatója is.

Dunaújvárosi Vöröskereszt javára adományoztak
Dunaújvárosi Vöröskereszt javára adományoztak

Beszédeikben mindannyian kiemelték, hogy óriási köszönet illet minden, a tornán és a jótékonysági akcióban résztvevő csapatot, támogatót, azokat a szurkolókat, akik kilátogattak a viadalra, s bármilyen módon, de hozzájárultak ahhoz, hogy a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete a jövőben még hatékonyabban tudja ellátni feladatait.

Ugyan ez a 17. Carissa Kupa záróeseménye, de nyugodtan fogalmazhatnék úgy is, hogy a következő viadal felvezetője is, mert, ahogy önkormányzatunk eddig is, úgy a jövőben is partnerként áll a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség eme remek kezdeményezése mellé. Minden évben nagyszerű kedvezményezettet talált a Szövetség, s ezúttal ilyen volt a helyi Vöröskereszt, mely tizenöt településen működik, s remek kapcsolatot ápol mindenkivel. Több nagyszerű kezdeményezésük is volt az elmúlt időszakban, a helyi kórháznak is sok segítséget nyújtanak, ha mással nem, a véradással, nagyon sokrétű a tevékenységi körük, s remélem, hogy ezek az eszközök, amelyeket ma átadtunk, komoly segítséget nyújtanak nekik a munkájukban. Jár a köszönet a szervezőknek, a támogatóknak, a sportolóknak, a szurkolóknak is, hogy ez a kettő millió forintos összeg összejöjjön. Kívánom a Vöröskeresztnek, hogy ugyanolyan lelkesedéssel, hasznosan, értelmesen használják ezeket az eszközöket, ahogy a szervezők, a város, a támogatók, a sportolók és a szurkolók adják ezt önöknek. Bízom abban, hogy a következő, a 18. Carissa Kupa is ilyen sikeres lesz, de, hogy hol, az majd kiderül, mert a sportcsarnok felújítása miatt a következő viadalt máshová kell majd vinni.

– Cserna Gábor

Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy mi lehettünk a kedvezményezettjei ennek a jótékonysági labdarúgó tornának, melyen rengeteg ember volt, s számomra kicsit meglepő is volt, hogy január elején ennyien el tudtak jönni erre az eseményre. Ahogy polgármester úr is említette, a mi tevékenységünk nagyon sokrétű, az oktatásoktól kezdve az egészségnevelésen keresztül a véradásig, minden területen megtaláljuk magunknak a feladatot és részt is veszünk benne. Ezekkel az eszközökkel ezeket a tevékenységeinket sokkal magasabb szinten, gördülékenyebben fogjuk tudni elvégezni, míg a szűrőeszközöknek köszönhetően egy olyan magasabb szintre léphet az egészségmegőrző programunk, amivel eddig még igazából gondolati szinten sem tudtunk foglalkozni, s ezért még egyszer köszönjük mindenkinek, aki ehhez bármivel hozzájárult.

– Szücsné Ligeti Hedvig

Csoportkép

Rendkívül büszke vagyok, hogy részt vehettem ezen a rendezvényen, melyen most voltam először, de nagyon jól éreztem magam. Nem tudom elégszer elmondani, hogy mennyire köszönjük a segítséget. A Vöröskereszt nem tartozik a gazdag szervezetek közé, a dunaújvárosi szervezet kicsit talán a szegény gyermek szerepét töltötte be a megyei szervezeten belül, most azonban nagyot fordult velünk a világ. Az irodai berendezések megkönnyítik a munkánkat, ugyanakkor a szűrővizsgálatokat segítő készülékek fogják meghatározni a munkánkat, szóval köszönjük! Köszönjük! Köszönjük!

Dr. Bozsits Attila

Már az is óriási megtiszteltetés volt, számunkra, hogy jelöltek minket arra, hogy mi legyünk a Carissa Kupa idei kedvezményezettjei, így ismerve el a tevékenységünket, azt a munkát, amit kollégáimmal együtt végzünk. A következő sok akkor ért minket, amikor láttuk, hogy milyen összeg jött össze, ez nagyon soknak tűnt ott a helyszínen. Az első sokkból még fel sem ocsúdtam, mikor jött a következő, mert polgármester úr azt mondta, hogy ezt még kiegészíti. Idáig egy számítógépünk volt az irodában, most nyomtató, új számítógép segíti a munkánkat, a szűréseinket is egy szinttel magasabbra tudjuk emelni, s lehetőséget adtunk magunknak a Carissa Kupa és az önkormányzat segítségével arra, hogy mi is szintet lépjünk.

– Feth Katalin

Nagyon nagy szükség van arra, hogy a segítő szervezetek is kapjanak támogatást, s mi is hasonló cipőben járunk, hiszen a Carissa SE jótékony vonala, vagy éppen a labdarúgó szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága, is várja a segítséget, de szerencsére remek partnereik vannak ebben. Polgármester úr már az indulásnál is mellettünk állt, dr. Dorkota Lajos is fővédnökként segített nekünk, ráadásul a torna befejezésénél még az addig összegyűjtött adomány összegét is feljebb kerekítették, amit nem tudunk elégszer megköszönni. Nemes Ferenc úr is mindig igyekezett segíteni nekünk, szóval tényleg mindenkinek jár a köszönet azért, hogy a Vöröskereszt helyi szervezetét támogatni tudtuk az idei Carissa Kupán, nagyon örülök annak, hogy Katáék álma is megvalósulhatott.

– Tóth Imre

Hozzám nagyon közel áll a sport, azon belül is a labdarúgás, s a Carissa Kupa is a szívemhez nőtt, hiszen évek óta visszajárok, mintha hazajönnék. Gratulálok a szervezőknek, ismételten el kell mondani, hogy nagyon jó célt szolgált a torna bevétele, ami nagyon komoly segítséget jelenthet a vöröskereszt számára. Én annyit ígérhetek, hogy amíg a gazdasági eredményeink engedik, addig továbbra is támogatjuk a Carissa Kupát.

– Nemes Ferenc

Videófilm
Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros