Önzetlen segítség Húsvétkor

Húsvéti ételosztás

Dunaújváros, Hajléktalan Ellátó Centrum

2024. március 31. Húsvét vasárnap

 

Az év első ételosztását Húsvétkor tartottuk. Fontos alkalom volt ez, hiszen az ételosztással sok ember ellátását oldottuk meg ezen a napon. Ez alkalommal is Kovács István, dunaújvárosi Görögkatolikus parókus szentelte meg a 25 kg füstölt sonkát, 13 kg kolbászt, 210 db tojást, 12 kg kenyeret, 4 db óriás kalácsot, a zöldségeket és egy 60 szeletes tortát. Húsvét vasárnapján a Hajléktalan Ellátó Centrum nehéz sorsú lakóinak kedveskedtünk ezzel az ünnepi kínálattal.  

Ezt az akciónkat mindig nagy népszerűség övezi, hiszen a hosszú hétvégére tervezzük, ugyanis a rászorulók ellátása ilyenkor nem elégséges. A szálló lakói arról számolnak be, hogy óriási segítséget jelent számukra, hiszen az ünnepi hétvégék közül a Húsvét az egyik legfontosabb az étkeztetés szempontjából.

A húsvéti ételosztásban a Carissa Sportegyesület támogatóként és önkéntes munkával is részt vesz. Partnerünk a „Jót szívből Dunaújvárosért!” akciócsoport, valamint egyesületünk filozófiájának is részét képezi a szociális érzékenység, amely az embertársainknak nyújtott segítő tevékenységekben nyilvánul meg. Természetesen a rászorulók az év többi napján is számíthatnak támogatásunkra. Akik kaptak a támogatásból, nagyon örültek a segítségnek, hiszen van, akinek enélkül üres maradt volna az ünnepi asztal.

 

https://videa.hu/videok/duol/hirek-politika/husveti-segitseg-86vUaE2D4GON656v?start=237.15743

Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros