XVII. Carissa Kupa

Dunaferr Vasas a XVII. Carissa Kupán
Dunaferr Vasas Kispályás Labdarúgó Csapat

Csapatunk a DUNAFERR VASAS szereplése a XVII. Carissa Kupán felemásra sikerült. Csoportmérkőzéseinket az egyetemi csarnokban játszottuk le. Továbbjutásunk nem forgott veszélyben, de miután legyőztük 2:0 arányban a SZ.Ő.R. együttesét, majd 1:0-ra diadalmaskodtunk a „Tízpróbások” ellen a Dunabiztos-Microval szemben elért 1:1 csak a csoport második helyéhez volt elegendő.

Persze ez a lényegen nem változtatott, hiszen több nagyágyú is szorult csoportjában a második helyre, többek között a végső győztes Mad Dogs, vagy éppen az abszolút favorit Lázár Lovaspark együttese.

Dunaferr Vasas
Carissa Sportegyesület
Teljesítményünk értékelése

Folytattuk tehát az egyenes kieséses szakaszban, ahol pont a Lázár Lovaspark gárdáját a csoportban megelőző – Erdélyből érkező – Kézdivásárhellyel találkoztunk. Határon túli barátainkkal nagyszerű mérkőzést játszottunk, de sajnos egy büntetőből elért góllal meg tudták nyerni a meccset. A büntető egy kézre rápattant labda miatt lett megítélve – jogosan, így a ki-ki meccs ezzel a góllal el is dőlt, hiába támadtunk nagy erőkkel, ellenfelünk megőrizte előnyét. Végül a döntőig meneteltek (ott kaptak gólt először a tornán), ahol aztán a alul maradtak a Mad Dogs ellenében.

Természetesen az elért eredménnyel nem lehetünk elégedettek – jövőre lesz min javítani, ha ismét Carissa Kupát szeretnénk nyerni.

Óriási sikert hozott a Dunaújvárosban 2019. január elején megrendezett 3 napos „Mindenkit Összeköt” elnevezésű XVII. Carissa Kupa Nemzetközi Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Torna, melyen harminckét kispályás labdarúgó csapat küzdött meg egymással a hazai csapatokon kívül Ausztriából, Erdélyből, Vajdaságból és Kárpátaljáról érkezve a Dunaújvárosi Egyetem, valamint a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A Carissa Sportegyesületnek, mint a jótékonysági sportrendezvény rendezőjének ezúttal kétmillió forintot sikerült összegyűjteni a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete javára! – fogalmazott Tóth Imre

Videófilm
Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros