X. INDOOR ÜZLETI KUPA – Tavasz Országos Kispályás Labdarúgó Torna

Indoor Üzleti Foci Kupa Székesfehérvár - Dunaferr csapata

Magyarország legnagyobb céges sportrendszerében 634 vállalat (!) csapata van jelen és több mint 18.000 játékost számlál az Indoor Üzleti Liga Kispályás Labdarúgó Bajnokságok résztvevőinek tábora. Kiemelkedő esemény mindig, amikor egynapos Kupát rendeznek a szervezők. Az Indoor Üzleti Kupa 2019 Tavasz – Országos Kispályás Labdarúgó Torna is egy ilyen nagyszerű sporteseménynek ígérkezett.

A focitorna helyszínére, Székesfehérvárra a Főnix Gold FC Sportcsarnokában az ország minden részéből jöttek csapatok (Nagykanizsáról, Tarnaméráról, Tatabányáról, Budapestről, többek között), de itt volt a Magyar Posta Zrt és a Vodafon Magyarország Zrt gárdája is.

Az ISD DUNAFERR ZRT kispályás csapata az „A” jelű csoportban kezdte meg a küzdelmeket és magabiztos sikerrel indított, hiszen a Tolnáról érkező FastronGroup együttesét 6:0 arányban múlták felül, majd a folytatásban a már lényegesen óvatosabban játszó, leginkább a védekezéssel törődő AXIÁL (Baja) volt az ellenfél, akiknek 3-szor sikerült bevenni a kapuját. (3:0) Következett a legutóbbi Üzleti Liga győztes HYDRO Székesfehérvár, akiknek 5 gólt lőttek Somogyi Jenőék és egyet sem kaptak.

A csapat továbblépett a legjobb nyolc alakulat közé, ahol az elődöntőbe jutásért a Káta CNC Kft legyőzésével vezethetett az út. Az újvárosiak meg is tették ezt a fontos lépést, hiszen újabb 3 gólt szereztek és a hálójuk ismét érintetlen maradt.

Az elődöntőben óriási csata alakult ki mindkét ágon. A DUNAFERR VASAS, azzal a Nilfisk Group-pal találkozott, akik ellen legutóbb (2017-ben) alulmaradtak. Most azonban (ha csak büntetőkkel is) sikerült felülmúlni a Zala-megyeieket és várhatták az arany-csatát.

A döntőben a megyeszékhely alaposan megerősített csapata a DENSO várt a mieinkre. Ez a csata 1:1-es döntetlennel végződött, de büntetőrúgásokkal itt is jobbnak bizonyultunk, hiszen Elter Zoltán 3 alkalommal is mattolta a fehérváriakat, míg a játékosaink sorra értékesítették a heteseket.

Az eredményhirdetés remek hangulatát tovább növelte, hogy Elter Zoltán a DUNAFERR VASAS kapusa lett a legjobb hálóőr, míg Rajz Miklós a „bronzcipős” a mesterlövészek mezőnyében.

Időpont: 2019. március 9.
Helyszín: Székesfehérvár

A DUNAFERR VASAS Csapata

Hátsó sor: Bolygó Sándor (technikai vezető), Zemankó Zoltán, Horváth Caba (vezetőedző), Hatvany Attila, Nagy Márk, Kubicza Patrik, Petrás Gábor (menedzser), Bába Mihály (gyúró)
Első sor: Tóth Imre (csapatvezető), Sós Márkó, Somogyi Jenő, Rajz Miklós, Elter Zoltán, Freud Krisztián.

Videófilm
Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros