Támogatás a gyermekeknek!

Gyermeknap a bölcsődében (2021. május 31. hétfő)

Ha gyermeknap, akkor Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és Carissa Sportegyesület. Már semmi meglepő nincs abban, hogy a DLSZ és a Carissa SE gyermeknap alkalmából – mi sem természetesebb – a gyermekeknek igyekszik a kedvében járni, hiszen évek óta teszi ezt. Most sem volt ez másképp és ezúttal a dunaújvárosi bölcsődéknek vittek ajándékokat, 800 ezer forint értékben. Volt ott minden: mini kosárlabda palánk, kismotor, kis fűnyíró, több mint 260 db labda, rengeteg édesség, gyümölcs és jókedv, öröm, nevetés. A csöppségek a hivatalos ceremóniát követően boldogan vették birtokukba a rengeteg játékot. Újra kiderült, hogy a gyermekek mosolya mindent legyőz, legyen az vírus, rossz idő, bármi a kicsik önfeledt öröme a felnőtteknek is mosolyt csalt az arcára. Jövőre is segítünk, csakúgy mint hű partnereink, akikre mindig számíthatunk! Köszönjük!

Varga Anna Éva BID Intézményigazgatója: Kíváncsian és izgatottan vártam a gyermeknapi jótékonysági adományozás átadásának napját, melyre emelkedett hangulatban érkeztem. Boldogsággal és örömmel töltött el a látvány, amely fogadott a Makk Marci tagbölcsődében. A kedves, mosolygós vendégek látványát, a bölcsődei dolgozók derűs vidám arcát soha nem fogom elfelejteni. Hogy mit éreztem akkor és ott abban a pillanatban? Azt, hogy ajándékot kapni jó, de a legjobb adni. Azt, hogy milyen felemelő érzés a gyermekek arcán megjelenő boldogságot látni a játékok birtokbavétele alatt. Az őszinte gyermeki tekintettől nagyobb elismerés nincs a világon. Fantasztikus érzés, hogy körülöttünk olyan emberek élnek, akik munkájuk mellett gondolnak a városban élő kisgyermekekre és nyitott szívvel, viszonzásul semmit nem várva adakoznak egy nemes célért, a felnövő nemzedéknek. 

„A gyermek védtelen kis teremtény, akinek gondját viseljük, e gondoskodásért cserében, nap, mint nap mind azzal a szeretettel halmoz el minket, amit mástól nem kapunk meg.” (Susanna Tamaro)

Petrás Gábor DLSZ Főtitkár: Akkor jó, ha a  gondolat cselekedetté válik, a cselekedet pedig tartalommá, melyben sok-sok szeretet van! Ahogy Teréz anya is mondta: „Nagy dolgokat nem tudunk véghez vinni. Csak kis dolgokat, nagy szeretettel. Ezt tette a DLSZ és azon támogatói, hű partnerei, akik önzetlenül segítették és támogatták e nemes célt, amellyel a dunaújvárosi bölcsődék gyermekeinek sport és eszközparkját tudtuk fejleszteni. Jó volt látni a gyerekeken a boldogságot és örömöt az átadó alkalmával, amikor is kipróbálták a játékokat, sporteszközöket. Szeretném megköszönni valamennyi partnerünknek a felajánlást és szeretném kiemelni két kolléganőmet Zsuzsit és Katát, akik több napon át szervezték ennek a jótékonysági akciónak a sikeres lebonyolítását! A bölcsődei szakdolgozóknak pedig  további jó munkát kìvánok és kívánom, hogy folytassák a gyermekeink nevelését és tanítását. 

Tóth Imre a DLSZ elnökségi tagja és a Carissa SE elnöke: Amikor szóba jött, hogy támogassuk a bölcsődéket gyermeknapon, akkor a Carissa Sportegyesület és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága azonnal az ügy mellé állt, hiszen évek óta ajándékozunk gyermeknap alkalmából, tehát azt is lehet mondani, hogy semmi különös nem történt. Azonban, ha figyelembe vesszük az elmúlt időszakban kialakult sajnálatos helyzetet, amit a Corona vírus megjelenése okozott, és azt, hogy ennek ellenére milyen hatalmas összeg gyűlt össze, amit ajándékozásra tudtunk fordítani, akkor megállapíthatjuk, hogy igenis nagyon sokan gondolják úgy, hogy a gyermeknap a gyermekeké. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy jövőre is tudjunk segíteni, hiszen az apróságok mosolya, mindenkinek öröm.

Balogh Katalin a jótékonysági akció vezetője: Nagy izgalommal vártam a mai napot, hogy ellátogassunk a Makk Marci Bölcsibe és meglepjük a kicsiket ezzel a sok játékkal. Nagy élmény volt számomra, hogy a bölcsöde dolgozói körbe vezettek minket az intézményben és egy kicsit benézhettünk mi is a gyerekekhez. A kis csöppségek nagyon kíváncsiak voltak mi zajlik a folyosón, páran ki is jöttek hozzánk és gyorsan ki is próbálták az új játékokat. 

Szűcsné Nagy Zsuzsanna a jótékonysági akció koordinátora: Örömmel vállaltam ezt a feladatot. Mindig szívesen segítem a DLSZ jótékonysàgi akcióit! Örömet okozni másoknak nagy boldogságot jelent Nekem. Remélem nagyon örültek a kis csöppségek a rengeteg ajándéknak. Köszönöm, hogy ilyen sokan az akció mellé álltatok és már alig várom a legközelebbi jótékonysági akciót.

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros