A stroke-őrző szoba átadása

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület által szervezett XVIII. Carissa Kupa Nemzetközi Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Torna „A Közös Szenvedély” jótékonysági akciójának záróeseményét rendezték tegnap délelőtt a Szent Pantaleon Kórház földszinti előadótermében.

A több mint negyven segítő partnert felsorakoztató akció eredményeként stroke-őrző szobát alakítottak ki és rendeztek be a kórház neurológia osztályán. Az ünnepélyes átadó előtt egy kisfilm mutatta be a stroke-őrző szobát.
Dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója köszönetet mondott a jótékonysági akció szervezőinek, a támogatóknak, valamint kiemelte, a betegbiztonság és a betegellátás szempontjából nagyon fontos új egységgel gyarapodott az intézmény.
A neurológiai osztály képviseletében az osztályvezető főorvos dr. Kercsó Anca Nicoletta és Papp Györgyi főnővér arról szólt, hogy e páratlan fejlesztéssel számukra és az osztály dolgozói számára egy régen dédelgetett álom vált valóra.

Szabó Zsolt, az önkormányzat alpolgármestere elmondta, a város 1,6 millió forinttal támogatta a Carissa Kupa megrendezését, és a sikeres jótékonysági kezdeményezés is bizonyítja: e nemzetközi labdarúgótornának igazi közösségépítő, értékteremtő ereje van.
Tóth Imre, a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottság elnöke arra hívta fel a figyelmet, a Carrisa Kupát közel fél éven át szervezik, a lebonyolításban közel hetven önkéntes vesz részt, az ő munkájuk nélkül ezen akció nem valósulhatott volna meg.
A rendezvény lezárásaként a stroke-őrző szoba átadásáról szóló dokumentumot Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára és dr. Mészáros Lajos látta el kézjegyével.

Monitoroktól az új klímáig
A támogatóknak és az önzetlen felajánlásoknak köszönhetően közel négymillió forinttal támogatta a Carissa Kupa a kórház neurológiai osztályát. Az eszközbeszerzés – négy darab betegőrző monitor és négy darab Pulzoximéter – értéke meghaladta az 1,7 millió forintot. A stroke-szoba felújítása – új bejárati ajtó beépítése, új vizesblokk kialakítása, szalagfüggönyök és térelválasztók felszerelése, asztalosmunkák, új ágyneműgarnitúrák, új klíma beszerzése és beüzemelése – csaknem 2,3 millió forintba került.

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros