Ovi Foci Sokadszor

OVI SPORT NAP

Margaréta Tagóvoda Dunaújváros

2024. Június 11. 09 óra

84 apró mosoly

Ez volt a legnagyobb eredménye az immár sokadik alkalommal megtartott OVI Sport napnak. És ez még akkor is így volt, hogy a napok óta tartó jó idő ezúttal elpártolt a szervezőktől és a rosszabb arcát mutatta. Mindenesetre az eső nem szegte a részt vevők kedvét, csak annyi történt, hogy az óvoda épületen belül lett lebonyolítva ez a nagyszerű esemény. 14 óvoda képviseltette magát 84 kis lurkó rúgta a labdát, húzta a kötelet, futott zsákban, horgászott, rajzolt, ragasztott… és végül majszolta pizzát, ette a gyümölcsöt és vette át a megérdemelt érmeket, kupákat. Csodálatos nap volt, a sport és a jókedv ezúttal is remek fúziót alkotott, mindenki kellőképpen elfáradt és végül elégedetten zárta a napot. Hamarosan következik majd a második forduló, ahol újabb izzadtság cseppek gyöngyöznek majd az apróságok homlokán és újabb gólok, cselek születnek.

 

Tóth Imre a Carissa SE elnöke:

Az óvodáskorú gyermeknél a sportolás, a mozgás javítja a koordinációt, növeli az önértékelést, és a kommunikációs készségeket. Azonban figyelembe kell venni ilyen alkalmak szervezésekor, hogy a kisgyermek számára a játék a legfontosabb, ezért bármilyen sportágat is választunk, a játékosság és a változatosság kiemelt jelentőséggel bír.

Hat fős kis csapatokat alakítunk ki ilyenkor az óvodapedagógusokkal egyetértve, mivel a csoportokban végzett gyakorlatok közösségformálók és önbizalmat adnak. Így biztosítva van, hogy a félénkebb, bizonytalanabb kis lurkó is sikerélményt találjon a csoportos együttműködésben. A sportnap remek lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek megismerjék, és élvezhessék a mozgás örömét, és pozitív élményekkel gazdagodjanak. Elsődleges célunk, hogy elérjük azt, hogy a sport a mindennapjaik részévé váljon.

Petrás Gábor, a Carissa SE titkára, a DLSZ főtitkára, a Gyermek- és ifjúsági bizottság elnöke:

Az Ovi Foci Bajnokság 2024 első fordulóját rendeztük meg kedd reggel, ahol nemcsak labdarúgásban, hanem a különböző ügyességi versenyekben, vetélkedőkön is összemérték egymással erejüket a picik.

A fókusz természetesen azért a focin volt, hiszen számunkra az a legfontosabb, hogy már magát a játékot megszerettessük a gyermekekkel, s bár a nap végén a Római Városrészi Tagóvoda örülhetett a végső sikernek, mindenki győztesként távozott, ugyanis támogatóinknak köszönhetően kupákkal, érmekkel, ajándékokkal is megleptük a résztvevőket, akiket természetesen sok szeretettel várunk majd az Ovi Foci Kupa szeptemberi fordulójára is.

Külön köszönet a Margaréta Tagóvoda dolgozóinak és támogatóinknak, akik biztosítottak a színvonalas helyszínt és a rengeteg ajándékot, frissítőt!

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros