Országos Üzleti Labdarúgó Kupa – Budapest, Sport11

ISD Dunaferr csoportkép

96 mérkőzést követően dőlt el a céges labdarúgó kupa sorsa 2017. június 10-én, Budapesten a Sport 11 szabadidő központban. Negyven vállalat, vállalkozás kispályás labdarúgó csapata küzdött meg egymással, hogy a nap végére kiderüljön, ki a legjobb. A Dunaferr kispályás gárdája a „G” jelű csoportban kezdte meg a menetelését és nagyszerűen vette az akadályokat, amit el is lehetett várni a dunaújvárosi fiúktól, hiszen címvédőként érkeztek a rendezvényre. Ennek megfelelően tehát a csoportmeccseket remek játékkal, imponáló gólkülönbséggel, veretlenül megnyerték, legyőzve a Grundfos Tatabánya (4:0), a Linde Magyarország Zrt (7:0), a Johnson Electric (8:1) és a bajai CLAAS Hungária Group (7:1), legjobbjait.

Az egyenes kieséses szakaszban aztán a székesfehérvári DENSO következett, akiket sikerült búcsúztatni (1:1; b.u: 4:3), majd a legjobb nyolc között az MTVA (Új Média) csapata következett, akiket nagy küzdelemben szintén két vállra fektettek az újvárosiak. (0:0; b.u.: 5:3) 

Az elődöntőben a nagyszerű gárdával érkező nagykanizsai Nilfilsk nézett farkasszemet a mieinkkel. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen a zalaiak jutottak előnyhöz egy gyönyörű ollózós góllal, aztán nagy erőkkel védték a minimális különbséget. A Dunaferr a hajrában a kapust is lehozva igyekezett egalizálni, de hat mezőnyjátékossal sem tudták feltörni a Nilfisk védelmét. Rengeteg helyzetet kidolgoztak ugyan, de nem sikerült betalálni, sőt a kanizsai alakulat a kinyíló védelmet még egyszer átjátszotta, így ők jutottak a döntőbe.

A bronzmérkőzést a debreceni HL-LAB alakulatával játszották a mieink. A hajdúságiakat magabiztosan 5:2 arányban legyőzték, így a címvédés ugyan nem sikerült, de a bronzérem dunaújvárosi nyakakba került.
A torna gólkirálya 8 góllal Dorogi Viktor, a Dunaferr játékosa lett.

Gratulálunk a fiúknak a nagyszerű teljesítményhez, hiszen 32 gólt lőve és mindössze hetet kapva a nyolc lejátszott mérkőzésen 5+2 győzelemmel és egy elvesztett találkozóval remekül képviselték Dunaújvárost és a csapatot támogatókat!

ISD Dunaferr ZRT. Mérkőzései

Grundfos

ISD DUNAFERR ZRT.

0-4 (0-2)

ISD DUNAFERR ZRT.

BÁNYÁSZ (Linde Magyarország ZRT.)

7-0 (1-0)

JE

ISD DUNAFERR ZRT.

1-8 (0-3)

ISD DUNAFERR ZRT.

CLAAS Hungaria

7-1 (3-1)

ISD DUNAFERR ZRT.

DENSO

1-1 (1-1)

ISD DUNAFERR ZRT.

Új Média (MTVA)

0-0 (0-0)

Nilfisk-Nagykanizsa

ISD DUNAFERR ZRT.

2-0 (0-0)

HL-LAB

ISD DUNAFERR ZRT.

2-5 (2-2)

A bronzérmes csapat

Játékosok: Elter Zoltán, Varga Csaba, Kovács Zsolt, Dorogi Viktor, Hatvany Attila, Somogyi Jenő, Simonyi Gábor, Petrás Gábor, Vincze Dezső.

Csapatvezetők: Tóth Imre, Horváth Csaba, Kalácska András, Kiss Gábor

Csoportkép

Álló sor: Tóth Imre, Somogyi Jenő, Hatvany Attila, Varga Csaba, Horváth Csaba, Simonyi Gábor, Kiss Gábor.
Első sor: Dorogi Viktor, Kovács Zsolt, Elter Zoltán, Petrás Gábor, Kalácska András.

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros