Nemzetközi Strandfoci Kupa - Gyermek és Ifjúsági Motorcsónak Világbajnokság

Formula Future - Strandfoci Kupa

Megtisztelő feladatra kérte fel a Carissa Sportegyesületet valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséget a Gyermek- és Ifjúsági Motorcsónak Világ- és Európa Bajnokság szervezőbizottsága. A 6-18 éves korosztály számára megrendezett világesemény betétprogramját, vagyis a strandlabdarúgó bajnokságot bonyolította le a két szervezet. A nagyszerű hangulatú mérkőzéseken az éppen nem „vízen lévő” nemzetek küzdöttek meg egymással. Rendkívül emlékezetes mérkőzést játszott többek között a Lett és a Lengyel válogatott (Lettország-Lengyelország 2:0), de a Magyarország-Egyesült Arab Emírségek (2:4) meccsen sem mentek a szomszédba egy kis keménységért a csapatok.

Azok a csapatok, melyekben kicsik-nagyok, fiúk-lányok egyaránt pályára léphettek. Reinicz Gábor NB-s játékvezető sípszavára indultak a mérkőzések és a strand homokja kellőképpen el is fárasztotta a küzdő feleket. A strandfoci bajnokságot végül Lettország nyerte meg az ezüstérmes Lengyel, valamint a bronzérmes Egyesült Arab Emírségek csapatai előtt. A Magyar válogatott éppen csak lecsúszott a dobogóról, de a negyedik hely mellé bezsebelték a Fair Play díjat is, melyet büszkén emeltek a magasba a többnapos rendezvény végén.

A vizes technikai sport és az örök-érvényű labdarúgás nagyszerű egymásra találása volt ez a rendezvény. A Motorcsónak világbajnokságon 10 ország képviseltette magát. Dunaújvárosban versenyeztek augusztus 9-től, 13-ig, Németország, Lengyelország, Csehország, Lettország, Szlovákia, Oroszország, Magyarország, Észtország, Litvánia, valamint az Egyesült Arab Emírségek sportolói, vagyis a Jövő Bajnokai - Formula Future.

Videófilm
Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros