Még a Mikulás is eljött az Ovi Foci Kupára

Mikulás Ovi Foci Dunaújvárosban

A Carissa sportegyesület ismét támogatta az Ovi Foci Kupát. Mint minden alkalommal ezúttal is a nemes cél mellé állt egyesületünk, amikor a legkisebbek sportolásáról volt szó. Soadik alkalommal veszünk részt ebben a programban támogatóként, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek a lehető legkorábban kezdjék el a sportolást, a mozgást - és amennyire ez megvalósítható, akkor tegyék ezt szervezett keretek között.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ezt a törekvést realizálja az Ovi Foci rendezvényekkel és mi minden alkalommal természetesen azonnal belépünk a program mögé segítőként. Ezúttal is így történt és a CARISSA SE hatékonyan közreműködött abban, hogy ez a remek verseny létrejöjjön.  A jövőben is igyekszünk támogatni az ilyen és az ehhez hasonló kezdeményezéseket. 

– Tóth Imre a Carissa SE elnöke

Foci, zene, pizza, éremeső, Mikulás- igazán megadták a módját az Ovi Foci Kupa zárórendezvényének, a négyfordulós bajnokság díjátadóval ért véget december 3-án. Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség gyermek és ifjúsági bizottságának alelnöke elmondta, az ovi-foci alapötlete abból indult ki, hogy a helyi tagóvodákban sorra épültek az úgynevezett multifunkcionális sportpályák, amelyeken különféle sportprogramokat szerveztek. Idővel már az összes tagóvoda képviselte magát egy-egy csapattal.

Megalakították a DLSZ gyermek és ifjúsági bizottságát, hogy ne csak az óvodásoknak, hanem minden korosztálynak biztosíthassanak mozgáslehetőséget, versenyt szervezett körülmények között. A bizottság elnöke Petrás Gábor, tagja pedig Lassingleitner Fruzsina és Horváth Attila is, akik jelen voltak az Ovi Foci Kupa zárórendezvényén.

Tizennégy csapat lépett pályára, a dunaújvárosi tagóvodákon kívül Kulcsról és Apostagról is érkeznek mindig apróságok ezekre a rendezvényekre.

A gyerekek imádják a mozgást, a futást, a labdát. Az a célunk, hogy az ovisok élvezzék ezeket a kupákat, és kedvet csináljunk nekik ahhoz, hogy a későbbiekben is válasszanak valamilyen sportolási lehetőséget maguknak, hogy az életük része legyen a sportolás- tette hozzá Gyenes Józsefné.

Az eddigi fordulókat (május, július, szeptember) mindig valamelyik tagóvodában rendezték meg. A mérkőzések után volt eredményhirdetés, valamennyi játékos ajándékot kapott, a legügyesebbek természetesen kupával, érmekkel gazdagodtak.

Ovi foci Kupa zárórendezvény

A szervezők viszont egy nagy fináléval készültek a zárófordulóra, amelynek a sportcsarnok adott otthont. Reggel a Mikulás krampuszával melegítettek be. No nem a megszokott módon, ugyanis Korompai Nikolett, az Eszterlánc Tagóvoda óvodapedagógusa mindig valamilyen kis csíntalanságot talált ki, például a futás helyett kergetőzés volt. Amikor mindenki kellőképpen átmozgatta az izmait, jöhettek az izgalmas mérkőzések. A verseny közben gyümölcslével olthatták szomjukat a kis focisták, a végén pedig pizza és joghurt várta őket. A pihenő után szépen felsorakoztak az eredményhirdetésre.

Gyenes Józsefné elmondta az apróságoknak, hogy levelet írt a Mikulásnak a rendezvényről, aki a szép énekszóra be is sétált hozzájuk a sportcsarnokba. Természetesen nem üres kézzel érkezett, csokoládét hozott a gyerekeknek. A foci kupa összesítésében mindenki a második helyen végzett, ezért érmeket, kupákat és sportajándékcsomagot kaptak a csapatok. Viszont a legtöbb pontot a Napsugár Tagóvoda apróságai szerezték, így ez az intézmény egy teljes garnitúra sportfelszerelést kapott még ajándékba, valamint egy vándorserleget, amelyet egy évig őrizhetnek meg az óvodájukban.

Forrás: Dunaújváros Online
Szerző: Molnár Emese

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros