Lezajlott az ipar egyik legnagyobb futballtornája

HAHN+KOLB foci kupa

Minden évben garantált a jó hangulat és a szikrázó küzdelem. A hétvégén rendezte meg éves futball tornáját a HAHN+KOLB Hungária Kft. a második kerületi Panoráma Sportközpontban. A tavalyi éveket messze túlszárnyalva idén 28 csapat látogatott el a tornára, abban a reményben, hogy elhódítsák a kupa vándorserlegét és a vele járó dicsőséget.

A magyar ipar kisebb-nagyobb cégeit megmozgató tornára az ország minden tájáról érkeztek csapatok Soprontól Nyíregyházáig. Az eseményt nagy várakozás előzte meg hiszen idén minden korábbi kupagyőztes el tudott látogatni a rendezvényre. Nagy kérdés volt, hogy az ISD Dunaferr csapata vajon meg tudja-e őrizni bajnoki címét vagy a tavaly előtti bajnok, a soproni Unimas csapata visszahódítja ezt a jeles elismerést.

A torna kezdő sípszava szombaton délelőtt 10:00 órakor harsant fel és egy időben 6 kispályán kezdték meg a csapatok a csoportmeccseiket. A csoportmeccsek nagyon jó hangulatban teltek és szerencsére minden pályán fair play küzdelmeket lehetett látni. Délután 13:00 óra körül már körvonalazódni látszott azon 16 csapat, akik továbbjutnak a középdöntőbe, de az F csoport történelmi eredménye jelentősen megbonyolította a továbbjutás eldöntését, hiszen 5 db. 0-0-s döntetlen után nem lehetett tudni, hogy kik lesznek a továbbjutók. Szerencsére a csoport utolsó meccse 1-1-es döntetlennel zárult. Így legalább az biztossá vált, hogy az első és második helyet büntetőpárbajjal kell eldönteni a BSM Magyarország és az NCT között.

A torna egyenes kieséses szakaszában már egyre kiegyenlítettebb küzdelmeket lehetett látni. Hatalmas csatát vívott egymással a Takata és Festo csapata, melyből büntetőrúgásokkal végül a Festo került ki győztesen. A döntő mérkőzés a várakozásoknak megfelelő párosítást hozott. A döntőbe a tavalyi bajnok Dunaferr és a tavalyelőtti bajnok Unimas csapatai mérkőztek meg egymással. A harmadik helyért pedig az újonc Jász-Plasztik szállt fűre a Le Belier BSM csapatával.

A döntő mérkőzést végül szép játékkal az ISD Dunaferr csapata nyerte 2-0-ra, ezzel a tornák rendezése során elsőként megtartva bajnoki címét. A harmadik helyet egy újonc, a Jász-Plasztik csapata szerezte meg egy nagyon kiélezett 2-2-es döntetlen után büntetőpárbajokkal. A tornán a csapatok nagyszerű teljesítményt nyújtottak, de a kiváló egyéni eredmények jutalmazása sem maradhatott el. A legsportszerűbb csapat díját a Krach-Hidraulik érdemelte ki, a legjobb kapus Fábiánkovics Márk lett az Unimas hálóőre. Nem csak a vándorserleg kerül ismét Dunaújvárosba, hanem a gólkirályi cím is. A legtöbb gólt a tavalyi évhez hasonlóan Somogyi Jenőnek sikerült szereznie.

Az ISD Dunaferr bajnokcsapata

Résztvevő csapatok
TAKATA Safety Systems Hungary Kft. Jász-Plasztik Kft
Matro Kft Baumgarten Kft.
LHTB - Lufthansa HAHN+KOLB
Zeiss Fémalk Rt.
Benteler Autotechnika Kft. IMS Connector Systems Kft.
Unimas Kft Sicta Kft.
Gallicoop Zrt. Taugép Kft.
Mediagnost BSM Magyarország Fémmegmunkáló Kft.
Zarges MAG Hungary Kft.
ISD Dunaferr Zrt. Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
Wittmann Robottechnikai Kft Kracht hidraulik Kft.
Öntőgépszerviz Kft. Gravitás 2000 Gépipari Kft.
NCT Kft. Metall-Techno Kft.
Stakotra Festo-AM Kft.
Videófilm
Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros