A 2009-2010-es Dunaújvárosi Kispályás Labdarúgó Bajnokság értékelése

DLSZ évadzáró

Az idei bajnokság véget ért. Az elért negyedik hely értékelése lehet pesszimista és lehet optimista is.

Nézzük a pesszimista felhangot

  1. Nem sikerült megszereznünk a bronzérmet, pedig már hét (!) ponttal is vezettünk, a Füredi Panzió (ők értek fel a dobogóra) előtt. Ráadásul a bajnokság harmadik (befejező) szakaszában volt ekkora (7 pont) az előnyünk. Arról nem is beszélve, hogy az ellenük vívott három találkozóból, kettőt magabiztosan megnyertünk (5:2; 5:3), és csak egy alkalommal hagytuk el vesztesen a pályát, amikor az utolsó percekben lőtt góllal nyert a Panzió 3:2 – arányban.
  2. A 2008/2009-es bajnoki szezonban, a harmadik legtöbb gólt szereztük, míg idén ebben az összevetésben, csak az ötödikek lettünk.
  3. A tavalyi szezonhoz képest látszólag visszaestünk a szerzett gólok tekintetében, hiszen idén átlagosan 3 gólt lőttünk mérkőzésenként, míg a 2008/2009-es pontvadászatban közel 4 gólos volt az átlagunk. Igaz két olyan csapat lépett vissza az idei bajnokságtól (Műkedvelők, Euroszer), akik ellen jó esélyünk lett volna gólokat szerezni. Ezt valószínűsíti, hogy a menet közben kiszálló Euroszerrel két mérkőzést lejátszottunk a visszalépésük előtt, és ezeken a meccseken valóban gólarányt javítottunk (5:3; 8:1)

Az optimista megközelítés

  1. A negyedik hely megszerzését sikernek értékeljük, hiszen a csapatot az 1-6 hely valamelyikére vártuk.Ezt annak ellenére teljesítette a gárda, hogy két gólerős játékosunk (Káli Tibor és Somogyi Jenő) távozott tőlünk. Ők a tavalyi bajnokságban 49 gólt szereztek.
  2. A pótlásukra (is) érkezett játékosok (Varga Krisztián, Aradi Csaba, Szabó Szabolcs, Pulai Gábor) rendkívül gyorsan beépültek a csapatba és meghatározó játékosokká váltak.
  3. A nehézségeink ellenére (a két eligazolt játékosunk, a rengeteg sérülés, stb.) idén is a harmadik legkevesebb gólt kaptuk, csakúgy, mint tavaly.
  4. Az utolsó fordulókig versenyben voltunk a dobogós helyezésért, míg az elmúlt szezonban nem volt esélyünk dobogóra kerülni.
  5. A bronzérmes alakulatot (mint már feljebb említettük) két alkalommal is legyőztük.
  6. Gárdánkra idén is jellemző volt a jó csapatszellem, a jó hangulat és a sportszerűség.

Mindent összevetve, sikeres bajnoki szezont tudhatunk magunk mögött és reméljük, hogy a 2010/2011-es bajnokságban hasonlóan jól fogunk szerepelni.

Köszönjük a játékosok hozzátartozóinak (szülőknek, barátnőknek, gyerekeknek), hogy egész évben segítették (és adott esetben nélkülözték) a fiúkat. Szimpatizánsainknak, támogatóinknak a szurkolást és a segítséget köszönjük. Játékosainknak gratulálunk! Kellemes nyarat!

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros