III. HAHN & KOLB KUPA – 2016. Budapest

III. HAHN & KOLB KUPA

III. HAHN & KOLB országos vállalati kispályás labdarúgókupa

Budapest, II. Kerület Kolozsvári Tamás Sportközpont

2016. szeptember 09.

Nagy meleg, de remek körülmények várták a III. HAHN & KOLB országos vállalati kispályás labdarúgókupa résztvevőit szeptember 9-én, szombaton, Budapesten, a II. Kerületben található Kolozsvári Tamás Sportközpontban. A 22 résztvevő két ötös és két hatos csoportban kezdte meg a küzdelmeket. A dunaújvárosi delegáció – a Dunaferr kispályás labdarúgócsapata – egy magabiztos győzelem után (4:0), sajnos alulmaradt az igen jó erőkből álló kecskeméti KNORR-BREMSE gárdája ellen (0:1), így a továbbjutásra csak úgy maradt esélye a fiúknak, ha mindkét hátralévő meccsét megnyeri. Természetesen tudták ezt, így 8:1-re legyőzték a Törökbálintról érkező VIESSMANN gárdáját, majd a záró derbin az IMS legjobbjait is két vállra fektették.

ISD DUNAFERR ZRT – BSM Le Bélier Magyarország Zrt.

4:0

ISD DUNAFERR ZRT – KNORR-BREMSE Kecskemét

0:1

ISD DUNAFERR ZRT – VIESSMANN Törökbálint

8:1

ISD DUNAFERR ZRT – IMS Sopron

10:0

Csoportelsőként ment tovább a csapat. A csoportokból egyébként csak az első két helyezett számíthatott továbbjutásra. Ők a legjobb nyolc csapat között folytathatták, már egyenes kieséses rendszerben. A Dunaferr a fővárosi Öntőgépszervíz Kft ellen lépett pályára az elődöntőbe kerülésért, és szép gólokat lőve jó játékkal nyertek.

ISD DUNAFERR ZRT – ÖNTŐGÉPSZERVÍZ  8:1

A döntőbe jutásért a tavalyi torna ezüstérmese okozott nagyon kellemetlen pillanatokat, de végül egy szerencsésen megpattanó lövés utat talált a Mátészalkáról érkező csapat kapujába, így jöhetett a döntő.

ISD DUNAFERR ZRT - Carl Zeiss Hungária Optikai Kft. Mátészalka 1:0

A döntőben, az a KNORR-BREMSE várta a Dunaújvárosiakat, aki már a csoportban diadalmaskodott ellenük. Szabó Szabolcs bombagóljával az utolsó pillanatig győzelemre állt az újvárosi csapat, de a bírói sípszó előtt néhány másodperccel egalizáltak a kecskemétiek. Büntetőpárbaj következett, ami nagy izgalmakat hozott. A második hétméterest követően megsérült a KNORR-BREMSE kapusa, mert fejbe találta egy lövés. Később kimaradt egy KNORR büntető, de a játékvezető újra rúgatta, mert véleménye szerint a kapus elmozdult. Végül 17. (!) párosnál dőlt el az aranyérem sorsa, a Dunaferr javára!

ISD DUNAFERR ZRT – KNORR-BREMSE KECSKEMÉT

1:1       (büntetőkkel: 14:13)

A remek torna végén kiderült, hogy a gólkirályi cím is Dunaújvárosba kerül, hiszen Somogyi Jenő 12 találattal a góllövőlista élén végzett. Gratulálunk a csapatnak - a támogatóinknak pedig köszönjük, hogy lehetővé tette a részvételt ezen az eseményen

Videófilm
Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros