Emléktorna

Emlékeztünk ismét… (Rácalmás, 2021. november 1. hétfő)

Mindenszentek napján - immár hagyományosan - három fájóan fiatalon elhunyt labdarúgóra emlékeztünk. Ádám Anitára nyolcadik, Héger Ádámra kilencedik, Komáromi Ádámra pedig a negyedik alkalommal gondoltunk vissza, idéztük fel alakjukat, személyiségüket.

 Természetesen ezúttal is női és férfi mezőny lett kialakítva, és míg a lányok az Ádám Anita emléktornán harcoltak a szép serlegekért így emlékezve a nagyszerű sportolóra, addig a férfiak a Héger Ádám-Komáromi Ádám nevével fémjelzett küzdelmekben vettek részt. Szívszorongató volt, hogy a „Héger Ádám barátai” elnevezésű csapat mezén Ádám fotója köszönt ránk, és hasonló módon egy másik alakulat Komáromi Ádám egykori barátai, sporttársai Komáromi Ádám képpel a trikójukon léptek pályára. A mérkőzések a nőknél 08.30-kor, a férfi szekcióban 8 órakor kezdődtek. Remek hangulatú találkozók zajlottak mindkét teremben. 11 órakor a mécsesekkel, fotókkal, mezekkel körberakott emlékhelyen a hozzátartozók részvételével gyertyagyújtással, meghitten gondoltunk vissza barátainkra. Dunaújváros Megyei Jogú Város képviseletében, Motyovszky Mátyás az Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke elmondta, hogy soha nem hal meg az, akit nem felejtünk és példaértékű rendezvényként említette az emléktornát. Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára szintén kiemelte az emlékezés fontosságát és köszönetet mondott mindenkinek, aki eljött és így tisztelgett barátaink előtt, de megköszönte a támogatók segítségét is, akik évről-évre lehetővé teszik, hogy ez a sportnap megvalósuljon. Tóth Imre a DLSZ elnökségi tagja az esemény üzenetére hívta fel a figyelmet, míg Szaplonczay Máté görögkatolikus pap csodálatos beszédében emlékezett meg a sportolókról. A hozzátartozók és résztvevők ezek után néma gyásszal hajtottak fejet, majd mécsesekkel, virágokkal rakták körbe az emlékhelyet. A torna ezt követően folytatódott és a magas színvonalú mérkőzéseken a csapatok mindösszesen 58 gólt szerezve zárták a napot. A hölgyeknél végül a Dunaújváros PASE emelhette magasba a győztesnek járó serleget, míg az uraknál a „Gazdagok és szépek” tehették meg ugyanezt. Természetesen ismét rengeteg különdíj, felajánlás is gazdára talált, de a legfontosabb, ezen a napon az volt, hogy a rendezvény csodálatos üzenete célba ért…

Anita emlékére létrehozott eseményünket idén már nyolcadik alkalommal rendezzük meg, ami egyben a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Markó Lajos Kispályás Bajnokság Carissa Női osztályának az első fordulója.

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros