Elkészült Dunaújváros Defibrillátor térképe

Egy régóta dédelgetett bakancslistás álmunkat tudtuk valóra váltani, amikor egy nagyszerű összefogásnak köszönhetően elkészült és a városközpontban felállításra került Dunaújváros Defibrillátor térképe. Az ötlet akkor indult útjára, amikor 2015. március 27-én, XIII. Carissa Kupán összegyűjtött adományból (összesen 1.612.392 forintból) sikerült két darab nagyon komoly defibrillátort megvásárolni. 

https://dlsz.hu/celba-ert-jotekonysag

https://dunaujvaros.com/hirek/201602/eletbevago_defibrillatort_adtak_at_az_egyetemen

Ekkor merült fel, hogy később jó lenne egy defibrillátor térképet is elkészíteni, hogy a lakosság tudja merre és hol találhatóak Dunaújvárosban ilyen életmentő készülékek.Első lépésben nagyon alapos (de kissé nehézkes és nem mindig komplikáció-mentes) kutatásba kezdtünk, hogy végül majd pontosak legyenek azok az információk, melyek akár embertársaink életét is megmenthetik. Nagy öröm volt számunkra, hogy közben (talán a mi inspirációnknak köszönhetően is) több cég, magánvállalkozó is vásárolt ilyen készüléket. A belvárosi OMV benzinkút tulajdonosa Kuhinkó Attila például bevallottan a mi jótékony akciónkon felbuzdulva vásárolt a töltőállomásra egy ilyen berendezést. (erről akkor be is számoltunk)

https://carissase.hu/barmikor-hozzaferheto-eletmento-defibrillator-keszuleket-telepitettek-dunaujvarosba

Sőt egy újabb készüléket (ezt felújíttattuk) mi magunk is kihelyeztünk az Interspar épületében üzemelő népszerű Bronz kávézóban. (erről szintén írtunk)

https://carissase.hu/ujabb-eletmento-keszulek-dunaujvarosnak

Végül (úgy gondoljuk) a teljesség igényével elkészült a nagyméretű tábla és segítőink közreműködésével ki is helyeztük az I-es számú Posta hivatal elé. További tervünk, hogy más városrészekben is meg fogjuk jelentetni a térképet, akár buszmegállókba, vagy éppen önálló tábla formájában.

Nagyon örülünk annak, hogy Dunaújváros lakosságának biztonságérzete ezzel is tovább nőtt, hiszen minden élet nagyon fontos, ha tudunk és adottak is a körülmények segítsünk egymásnak, vigyázzunk egymásra! 

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros