Dunaferr játékosok a kispályás labdarúgó világbajnokságon

Magyar Válogatott

Magyar Kispályás Válogatott tagjaként több Dunaferr labdarúgó játékos is részt vett Ausztriában a 2019-es  Kispályás Labdarúgó Világbajnokságon. Egyesületünk nevében ezúton gratulálunk a fiúknak a sikeres nemzetközi szereplésért!

Az ausztráliai Perthben 2019. október 1. és 11. között megrendezett kispályás foci világbajnokságon büntetőrúgások után kapott ki a magyar minifutball-válogatott Románia ellen pénteken, így a negyedik helyen végzett.

WMF WORLD CUP 2019

I. Hely - ?? Mexikó
II. Hely - ?? Brazília
III. Hely - ?? Románia
IV. Hely - ?? Magyarország

Remek hangulatú, magas szinvonalú világbajnokságon vagyunk túl, ami Ausztráliába került megrendezésre. Köszöm a vezetőségnek, hogy részt vehettem rajta és hozzá tudtam járulni a minifoci sikeréhez. Annyiban maradt bennem hiányérzet, hogy érem nélkül távoztunk de szeretnék minden egyes csapattársamnak és vezetőnek gratulálni.

Felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Köszönöm szépen a biztatást azoknak akik a helyszinen szurkoltak a csapatnak és azoknak is akik a médián keresztül figyeltek bennünket! Sok sikert szeretnék kívánni mindenkinek a jövőben és remélem egyszer majd, felül lehet múlni a mostani eredményünket. Hajrá Magyarország, hajrá minifoci!!!

— Sikur Lajos szavai

Elődöntőben a magyar csapat

A VB szereplésünkkel kapcsolatban így pár nap távlatából azt tudom mondani, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet. Tudom közhely, de valóban így van. Szerintem rendkívüli eredményt értünk el, azonban mindig maradni fog bennem hiányérzet mind az elődöntő, de még inkább mind a bronzmeccs miatt.

Azt hiszem a brazilok játszották a legszebb focit a tornán, amit már korábban a nézőtérről, majd később testközelből is megtapasztaltunk. Ilyen nyomást talán korábban egyetlen csapat sem helyezett ránk bármilyen csapat tagja voltam nemzetközi rendezvényen. Rendkívüli technikai tudásról tettek tanúbizonyságot, mi pedig minden erőnkkel, teljes koncentrációval próbáltuk megőrizni az egyetlen hibájukból fakadó előnyt, aminek révén nem is maradt erőnk a második félidőben a támadásra.

Végül sikerült megtörniük minket, így a bronzmeccsre készülhettünk másnap, ahol egy európai- és világszinten egyaránt domináns román válogatottal kerültünk szembe. Taktikailag rendkívül képzettek, ezt már a Bajnokok Ligájában, illetve az Euro Cup-on is tapasztaltuk, így legalább olyan nehéz mérkőzésre számítottunk, mint az elődöntőben a brazilok ellen.

Az első 10 percet leszámítva egyenrangú partnerei voltunk az ellenfélnek, és tiszta helyzetek jobbára előttünk adódtak, így a 0-0 a két kapus érdeme volt leginkább, és Bence büntetőhárítása a rendes játékidőben sok erőt adott nekünk. Sajnos a büntetőpárbajból nem mi jöttünk ki jobban, így a 4. helyet szereztük meg, ami így is nagyszerűnek tekinthető, nagyon kevés hiányzott egy esetleges éremhez.

Figyelemre méltó volt a helyi magyarok egész tornán kitartó lelkes támogatása mind a pályán, mind a azon kívül, rendkívül sokat segítettek nekünk, és hozzájárultak ehhez az értékes eredményhez. Köszönjük nekik ezúton is!

— Barabás Miklós szavai  

Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros