Címvédés az Ipar legnagyobb tornáján! - IV. HAHN & KOLB Kupa

Győztes csapat az ISD Dunaferr

Az Ipar legnagyobb tornájaként hirdették meg a IV. HAHN & KOLB kupát a szervezők, ahol Dunaújvárost az ISD DUNAFERR kispályás labdarúgó csapata képviselte. Az újvárosiak tavaly megnyerték a tornát és ezúttal is jó esélyekkel indultak. A megnyitón elmondták a rendezők, hogy címvédés még eddig senkinek sem sikerült, kérdés, hogy ezúttal megtörténik-e?

IV. HAHN & KOLB Foci Kupa
Budapest, II. kerület - Panoráma Sportközpont
2017. szeptember 9.

Nos, a csoportmeccseinken címvédőhöz méltóan - jól kezdtünk. Az első mérkőzésen 3:0 arányban bizonyultunk jobbnak a budaörsi székhelyű osztrák Wittman Battenfeld csapatánál. A folytatásban azonban nagyon komoly ellenállásba ütköztünk, ugyanis a jászberényi Jász-Plasztik Kft ellen, nagy küzdelemben csak egy gólos győzelmet tudtunk kicsikarni. A felsőzsolcai Magyar-francia vállalat a Sicta (7:0), valamint a németországi központtal rendelkező Baumgarten Gmbh (8:2) alakulatait aztán már magabiztosan fektettük kétvállra.

A 30 csapatos tornán így bejutottunk a legjobb 16 gárda közé, ahol a szarvasi Gallicoop várt ránk. Őket 3:0 arányban múltuk felül – így jöhetett a legjobb nyolc közötti találkozó. Itt a házigazda HAHN & KOLB csapatával néztünk farkasszemet, de jól játszva, szép gólokat lőve lehoztuk a mérkőzést. (5:0)

Az elődöntőben régi ellenlábasunk, az Ajkáról érkező Le Belier Zrt várt ránk. Legutóbb megtréfáltak bennünket Győrben (büntetőkkel maradtunk alul) és most is sok borsot törtek az orrunk alá, ugyanis egy remekül eltalált lövéssel már a 3. percben előnyhöz jutottak. Nagy erőket mozgósítottunk, de sokáig csak kapufákig jutottunk, no meg kihagyott helyzetekig. Aztán a hajrában sikerült két gólt szerezve megfordítani a mérkőzés állását (2:1) és bejutottunk a fináléba. 

A döntőben érdekes párosítás alakult ki, ugyanis címvédőként mérkőzhettünk meg a 2015-ös bajnokkal, a soproni UNIMAS Kft csapatával. Az izgalmas találkozón, nagyszerű mérkőzésen Somogyi Jenő két remek találatával megszereztük a győzelmet. (2:0)

Csoportmérkőzések
ISD DUNAFERR 3 : 0 Wittmann Battenfeld
ISD DUNAFERR 1 : 0 Jász-Plasztik Kft.
ISD DUNAFERR 7 : 0 Sicta
ISD DUNAFERR 8 : 2 Baumgarten
Legjobb 16 között
ISD DUNAFERR 3 : 0 Gallicoop
Legjobb 8 között
ISD DUNAFERR 5 : 0 HAHN & KOLB
Legjobb 4 között
ISD DUNAFERR 2 : 1 Le belier Zrt.
DÖNTŐ
(Az ellenfél a 2015-ös bajnok - 2016-ban a Dunaferr nyert)
ISD DUNAFERR 2 : 0 Unimas Kft

Csapatunk tehát megvédte a bajnoki címét, ráadásul Somogyi Jenő is, hiszen 2016 után ismét ő lett a torna gólkirálya.

Gratulálunk a csapatnak, nagyszerűen képviselte Dunaújvárost, és a támogatóit!

Az ISD Dunaferr csapat

 • Jurinka Zoltán,
 • Hatvany Attila,
 • Mazán Balázs,
 • Szabó Szabolcs,
 • Somogyi Jenő,
 • Szili Szabolcs,
 • Facskó József,
 • Garda Bálint,
 • Petrás Gábor.

Csapatvezetők

 • Tóth Imre,
 • Horváth Csaba
Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros