Carissa Sportegyesület 2019. évi tervei

Az egyesület alaptevékenysége a labdarúgás, azon belül a kispályás labdarúgás népszerűsítése. A sportegyesület elsődlegesen és alapvetően a Dunaújvárosban hagyományokkal rendelkező labdarúgás, a kispályás labdarúgás sportág vonatkozásában kíván a 2019-es esztendőben is működést kifejteni. A CARISSA Sportegyesület kispályás labdarúgó csapata, a DUNAFERR, több országos tornán is részt kíván venni 2019-ben. Többek között az „Ipar legnagyobb tornája”-ként aposztrofált HAHN & KOLB Kupán, Budapesten. Ezen a rendezvényen 32 csapat vett részt legutóbb (köztük külföldi alakulatok is, Lengyelországból, Szerbiából és Németországból).

Mivel sorozatban immár harmadik alkalommal sikerült megnyernünk ezt a kupát – méltóképpen képviselve támogatóinkat, öregbítve cégeik, vállalkozásaik hírnevét – ezért itt címvédőként szerepelünk majd. Ugyanúgy, mint Győr-Gyirmóton az Alcufer Kupán, ahol a szintén nemzetközi mezőnyben, ugyancsak győztesként végeztünk 2018-ban.

Ezen felül természetesen más, fontos területeken is tevékenykedünk.

Kiemelt célnak tekintjük

 • a sport népszerűsítését,
 • versenyek, kupák szervezését, 
 • tagjaink részére a rendszeres testedzés és sportolás lehetőségének biztosítását,
 • a társadalmi öntevékenység és közösségi élet kibontakoztatását,
 • sportkapcsolatok létesítése és fejlesztését,
 • sportrendezvények szervezését, 
 • utánpótlás nevelést, 
 • szoros együttműködést a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel,
 • sporttudatos nevelést az óvodás kortól, a felnőtt korosztályig,
 • Dunaújvárosi és országos, bajnokságokon, kupákon való részvételt,
 • az egyesület és Dunaújváros, valamint támogatóink képviselete, 
 • labdarúgó tornák, bajnokságok szervezése minden korosztály számára,
 • karitatív tevékenység folytatása.

Fentieket részletezve a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a mai közösségi életet nélkülöző, virtuális világot előtérbe helyező társadalom számára érdekessé, fontossá tegyük a sportéletet, a siker-orientáltságot, a közösséghez tartozás érzését. 

Mindez egy folyamat eredménye, melyet már egész kicsi kortól kell elkezdeni erősíteni. Dunaújváros kiváló lehetőségekkel bír, hiszen a dunaújvárosi "Ovifoci" programban megépült pályák nagyszerűen alkalmasak erre.

Évente több olyan sportrendezvényt szervezünk, ahol nem a megmérettetés, hanem a játék öröme az elsődleges. Ezeket a megkezdett és jól bevált rendezvényeket, lehetőségeinkhez mérten a 2019. évben is megrendezzük. 

Nagyon fontos azonban számunkra, hogy a virtuális világot is felhasználjuk céljainkra. A labdarúgás szerelmesei a játékprogramokat felhasználva is egyre gyakrabban mérik össze tudásukat. Ezért be szeretnénk kapcsolódni még nagyobb erőkkel a jelenleg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel közösen szervezett Elektronikus-Sport kupák rendezésébe, mely az eddigi tapasztalatok alapján igen népszerű. Megfontolás tárgyát képezi, hogy a FIFA programokon kívül, egyéb népszerű játékokat is a megmérettetés palettájára helyezünk.

Hatalmas teret engedünk a karitatív tevékenységnek. Mecénás szerepben karolunk fel olyan személyeket, szervezeteket, célokat, melyek a sport szerelmeseit megmozgatva figyelmet kapnak és támogatásban részesülhetnek egyesületünktől. Ezen felül megnyitva az utat további támogatások lehetőségének megteremtésére a nyilvánosság felhasználásával.

Bízva abban, hogy teljesítményünk, egész évben folytatott munkánk, valamint jótékony céljaink, hozzáadott értékeket generáló törekvéseink, továbbra is összecsengenek támogatóink értékrendjével és esély lesz a jövőben is arra, hogy eredményes, gyümölcsöző kapcsolatunk továbbra is remekül alakuljon.

Dunaújváros, 2019. február 21.

Tóth Imre
elnök
Carissa Sportegyesület

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros