36. Bringatúra

Óriási mezőny a Bringatúrán (galériával)

Baleset nélkül, végig remek időben, közel ezerháromszázan tekerték végig a 36. MK-TEC Bringatúrát, melyen mintegy harmincöt kilométert teljesítettek a biciklizés szerelmesei.

Két év kihagyás után, immáron 36. alkalommal rendezték meg a CARISSA Sportegyesület támogatásával városunk egyik legnépszerűbb szabadidősport rendezvényét, a bringatúrát, melyen június 11-én, szombaton tekerhették le a résztvevők a hagyományos Dunaújváros-Mezőfalva-Dunaújváros távot. Bár az elmúlt napokban meglehetősen hektikus volt az időjárás, szombaton reggel már nagyon kedvező körülmények várták a korán kelőket, akik nyolc órától kezdhették meg a regisztrációt.

Miközben a rajszámok átvétele zajlott, a színpadon Dóczi Zsuzsi gymstick bemutatóját követhették figyelemmel a résztvevők, majd Hajnal Alexandra melegítette be a tömeget  a rajt előtt. A hivatalos megnyitón előbb Szemenyei István fővédnök, majd Pintér Tamás polgármester, illetve Létai Attila, az önkormányzati ebtelep vezetője szólt az egyre gyarapodó tömegnek, biztonságos, jó utat kívánva a mozgás szerelmeseinek, s megköszönve a támogatást, ugyanis a regisztrációs díjakból befolyó teljes összeget a Dunaújvárosi Ebrendészeti Telep támogatására fordítják a szervezők.

Délelőtt kilenc órára szinte teljesen meg is telt a Városháza tér, majd Szemenyei István startjelére, óriási csilingeléssel rendben el is rajtolt a mezőny, hogy teljesítse a rá váró közel harmincöt kilométeres túrát, melynek komoly biztonsági intézkedések mellett, rendőri felvezetéssel vágtak neki a bringások. A mezőfalvi pihenőn frissítők, illetve a Spartan Cheerleading SE bemutatója várta a biciklis "sereget", mely tizenegy órakor indult vissza Dunaújvárosba, ahol délután fél egy után, remek hangulatban kezdődhetett meg a szokásos tombolasorsolás, melyen sportutalványok, ajándékkönyvek, vacsora utalványok, kerékpár felszerelések, sportfelszerelések, illetve négy felnőtt és három gyermek kerékpár talált gazdára.

Ami pedig a részvételt illeti, mint arról Petrás Gábor, a szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára elmondta, óriási volt az érdeklődés a bringatúra iránt, melyen szerencsére rendkívül fegyelmezetten tekertek a résztvevők, így baleset nélkül, parádés hangulatban ért véget a megméretés, melyen hivatalosan 1289-en vettek részt, óriási örömöt okozva ezzel az ismét remek munkát végző szervezői alakulatnak.

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros