2009-2010-es kispályás labdarúgó bajnokság (őszi mérkőzések)

A seb beforr, a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.

A 2009/2010-es bajnokságra csapatunk két új játékost igazolt, Pulai Gábor és Szabó Szabolcs személyében. Reményeink szerint velük erősödik a gárda, amire szükségünk is lesz, mivel a múlt szezonban a Csövesek csapatához igazolt Somogyi Jenő (24 gólt lőtt nálunk a 2008/2009-es bajnokságban) a szezon végén pedig a 25 gólos Káli Tibi távozott. (végzett a Dunaújvárosi Főiskolán és hazaköltözött Kecskemétre) A távozók között van még Dömény Sándor, aki Angliába költözött így még tovább szűkült a keretünk. A két fiatal leigazolásával abban bízunk, hogy idén is gólerősek leszünk. (emlékeztetőül: tavaly 127 (!!) gólt szereztünk!)

A 2009/2010-es bajnokságban, az 1-6 hely valamelyikének a megszerzése a csapat célkitűzése.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hajrá Dunaferr Vasas!

 

1. forduló:

DVSZ - Duna VIV

6-2  (2-0)

Gólszerzőink: Szabó Sz. (4), Joó D, Kiss K.

A tavaly kiesett, azonban a "zöld asztalnál" mégis bent maradó Duna VIV volt ma este az ellenfelünk. Az erőviszonyoknak megfelelően gyorsan megszereztük a vezetést, Szabó Szabolcs találatával. (1-0) A félidőt szintén Szabó Szabolcs találatával zártuk le. (2-0) A második játékrészben Joó Dávid lőtt újabb gólt, (3-0) amit Szabó Szabolcs toldott meg ismét egy góllal. (4-0) A Duna VIV ekkor megszerezte becsületgólját. (4-1) Erre Kiss "Kiki" Krisztián válaszolt. (5-1) A Duna VIV mégegyszer szépített (5-2), amire slusszpoénként ismét Szabó Szabolcs felelt. (6-2) Magabiztos győzelmet arattunk.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. forduló:

DVSZ - Euroszer

5-3  (2-1)

Gólszerzőink: Szabó Sz. (2), Aradi Cs. (2), Sárai Gy.

Nehezen született meg a vezető találatunk a mérkőzésen. Aradi Csaba gólját ugyanis 5 (!) kapufa előzte meg. (1-0) Meglepetésre egyenlített az Euroszer (1-1), azonban Sárai György még a félidő vége előtt megszerezte a vezetést. (2-1) A második játékrészben aztán megindult a gólok sora, Szabó Szabolcs lőtt két gyors gólt (3-1, 4-1), majd ismét Aradi Csaba volt eredményes (5-1) A találkozó végén egy kicsit kiengedtünk, ekkor sikerült kozmetikáznia az eredményen ellenfelünknek. (5-2, 5-3). Összességében győzelmünk nem forgott veszélyben.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. forduló:

DVSZ - NEO-Micro

0-3  (0-1)

Gólszerzőink: -

Kemény csatára volt kilátás, hiszen mindkét csapat (igaz még nagyon a bajnoki pontvadászat elején vagyunk) a tabella élmezőnyében szerepel. A főiskolások gárdája a NEO a mérkőzés elején nagyon fogadkozott, hogy megszorítanak bennünket. Ez benne is volt a pakliban, mert többen betegséggel bajlódtak és nem tudtunk a szokásos ütőképes felállásban szerepelni a találkozón. Sajnos a szerencsével is hadilábon álltunk, mert a rengeteg kihagyott helyzetünket egy ellentámadás végén góllal bosszulta meg az ellenfél. (0-1) A második játékrészben szinte át sem lépte a félpályát a Micro, mégis egy kontra végén ismét gólt tudott elérni.(0-2) Lőttük a szokásos kapufáinkat, hagytuk ki a kihagyhatatlan helyzeteket és az utolsó utáni percben egy rosszul elvégzett szögletünket követően már háromgólos volt a hátrányunk (0-3) és ez lett a végeredmény is. Aki látta a mérkőzést az sem hitte el, hogy a meccsen körülbelül 90 %-ot birtokolva a labdát sikerült ilyen arányban vereséget szenvednünk. A következő találkozón javítani kell a helyzetkihasználásunkon.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. forduló:

DVSZ - Fejó Therm

2-4  (2-2)

Gólszerzőink: Szabó Sz. (2)

A szokásos nagy iramban kezdtük a mérkőzést és a kapujuk elé szorítottuk az ellenfelünket. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Szabó Szabolcs találatával megszereztük a 8. percben a vezetést. (1-0) Azonban sikerült a Fejónak egyenlíteni (1-1) majd hiába támadtunk folyamatosan és lőttük a kapufákat, egy ellentámadás végén a vezetést is megszerezte az ellenfél. (1-2) A félidő végén Szabó Szabolcs egalizált. (2-2) A szünet után eldönthettük volna a mérkőzést, azonban ismét kihagytuk még a kihagyhatatlan helyzeteket is. A nagy akarásnak sajnos újabb bekapott gól lett az eredménye, (2-3) sőt a hajrában még egyszer eredményes tudott lenni a Fejó Therm. (2-4) Agresszíven játszó ellenfelünk így megszerezte idei első győzelmét.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5. forduló:

DVSZ - B.T. Team

3-3  (1-1)

Gólszerzőink: Csanaki S., Aradi Cs., Szabó Sz.

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás, hiszen a tabella első felében tanyázó két csapatot, mindössze egy pont választotta el egymástól. Ennek megfelelően magas színvonalú izgalmas, a kemény összecsapásoktól sem mentes, de igen sportszerű találkozón nekünk sikerült megszereznünk a vezetést, miután Csanaki Sándor óriási lövése utat talált ellenfelünk kapujának jobb felső sarkába. (1-0) A félidő végére egyenlített a B.T. Team. (1-1) A második játékrészben egy érdekes játékvezetői döntés következtében (a labda körülbelül fél méterrel kicsúszott a játéktérről az ellenfél visszakanalazta és a teljesen leálló játékosok között a kapunkba gurította) megszerezte a vezetést a B.T. Team. (1-2) Hamarosan egalizáltunk Aradi Csaba góljával. (2-2) A mérkőzés hajrájában újra hátrányba kerültünk (2-3), de 5 perccel a találkozó vége előtt megint egyenlő volt az állás, Szabó Szabolcs találatának köszönhetően. (3-3) Azonban a nagy rohanásban a győzelmet egyik csapatnak sem sikerült megszereznie. A mérkőzésen többet támadtunk, kaptuk egy vitatható gólt, de összességében igazságosnak mondható eredmény született.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6. forduló:

DVSZ - Csövesek

2-3  (0-2)

Gólszerzőink: Sárai Gy., Szabó Sz.

A legutóbbi bajnokság harmadik és negyedik helyezett csapata találkozott ma este. A Csövesek csapata enyhe mezőnyfölényben játszott, amit a 10. percben sikerült gólra váltaniuk. (0-1) A találatot követően kiegyenlítettebbé vált a játék és néhány bravúrt is be kellett mutatnia ellenfelünk kapusának. A félidő végén újabb gólt kaptunk (0-2), így két gólos hátrányban vonultunk pihenőre. Szünet után próbálta őrizni  előnyét az ellenfél, ami azonban nem sikerült nekik, hiszen előbb Sárai György lőtt okos gólt (1-2), majd Szabó Szabolcs bombázott egy szabadrúgást a kapu közepébe. (2-2) A hajrában felváltva voltak veszélyben a kapuk, és nyilvánvaló volt, hogy aki újabb gólt tud szerezni, az a győzelmet is megkaparintja. Ez sajnos a Csöveseknek sikerült, egy kósza lövésbe ért bele pechesen az egyik védőnk, aminek köszönhetően a labda a kapunk bal oldalába gurult (öngól!). (2-3) Igen magas színvonalú mérkőzésen, egyenlő erők küzdelméből a szerencsésebb csapat került ki győztesen.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7. forduló:

DVSZ - Colosseum Háromkirályok

1-1  (1-0)

Gólszerzőnk: Fehér K.

A tavalyi ezüstérmes ellen, úgy éreztük győzelmi esélyekkel lépünk pályára. Ennek megfelelően mi ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést, de sajnos csak egy helyzetünket sikerült gólra váltanunk az első játékrészben, Fehér Krisztiánnak köszönhetően. (1-0) A második félidőben magunkra húztuk az első 10 percben a Colosseumot, aminek egyenlítés lett az eredménye. (1-1) A találkozó hátralévő részében rengeteg támadást vezettünk, de a győzelmet nem sikerült megszereznünk. A játék képe alapján gólokkal kellett volna megnyernünk a mérkőzést, de csak egy ponttal gyarapodtunk.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 8. forduló:

DVSZ - Karmacsi Autó

1-3  (1-1)

Gólszerzőnk: Goór F.

A bajnokcsapat elleni  mérkőzésünkre készülődtünk. Nézzük mi történt: Az előző héthez képest voltak változások az összeállításban, hiszen Varga Krisztián  tudta vállalni a játékot, rajta kívül hosszú idő után Demlyén Dusán léphetett még pályára a csapatban. Sajnos a gólerős játékosunk, Szabó Szabolcs lebetegedett, így rá nem számíthattunk. A hiányzók között volt még Sárai Gyuri, Csanaki Sanyi, Somogyi Sanyi. A rossz előjelek ellenére jó játékkal rukkoltunk elő és csak két igen fura gólnak köszönhetően veszítettük el a találkozót.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A 15. percben megszereztük a vezetést egy végletekig kijátszott helyzetből Goór Ferenc lőtt az ellenfél kapujába. (1-0) A félidő hátralévő részében jól lezárva a területeket, tartani tudtuk az előnyünket. Aztán a játékvezető jutott főszerephez, ugyanis érthetetlen módon percekkel (3 perccel) tovább vezette a félidőt és ebben a fura "hosszabbításban" egy kapunk elé passzolt szabadrúgást követően a hálónkba pattant a labda. (1-1) A második játékrészben saját magunk hoztuk még kedvezőbb helyzetbe a Karmacsi gárdáját. Egy kapunk elé ívelt veszélytelen indítást követően a kapusunk és a középső védőnk egymást zavarva elvétették a labdát és a nevető harmadik Karmacsi támadó a szabaddá vált játékszert az üres kapuba gurította. Óriási baki! (1-2) A hajrában sikerült egy "igazi" gólt szereznie az ellenfélnek, kettőre növelve az előnyt. (1-3) Mindent egy lapra feltéve támadtunk, hogy  kozmetikázzunk az eredményen, ez azonban nem sikerült. A bajnokcsapat sikeresen visszavágott a legutóbbi meccsünkön elszenvedett vereségéért.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9. forduló:

DVSZ - Akrasz Bau

3-1  (2-0)

Gólszerzőink: Aradi Cs. (2), Szabó Sz.

Csanaki Sanyinak sérülés miatt kellett kihagynia a mérkőzést, Joó Dávid és Pulai Gabi betegség, Sümegi Miki, Demlyén Dusán, Goór Feri, Kiss Krisztián és Somogyi Sanyi pedig munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott pályára lépni, így nélkülük kellett bizonyítanunk, hogy előrébb illene elhelyezkednünk a bajnoki tabellán a 9. helynél. Jól kezdtük a mérkőzést, főként nálunk volt a labda és a vezetést is sikerült megszerezni. Aradi Csaba csapott le egy labdára és a kimozduló kapus mellett a bal alsóba pöckölt. (1-0) A gól után is támadásban maradtunk, míg az ellenfelünk főleg pontrúgásokból és kontratámadásokból veszélyeztetett. A félidő közepén formás akció végén újabb gólt szerzett Aradi Csaba. (2-0) A fordulás után nem változott a játék képe, mi birtokoltuk többet a labdát, de az Akrasz néhány veszélyes kontrát azért vezetett. A második félidő 10. percében egy szögletet követően sikerült is szépíteniük. (2-1) Erre a találatra néhány perc múlva Szabó Szabolcs válaszolt, újra kettőre növelve előnyünket. (3-1) Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, a találkozó végéig őrizni tudtuk előnyünket. Egy küzdelmes találkozón a jóval többet kezdeményező csapatunk megérdemelten nyerte az összecsapást. Folytatás jövő héten csütörtökön a Füredi Panzió

Kun Zoltán (Akrasz Bau): A jobbik csapat győzött.

Tóth Imre (Dunaferr Vasas): A kemény párharcoktól sem mentes mérkőzésen, megérdemelten gyűjtöttük be a három bajnoki pontot.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10. forduló:

DVSZ - Füredi Panzió

5-2  (3-1)

Gólszerzőink: Aradi Cs. (2), Szabó Sz., Fehér K., Somogyi S.

Utolsó, szabadtéri bajnoki mérkőzésünkre került sor csütörtökön 19 órakor, a Lórántffy Iskola műfüves pályáján, a Füredi Panzió csapata ellen. Nézzük mi is történt.

Mindössze egyetlen pont választott el bennünket az igen jó erőkből álló Füredi Panziótól, akik meglepetésre készültek. A mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és a 18. születésnapját a meccs utáni napon ünneplő Aradi Csaba találatával a vezetést is sikerült megszereznünk. (1-0) Nem vettünk vissza a gól után sem az iramból, aminek eredménye egy formás akció végén Szabó Szabolcs szemfüles gólja volt. (2-0) Nem sokkal később Aradi Csaba ismét eredményes, így már három gólosra nőtt az előnyünk. (3-0) A szünet előtt sikerült a szépítés a Panziónak. (3-1) A fordulás után újabb gólt szereztünk, ezúttal Somogyi Sándor iratkozott fel a góllövők közé. (4-1) Majd Fehér Krisztián bombázott az ellenfél hálójába. (5-1) Az utolsó percekre maradt még egy Füredi Panzió találat és így kialakult a végeredmény. (5-2)

Fontos találkozón, magabiztos győzelmet arattunk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Figyelem!

Az Euroszer csapata sajnos visszalépett a bajnokságtól! Eredményeiket a Szövetség törölte. Az eddig lejátszott mérkőzéseiket fent hagyjuk (tájékoztató jelleggel) az oldalon, de természetesen a bajnoki tabellába nem kerülnek be!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros