Megvédte címét az ISD Dunaferr a HAHN & KOLB kispályás labdarúgó tornán

Tóth Imre és Somogyi Jenő a győztes csapattal

Minden mérkőzését megnyerve aratott győzelmet a budapesti HAHN & KOLB kispályás labdarúgó tornán az ISD Dunaferr együttese. Budapesten, a második kerületi Panoráma Sportközpontban rendezték meg szombaton a HAHN & KOLB Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalt, melyen az ország legnagyobb ipari cégei mérték össze egymással erejüket. A bombaerős mezőnyben ezúttal is ott volt az ISD Dunaferr gárdája, mely azzal a céllal vágott neki a viadalnak, hogy megvédi tavalyi első helyét, ami a torna fennállása óta még egy csapatnak sem sikerült.

A dunaújvárosiak remekül kezdték a csoportmeccsek küzdelmeit, hiszen 3-0-ra legyőzték a budaörsi székhelyű osztrák Wittman Battenfeld együttesét, majd – jóval nagyobb csatában – 1-0-ra múlták felül a jászberényi Jász-Plasztik Kft. gárdáját is. A felsőzsolcai Sicta ellen már kiszakadt a gólzsák, s egy nagyon sima, 7-0-s győzelemmel lépett még közelebb a csoportgyőzelem felé a Dunaferr, melyet a Baumgarten Gmbh elleni 8-2-es sikerrel meg is szerzett a Tóth Imre és Horváth Csaba által vezetett együttes.

A harminccsapatos tornán így magabiztosan jutott be a legjobb tizenhat közé a Dunaferr, mely a nyolcaddöntőben a szarvasi Gallicoop ellen lépett pályára, s ahogy azt reméltük, egy magabiztos, 3-0-s sikerrel húzta be ötödik mérkőzését is. Az elődöntőbe jutásért a házigazda HAHN & KOLB várt a mieinkre, akik kellemetlen vendégeknek bizonyultak, ugyanis örömjátékkal, 5-0-s győzelmet aratva búcsúztatták a házigazdákat, s mindössze egy meccsre kerültek attól, hogy a címvédésért szállhassanak harcba.

Dunaferr a budapesti foci kupán
Álló sor: Tóth Imre, Kalácska András, Jurinka Zoltán, Horváth Csaba, Somogyi Jenő, Hatvany Attila, Szabó Szabolcs, Kajcsa András, Timpen Valéria.

Elöl: Szili Szabolcs, Mazán Balázs, Garda Bálint, Facskó József. (a képről hiányzik: Petrás Gábor)

A fináléba jutásért az az ajkai Le Belier Zrt. várt a mieinkre, mely legutóbbi győri tornáján megtréfálta a Dunaferrt, s most is igen hamar, már a harmadik percben megszerezte a vezetést. Együttesünk szerencsére rendezte védekezését, s a hajrában lőtt két góllal megnyerte ezt a találkozót is, s készülhetett a döntőre, melyben a 2015-ös bajnok soproni Unimas volt az ellenfele. A nagy csatát, komoly izgalmakat jelentő összecsapást a dunaújvárosi Somogyi Jenő duplája döntötte el, s a Dunaferr 2-0-s sikere egyben azt is jelentette, hogy együttesünk a tavalyi esztendő után idén is megnyerte a rangos viadalt, s a szép csapatsiker mellett Somogyi Jenő ismételt gólkirályi címének is örülhettek a csapat drukkerei.

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros