Kupagyőzelem!

Kupagyőzelem az I. DUNAFERR Kupán!

(2022. június 17. - Dunaújváros, DPASE Sportcentrum)

Csapatunk megnyerte az első alkalommal kiírt DUNAFERR Kupát. A rendezvényt a cégvezetés is nagyszerű ötletnek tartotta, így talán nem is véletlen, hogy Evgeniy Thankilevich Úr, legfőbb vezérigazgató helyettes örömmel vállalta a torna fővédnöki felkérését. A cég nyolc nagyon komoly gyártóegysége készülhetett a megmérettetésre. A mi csapatunk a Hideghengerműt képviselte. Kicsit nehezen jöttünk játékba, hiszen az első találkozón egy „döcögős” 3:1 arányú győzelem sikerült csak az Igazgatóság legjobbjai ellen, aztán a folytatásban 1:1 arányú eldöntetlen következett a nagyon komoly játékerőt képviselő Meleghengermű csapata ellen. Ezen a meccsen azonban már nagyszerű szakaszokat produkáltunk, ami biztató volt a folytatásra nézve. Jól is éreztük, hiszen a harmadik csoportmeccsen már meggyőző játékkal 5:0 arányú győzelmet tudtunk aratni az ISD Kokszoló Kft masszív alakulatával szemben.

A csoportelsőséget így megszereztük, jöhetett az elődöntő. Az ISD Power Kft gárdája várt ránk, akik a három csoporttalálkozón 12 gólt (!) szerezve, rendkívül magabiztosan szerepeltek. Nagyon nagy csatában sikerült 3:2-re legyőznünk őket.

A döntőben újra az a Meleghengermű fogadott bennünket, akiket már a csoportban egyszer összesorsoltak velünk és döntetlen eredménnyel (1:1) végeztünk.

Ellenfelünk most nagyon fogadkozott, mi pedig abban bíztunk, hogy látványosan egyre jobban játékba lendültünk. A mérkőzés tapogatózó játékkal kezdődött, aztán egy remek összjáték végén a 6. percben Bencze István lőtt az ellenfél kapujának bal oldalába. (1:0) A meccs derekán újabb gólt szereztünk (2:0), amire aztán egy kapunk előtti védelmi bizonytalanságot követően tudott válaszolni a Meleghengermű (2:1), de a hajrát jobban bírtuk és még egy gólt szerezve bebiztosítottuk a győzelmünket. (3:1)

Külön öröm volt számunkra, hogy a Kupa megnyerése mellett, játékosunk Nagy Márk bizonyult a szakmai zsűri szerint a torna legjobbjának.

Gratulálunk neki és a csapatnak is!

Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros