Ismét kupagyőzelem Győr-Gyirmóton

Bravúros DUNAFERR siker Győrben!

X. ALCUFER KUPA GYŐR-GYIRMÓT

(2022. 09. 24.)

Hatalmas étkezősátor szendvicsek pogácsák italok fogadták a tizedik alkalommal megrendezett Alcufer Kupa csapatait, szeptember 24-én, szombaton a csodálatos Győr-Gyirmóti Stadionban.  A szervező bizottság kis ajándékokkal kedveskedett és a forgatókönyv szerint meg is kezdték a helyszíni élő sorsolást. 28 nagy cég, vállalkozás hivatal jelezte részvételi szándékát. Köztük olyan patinás vállalatok, mint az Audi Motor Hungária Kft, a GYSEV Zrt., a Busch-Hungária Kft., a Magyar Suzuki Zrt. vagy éppen Olaszországból az ABS S.p.A.. Érdekesség, hogy a Suzuki csapata már Olaszországból is jött haza, tornagyőzelemmel, de ennek ellenére a DUNAFERR csapatát szerették volna leginkább elkerülni az ellenfelek, hiszen a Dunaújvárost képviselő alakulat négyszeres győztesként, címvédőként érkezett a kupára.

Tóth Imre legénysége azonban nem a legjobb előjelekkel készült a rendezvényre, hiszen sérült és beteg távolmaradók mellett, kellett összerakni egy ütőképes, a DUNAFERR kispályás labdarúgó csapatának eredményeihez méltóképpen szereplő gárdát.

A sorsolást követően négycsapatos csoportba kerültek az újvárosi fiúk, ahol a Karcagról érkező E-HULL Kft várt az együttesre. Nagy csatában 1:0 arányban sikerült a nyitó meccset megnyerni. A folytatásban az első meccsét 6:0 arányban nyerő Győr-Szol Zrt. következett, akikkel gól nélküli döntetlent játszott a DUNAFERR. A csoport utolsó meccsére aztán megtáltosodott a csapat és az Ajkai Poppe és Potthoff Kft. együttesét 11:0-ra győzték le, így a csoportelsőséget is egyúttal megszerezték.

Viszont a kieséses szakaszban nagyon nehéz ágra került a DUNAFERR. A tavalyi döntős GyMSM Kormányhivatallal kellett szembenézniük. Őket hatalmas csatában (vesztett helyzetből) verték tavaly az aranymérkőzésen 3:1 arányban a fiúk, most viszont az ellenfél lényegesen megerősödve és nagyon elszántan készült a visszavágásra. Meg is szerezték a vezetést és ezt követően csakúgy, mint egy éve, rendkívül szívósan védekeztek, a kapusuk pedig remekül védett. Nem is sikerült gólt szerezni ellenük a rendelkezésre álló időben, viszont a játékvezető egy percet hosszabbított, hiszen volt egy kis időhúzás, és egyéb szituációkban is állt a játék. Ebben az egy percben egy formás, gyors akció végén Petrás Gábor a hálóba vágta a labdát 1:1. Jöhettek a büntetők. Nagyszerű kapusunk Barsch Gábor egyet hárított, a DUNAFERR pedig mindhárom hetest belőtte, így a legjobb nyolc csapat között találták magukat.

A torna titkos esélyese a MÉH Zrt várt ránk. Nagyszerű felépítésű játékosokból álltak a győriek és jelezték, hogy nagyon készültek ellenünk. Sajnos ez be is bizonyosodott, mert rendkívül szervezetten védekezve, remek kontrákat vezetve fociztak, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis a szünetben 2:0 arányban vezettek. A második játékrész első percében előbb egy klasszis góllal egyenlítettünk, majd a győri csapat egy öngólt is összeügyeskedett, így megint nyílttá vált a továbbjutás kérdése. A hajrában azonban ismét betaláltak és elúszni látszott a négy közé jutás. Az utolsó percekben aztán ismét eredményesek voltunk (3:3), így ismét a büntetőrúgásokra bízta a két csapat a győzelmet. Itt megint Barsch Gabi volt a nyerő ember. Mi ismét berúgtuk mindhármat, a MÉH Zrt, egyet elhibázott. Jöhetett a Final Four.

Az elődöntőben a Győri Tűzoltóság igen masszív csapata szeretett volna megálljt (!) parancsolni az újvárosiaknak, de ekkor már nagyon bemelegedtek a DUNAFERR játékosai és magabiztos 3:1 arányú győzelmet arattak (igaz vesztett állásból), majd a döntőben a Roto Elzett Certa Kft. együttesét 2:0-ra legyőzve ismét megszerezték – immár ötödik alkalommal – a bajnoki címet.

A díjkiosztónál a főszervezők elmondták, hogy a nehéz helyzetben lévő ISD DUNAFERR ZRT-t kiemelkedő teljesítménnyel képviselték a játékosok. A gólkirályi címet is begyűjtötte a csapat. Pál Milán 8 találattal végzett a góllövőlista élén.

Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros