Húsvéti segítség hajléktalanoknak

HÚSVÉTI SEGÍTSÉG

a dunaújvárosi HAJLÉKTALAN ELLÁTÓ CENTRUM lakóinak

 A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Jót, Szívből - Dunaújvárosért! jótékonysági akciócsoportja, a Carissa Sportegyesület valamint támogató partnerei közös összefogásának köszönhetően, közel 100 nehéz sorsú embertársunk számára tették boldogabbá a Húsvéti Ünnepeket.

A szervezők 13 kg kolbászt, 26 kg sonkát, 15 kg kenyeret, 4 db óriás kalácsot, 60 szelet tortát, több száz tojást, hagymát, retket, erős paprikát, fejes salátát, több liter szörpöt gyönyörűen előkészítve kedveskedtek a dunaújvárosi Hajléktalan Centrum lakóinak a Húsvéti Ünnepek alkalmából. A közel negyedmillió forint értékű segítség immár hagyományosnak mondható, hiszen nem az volt első olyan Húsvét, amikor a segítő kezek összefognak, és mindenkit szívesen látnak, aki beáll a sorba, hiszen az biztos, hogy rászoruló. Sajnos a szegényeket és a hajléktalanokat az átlagnál is jobban sújtja az alapvető élelmiszerek drágulása, pedig nekik is nagyon fontos a táplálék. Az átlagosnál jóval kiszolgáltatottabb és sérülékenyebb emberek esetében a nélkülözés nemcsak a testet viseli meg, hanem a lelküket is. Természetesen ezt a helyzetet (és ezt tudják a segítők is) rendkívül nehéz menedzselni, hiszen sokkal egyszerűbb lenne megelőzni, de ez nyilván nem a szervezőkön múlik.

A Húsvét azonban mindig egy nagyszerű alkalom arra, hogy étel kerüljön a nehéz élethelyzetben lévők számára is az asztalra és együtt ünnepeljék Krisztus feltámadását. Kovács István Görögkatolikus parókus ez alkalommal is csodálatos szavakkal szólított meg mindenkit és megköszönte, majd megáldotta az ételeket, italokat.

Tóth Imre a Carissa Sportegyesület elnöke elmondta: A Húsvét egyik fontos üzenete, hogy legyünk empatikusabbak és vegyük észre, a környezetünkben azokat, akik segítségre szorulnak. Biztos, hogy ezekben a nehéz időkben különösen nagy szükség van az ilyen jótékony akciókra, hiszen a hajléktalanoknak egyre nehezebb élelmiszerhez jutni. Ezért a jövőben is azon leszünk, hogy folytassuk, és ha lehet, kiszélesítsük ezeket a programokat.

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros