CARISSA Női Bajnokság III. forduló

AA MOZGÁSSTÚDIÓ

NŐI AMATŐR KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA

2022-2023 ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI BAJNOKSÁG

CARISSA Női Bajnokság

III. FORDULÓ

(DLSZ Aréna, Dunaújváros, 2023. Június 02. szombat)

„Újra a szabadban!”

 

Nagyon vártuk már, hogy a hölgyeknek szervezett tornák is kikerüljenek végre a sportcsarnokok falai közül és újra a szabadban pattogjon a lányoknak is a labda.

A DLSZ Arénában reggel 9 órakor kezdődtek a meccsek, körmérkőzéses lebonyolításban. Rengeteg, mindösszesen 56 (!) gól esett és az égiek is a rendezvény mellé álltak, hiszen ragyogó napsütésben játszhattak a csajok. A nagy favorit DPASE-Sárkeresztes minden találkozóját megnyerve imponáló, 23-4-es gólaránnyal utasította maga mögé a mezőnyt, bár végül a tornát a bronzérmes helyen záró (a Baracsot megelőző) Enying rendkívül megnehezítette a dolgukat. Ezen a mérkőzésen egy góllal bizonyult jobbnak a DPASE-Sárkeresztes. (3:2) A legutóbbi torna győztese a Kecskeméti LC nagyot küzdött, de ezúttal meg kellett elégedniük a második hellyel.

Első alkalommal láthattuk vendégül a Kriston SE csapatát. A Martonvásárról érkező lányok, még csak a szárnyukat bontogatják. A serdülő és ifjúsági korú játékosokból álló alakulat üde színfoltjai volt a tornának. Vezetőjük a többszörös Magyar Bajnok és Magyar Kupa győztes egykori válogatott játékos Kriston Attila az eredményhirdetésen elmondta, hogy örültek annak, hogy itt lehettek, és igaz, hogy most még csak tanulni jöttek, de a jövőbe tekintve, ígérik, hogy hagynak majd nyomot a női labdarúgásban. A torna szervezői a hatalmas lelkesedést különdíjjal jutalmazták csakúgy, mint tündéri 12 éves kapusukat, Bajnok Bettinát, aki stílusosan egy angyalszárnyat vehetett át a Carissa SE elnökétől Tóth Imrétől. Repülj magasra kicsi lány!

A lányok ismét elkápráztattak mindenkit, ősszel újra látjuk őket. Ismét kuparendszerű lebonyolításban.

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros