Segítség a gyerekeknek!

Segítség a gyerekeknek!

Dunaújváros Kemping - 2023. július 16.

Nem először vállalkozott a rászoruló gyerekek közös nyaraltatására az Útkeresés Segítő Szolgálat kötelékében működő Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) kollektívája – múlt hétfőtől szombatig vehettek részt a nebulók a közös programokon.

Örülnek, hogy örömet szerezhettek

A közösségi élmény bázisa ezúttal is a Dunaújvárosi Kemping volt – a sátorhelyeket, vagyis a közös nyaralás epicentrumának számító helyszínt a város önkormányzata bocsátotta térítésmentesen a program résztvevői számára. A foglalkozásokról a CSÁO munkatársai, valamint önkéntes segítők gondoskodtak – ott jártunkkor például a DLSZ Jót Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának aktivistái segítették a kézműveskedés zökkenőmentes lebonyolítását. Tóth Imre a csapat képviseletében elárulta, a program megvalósításában is segítséget nyújtottak, és úgy gondolták, a támogatáson túl egy rövid vizit erejéig tiszteletüket teszik a közösségi kezdeményezés helyszínén. A segítségnyújtásról Petrás Gábor, az akciócsoport vezetője elárulta, az ellátás terén vették ki részüket a támogatásból:
– Közösségünk segítségre szerveződött, így amikor hallottuk, hogy igény mutatkozik a szerepvállalásunkra, akkor azonnal a segítségnyújtás mellett döntöttünk – az akciócsoport mellett a Carissa Sportegyesület, valamint Szalontai Péter és családja is kivette a részét a támogatásból, sikerült beszerezni a közös főzőcskézésekhez szükséges hozzávalókat. Nagyon fontosnak tartjuk a segítségnyújtást – és persze nagyon örülünk, hogy örömet szerezhettünk a gyerekeknek! 

Gazdag kínálattal

A Boross Balázs dirigálta CSÁO-s csapat komoly előkészületek után költözött a kempingbe, hogy aztán minden napra gazdag programkínálattal lepje meg a közös nyaraláson résztvevő gyerekeket. A kínálatot sok-sok strandolás, kézműveskedés, sportolás színesítette, nagy élményt jelentett a rácalmási kirándulás, a kvízzel körített városismereti séta, vagy éppen a Bella Vita Pizzériában tartott közös vacsora, ahol a házigazdák emberségből is csillagos ötösre vizsgázva látták vendégül a gyerekeket. 

 

Gazdag volt a kínálat, és hatalmas az élmény, hangsúlyozta a DSTV kamerája előtt Mészárosné Libor Ágnes, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője:
– Nagyon jó a hely, kiváló a hangulat és ahogy hallom, látom, a résztvevő gyerekek öröme leírhatatlan – nem titok, számukra ez a kis közösségi összetartás az idei nyár csúcspontja, így természetesen nagyon örülünk, hogy idén is sikerült megvalósítani. A kollégák rengeteg energiát fektettek abba, hogy ez az élménydús program létrejött, így nekik külön is szeretném megköszönni a munkájukat. És természetesen köszönet jár azoknak a támogatóknak, akik így vagy úgy, de segítettek – nagyon jól jött, nagyon kellett a támogatásuk! Nagyon nagy élmény volt – és persze már most bízom abban, hogy jövőre újra sikerül tető alá hozni!

Sokan segítették a kezdeményezés megvalósulását

Egy ilyen programsorozat pénzbe, mégpedig a programok, valamint a résztvevők folyamatos ellátása miatt is nem kevés pénzbe kerül. Mint arra Mészárosné Libor Ágnes, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője is kitért, a kezdeményezés megvalósulását jelentős összefogás segítette.
Íme, a címszavas lista arról, kik vették ki részüket a támogatásból: Dunaújváros MJV Önkormányzata; Carissa Sportegyesület; Szalontai Péter és családja; Jót Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoport; Bella Vita Pizzéria; Hungrana Kft. és dolgozói, Pomóthy Üzletház; Pomóthy Attila; CsoKiss Manufaktúra; "Érted vagyunk 1987." Alapítvány; anonim adományozók.

Köszönet mindenkinek, aki segített – nélkülük nem lett volna ekkora a program sikere!

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros