Sport a Béke jegyében

Sport a Béke Jegyében

Humanitárius menekültszálló, Dunaújváros, 2023. június 15.

Támogatóként nagy örömmel vettünk részt a határon túli és a helyi gyermekek „Sport a Béke Jegyében” elnevezésű közösségi eseményén. A rendezvény létrejöttét segítette a „Jót, Szívből – Dunaújvárosért” akciócsoport, a Magyar Vöröskereszt és az UNHCR az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala.  A határon túlról érkezett családok és gyermekek számára megtartott rendezvény céljának az elfogadást, a beilleszkedést és a közös élményszerzést határozták meg a szervezők, akik színes programokkal készültek a résztvevőknek. Sport, kispályás foci, ügyességi versenyek, és más érdekes feladatok várták a gyerekeket és természetesen rengeteg ajándék.

A sport és családi nap bemelegítéssel kezdődött, aztán volt legek versenye, kötélhúzás, sorverseny, szörpivó verseny, de a focipályán is bizonyíthatták tudásukat a gyerekek. A pihenőidőkben csillámtetoválással, arcfestéssel kedveskedtek a szervezők a megjelenteknek, akik még egy búvároktatásnak és egy igen színvonalas kutyás bemutatónak is részesei lehettek. A tartalmas délutánt közös pizzaevéssel és fagyizással zárták.

Nagyszerű élmény volt mindenkinek (szervezőknek, gyermekeknek, tanároknak, szülőknek, támogatóknak egyaránt) ez a csodálatos nap. Egy kicsit elfelejthettük a problémákat, a háború szörnyűségeit és minden olyan dolgot, mely nehezíti az életünket. A boldog gyermekarc pedig mindenre gyógyír. Ma rengeteg boldog gyermekarcot láttunk… örülünk, hogy közreműködhettünk.

„Az emberek különböznek, ezt el kell fogadni, nem ítélkezni kell, hanem kérdezni és segíteni.”  

Amy Lee

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros