Gyermeknapi ovis aszfaltrajz verseny

A rajz hatalma

Gyermeknapi ovis rajzverseny, Dunaújváros Kultik mozi előtti tér, 2023.05.19.

Több tudományos nézet szerint az ember előbb tanult meg rajzolni, mint beszélni. A törzsfejlődés folyamán ez igen valószínűnek is látszik, hiszen a rajz, a rajzolás egy olyan kifejező technika, melynek nincsenek nyelvi korlátai, nincsenek olyan határai, melyek a beszédben előfordulhatnak, jelen vannak. 

A gyerekek esetében a rajzolás a tanulási készséget is fejleszti, de alkalmas arra is, hogy a körülöttük megjelenő világot, élményeket, impulzusokat megjelenítsék, sokkal színesebb, kifejezőbb módon, mint ahogy arról esetleg életüknek ebben a szakaszában beszélni tudnának. Öröm volt nézni május 19-én a Kultik mozi előtti téren az óvodásokkal együtt megjelenő lelkesedést, kreativitást és a kis buksijukban megfogalmazódott elképzelések megvalósulását. Mivel a téma ezúttal „Városunk, Dunaújváros” volt, így sorban bújtak elő az aszfalt mélyéről a víztornyok, az emeletes házak, a Duna, de a pici szívekből természetesen előkerültek a madarak, a virágok, a pillangók, a szivárványok, a napocskák a kutyusok a cicák és a legfontosabbak: anya, apa, a nagyik, a nagypapák, és a testvérek, barátok, ovistársak…  

A kis-nagy csapat

Nagyszerű élmény volt látni a gyermekeket alkotni, és azt megtapasztalni, hogy ez micsoda örömmel párosul.

Azonban ez a szuper délelőtt nem jöhetett volna létre a támogatók, a segítők nélkül. Így ezúton is köszönjük a segítséget Dr. Sándor Péternek és a Club Hotel Restaurant & Wellnessnek, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a dunaújvárosi Kultik mozinak, Karmacsi Tamásnak, a Carissa Sportegyesületnek és Há Graphics-nak.

Mind a 11 óvoda ajándékokkal, csokikkal, játékokkal távozhatott, a Kultik mozi által biztosított pattogatott kukorica pedig különleges, de igen népszerű tízórainak minősült. Az első két helyen végzett Eszterlánc és Kincskereső óvoda a felajánlóknak köszönhetően értékes árnyékolóval gazdagodott, melyet nyáron a nagy melegben a megfelelő szabadtéri felület fölé ki lehet majd feszíteni, hogy a káros napsugarak, ne árthassanak gyermekeinknek. A különdíjas ötfős csapat (Dunaparti óvoda), még ezeken felül a Carissa Sportegyesület meglepetés fagyiját is megkapta, így aztán teljes volt a boldogság. Folytatás jövő héten az Ovi focival.

Kattintsatok ide:  https://carissase.hu/gyermeknapi-ovis-aszfaltrajz-verseny-rengeteg-foto (170 fotót találtok még ezen az oldalon az eseményről!)

Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros