DLSZ 2018/2019. Bajnoki Évad Évadzáró Díjátadó Ünnepsége

Dunaújváros Kupa I. hely Dunaferr Vasas

Az előző szezonban is sikerült előrébb lépnie a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, mely évzáró ünnepségen értékelte a mögötte hagyott bajnoki szezont, s elismerte a különböző helyi bajnokságok legjobbjait is.

A Campus étterem nagytermében tartotta szokásos évzáró rendezvényét pénteken este a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Az ünnepség bevezetőjében Fábos Zsolt házigazda köszöntötte a jelenlévőket, Gombos István alpolgármestert, a DLSZ elnökségi tagjait, városunk önkormányzatának képviselőit, illetve a szövetség támogatóit.

Az évzáró első részében megtudhattuk, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségben a szervezői munka a hét minden napjára ad feladatot bizottságainknak, hiszen ahhoz, hogy rendezett kereteken belül sportolhasson 128 kispályás labdarúgó csapat, több mint 2000 amatőr játékosa, szükséges az alapos és sokrétű tevékenység. A szövetség munkáját a bizottságok elnökei, tagjai, a szövetség elnöke, főtitkára és technikai személyzete önkéntes feladatként látja el több mint 48 éve. Évente több mint 2000 mérkőzést kell megszervezni, lebonyolítani a bajnoki rendszerben, valamint éves szinten 42 kupát szervezve közel 3000 sportolót mozgatnak meg. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség nem csak Dunaújváros legnagyobb amatőr labdarúgó bázisa, hanem országos szinten is az egyik legjelentősebb ilyen típusú tömörülés, hiszen szervezése alatt évente 5000 sportoló lép pályára Dunaújvárosban.

A szövetség programjai, rendezvényei és akciói nem jöhetnének létre az amatőr tömegbázis, a támogatók, a segítők és a szimpatizánsok nélkül, akiknek ezúttal is köszönik, hogy egyetértenek a szövetség céljaival és hitvallásával, miszerint a testkultúra az egyetemes kultúra része, az egészségvédelem (a megelőzés és a rekreáció) fontos eszköze a szabadidő eltöltésének és társadalmilag is hasznos. A sport és ezen belül a labdarúgás pedig jelentős szerepet tölt be az ifjúság erkölcsi-fizikai nevelésében, a személyiség formálásában. Az idei évben a Gyermek- és Ifjúsági Bizottság valamennyi korosztály egészséges életmódra nevelését tűzte ki célul, melynek az egyik legmeghatározóbb eszköze a sportfoglalkozás. Így felmerült az ötlet, hogy ne csak a legkisebbeket, az óvodásokat mozgassuk meg játékos formában, hanem pályára hívtuk az általános iskolásokat és a középiskolásokat is, ezért jött létre a Suli foci kupa, és a Centrum kupa. Továbbá egy új elem, a virtuális sport is megjelent a szövetség palettáján és idén már 4. alkalommal szerveztek Elektronikus-sport, vagyis E-Sport kupát és nevezték be a DLSZ csapatát az NB II-es mezőnybe, ahol jelenleg az 1. helyen állnak. Fontos, hogy 5 év lobbizás és sok-sok munka után 2018 nyarán a Lorántffy sportpályán lévő műfüves pályatestet kicserélték az önkormányzat támogatásával. A felújított helyszín a DLSZ Aréna nevet kapta. A szövetségben büszkék jótékony akcióikra is, melyek közül kiemelkedik a Carissa Kupán meghirdetett kezdeményezésük, melynek köszönhetően 2.000.000,- Forintot tudtunk átadni a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének, de segítettek a solti Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítványnak is az Akarat Ereje Kupán szervezett gyűjtéssel.

Az év értékelése után jöhetett a díjak átadása, melyen a különböző kupákon, bajnoki osztályokban kiemelkedően teljesítő csapatokat és játékosokat ismerték el a szövetség vezetői.

A kupák és bajnoki versenyek dobogósai és egyéni legjobbjai

Ugyan az évzárón nem voltak jelen, de a Gyermek és Ifjúsági Bizottság szervezésében a 2018/2019-es szezonban 14 ovi csapat, 16 fiú középiskolás csapat, 9 lány középiskolás csapat, összesen 32 általános iskolás csapat mérte össze a tudását a bajnokságban, melyen több 700 gyerek vett részt. Az Ovi foci bajnokság győztese a Napsugár tagóvoda lett. A Suli Foci bajnokságon a nagyvenyimi általános iskola a Mészöly általános iskola, az apostagi általános iskola, valamint a dunaújvárosi Vasvári Pál általános iskola lett a bajnok. A Centrum bajnokságban pedig a lányok mezőnyében a kiskunhalasi II. Rákóczi a fiúknál pedig a dunaújvárosi Rudas szakközépiskola lett a bajnok.

ACCERBIS I. OSZTÁLY
I. HELY  KARMACSI AUTÓ FC
II. HELY  DUNAFERR VASAS
III. HELY  FEJÓ THERM KFT.

...

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros