Bírjuk a meleget!

Bírjuk a meleget! (Jótékony akció a belvárosban)

 

Harmadfokú hőségriasztás, 36 Celsius fok, Dunaújváros, augusztus 21. hétfő 14 óra. Lelkes önkéntesek pakolnak, cipekednek az 1-es számú (nagy) Posta előtti területen. Sorra kerülnek elő az aktuális jótékony megmozdulás kellékei. Asztalok, székek, jeges edények, hűtött víz, hűtött szörpök, hűtött alkoholmentes sörök, hidegen tartott almák, banán és vagy 10 féle fagyi.

A Carissa Sportegyesület és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség akciócsoportja, a „Jót Szívből Dunaújvárosért!” elnevezésű csapat ismétlésre készül. De ezt már Petrás Gábor a DLSZ Főtitkára mondja, ugyanis tavaly is hűtötte ez a csapat a városlakókat, de most a kínálati oldal bővült. 2022-ben víz és fagyi volt a repertoár a hőségben, most azonban a fentebb felsorolt lehetőségeket élvezhették az arra járó városlakók.

A két szervezet fontos feladata az amatőr sport szervezése, működtetése Dunaújvárosban, így Nemzeti Ünnepünkön, augusztus 20-án, egy remek sportnapot tartottak mintegy 100 amatőr sportoló részvételével. Ma pedig (egy nappal később) már, amikor az aszfalt, a rengeteg panel- és betonfal, beszívja, majd pedig ontja magából a meleget, és a sűrűn beépített belvárosi részeken lényegesen nagyobb az átlaghőmérséklet, akkor már a hűsítőt osztja a csapat. Az 500 flakon hűtött fél literes ásványvizek rendkívül népszerűek voltak, de nagyon örültek az emberek a hideg söröknek és szörpöknek is. Sokan el sem akarták hinni, hogy ilyen komoly a kínálat és megköszönték, hogy segítséget kapnak a nagy hőségben. Sajnos sok esetben hiába figyelmeztetnek bennünket az orvosok, a különféle médiafelületek, vagy éppen a környezetünk mégsem fogyasztunk megfelelő mennyiségű folyadékot, gyümölcsöt még a nagy melegben sem. Erre is igyekeztek felhívni a figyelmet az önkéntesek, és ezúttal nagyon sokan kaptak kellemes hűs italt, vagy éppen fagylaltot olyanok is, akik egyébként kevésbé veszik komolyan, hogy a nagy hőség okozhat komoly problémát a szervezetükben. A hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

A hűsítő tehát jól jött a forró nyári melegben gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.  Meg kell említenünk azokat a támogatókat, akik segítettek abban, hogy ez a nagyszerű akció megvalósuljon: MK-TEC Corporation (500 db víz), Szabó Imre (18 kg banán, 14 kg alma), Szabó Csaba (5 rekesz alkoholmentes sör), Jakó Cukrászda (300 gombóc fagyi), ICE CUBE (24 kg jég), Kaptár (hűtés), DLSZ (műanyag poharak és szervezés), Magyar Posta (technikai segítség és áram), Almann Réka (fotó), DMJV (a terület biztosítása), H Grafika (grafikai munka), Szabó Attila (6 üveg Szörp).

„Jót Szívből Dunaújvárosért” és Carissa Sportegyesület (szervezés, lebonyolítás)

A szervezők jelezték, hogy jövőre újabb meglepetésekkel készülnek, és még hatékonyabban igyekeznek felvenni majd a harcot a kánikulával.

Videófilm
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros