VII. Indoor Üzleti Kupa 2016

Indoor Üzleti Kupa II. helyezett

Színvonalas kispályás labdarúgó tornának adott helyszínt november 19-én, szombaton, a törökbálinti Azaréna sportcentrum. A 15 gárda részvételével megrendezett eseményen a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata képviselte Dunaújvárost és a támogatókat. Három, öt csapatból álló csoportba sorsolták az együtteseket, ahonnan csak az első helyen végző alakulatok juthattak be a legjobb négy közé, a fennmaradó egy helyért pedig a csoportmásodikok körmérkőzéses formában küzdöttek meg.

Akció közben a Dunaferr Vasas
Akció közben a Dunaferr Vasas

A Dunaferr nem kezdte jól a sorozatot, ugyanis a BMW Group Magyarország ellen végig vezetve egy utolsó pillanatban kapott góllal döntetlent ért el (2:2). A folytatásban ugyan legyőzték a Dunaferres-fiúk a Heves megyei Bott Hungária Kft csapatát (3:1), de a nagyon komoly játékerőt képviselő nagyatádi Du-Fa Team 2:0 arányban jobbnak bizonyult náluk. A csoportelsőség így el is úszott, de kicsi remény még maradt a továbbjutásra, mert egy, az utolsó mérkőzésen megszerzett győzelem a Debrecenből érkezett HL-LAB ellenében a csoport második helyét jelentette volna és esélyt a legjobb négy közé jutásra. A találkozó 3:1 arányban dunaújvárosi sikerrel zárult, így folytathatták a második helyezettek körmérkőzéses szakaszában. Első ellenfél a Process Solutions Kft (Budapest) volt. Őket magabiztosan győztek le az újvárosiak (3:0), majd egy rendkívül izgalmas találkozón sikerült a másik mérkőzést is megnyerni a Ferro S.C. ellen (2:1), így bejutottak a legjobb négy gárda közé. Az elődöntőben az Oros-Linamar (Orosháza) várt a csapatra, akik veretlenül, mindössze három gólt kapva a nap folyamán, esélyesként léptek pályára. Nagyszerűen játszva 2:1-re legyőzték a Békés megyeieket a mieink és bekerültek a döntőbe. Az ellenfél a Du-Fa Team volt. Velük már volt egy mérkőzés a csoportban, de a döntő más – már 2:0 arányban is vezetett a Dunaferr, de döntetlenre mentette a mérkőzést a Du-Fa Team és sajnos a büntetőpárbajban jobbnak bizonyultak. Dunaújvárosba került az ezüstérem és a gólkirályi cím is, amit Szili Zoltán érdemelt ki 10 találattal. Gratulálunk a csapatnak!

Csapatkép
A csapat tagjai: Varga Csaba (ISD Power), Gábor Áron, Hatvany Attila (Meleghengermű), Lengyel László (Meleghengermű), Bartha Tibor (DAK), Simonyi Gábor, Kőkuti Tamás (Meleghengermű), Szili Szabolcs, Szili Zoltán, Petrás Gábor (ISD Power). Csapatvezető Tóth Imre (Hideghengermű) és Kalácska András

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros