Valóban szebb lett a világ!

Snoezelen-terápiás szoba átadó ünnepélye
Snoezelen-terápiás szoba

Csütörtökön, a XVI. Carissa Kupa jótékony akciójának záró eseményén került átadásra a Móra iskolában a speciális, a beteg és sérült diákok és fiatal felnőttek részére felépített Snoezelen-terápiás szoba. Az előzmény egy jótékony akció, a XVI. Carissa Kupa, az amatőr kispályás labdarúgók országos tornája volt. A nemzetközivé szélesedő esemény célja ezzel teljesült, miszerint a rendezvény ideje alatt befolyt összegből a dunaújvárosi Móra iskola munkáját segítse, támogassa. A kezdeményezés rengeteg szimpatizánst mozgatott meg, így a támogatási összegből, amely ekkor másfélmillió forint volt, egy speciális, Snoezelen-terápiás szobát sikerült létrehozni a beteg és sérült diákok és fiatal felnőttek részére. A munkálatokat Nagy Zsolt, a GBB. Zrt ügyvezetője kapta feladatául.

Ünnepélyes Snoezelen-terápiás szoba átadója
Cserna Gábor Polgármeseter és Dr. Galambos Dénes Miniszterelnöki biztos
Carissa Kupa fővédnöke és védnöke

A több hónapos beruházás során az eszközpark bővítésére további forrásokat kellett szereznie a szövetségnek, hogy a lehető legjobb felszereléssel tudjuk átadni a készségfejlesztő szobát, így további 500.000 forintos adományt sikerült összegyűjteni a Carissa Sportegyesület és a városi cégek segítségével. Végül a szoba elkészítése, felszerelése, az eszközök költsége és az egyéb ráfordítások kétmillió forintos végösszeget mutattak.

Az átadó ünnepségen jelen volt Cserna Gábor, polgármester, a Carissa Kupa védnöke, Dr. Galambos Dénes Miniszterelnöki biztos, a Carissa Kupa védnöke, Alpekné Major Valéria, a Móra iskola igazgatója, Nagy Zsolt, a GBB Zrt. elnöke, Tóth Imre, a Carissa SE elnöke, Fehér Henrietta gyógypedagógus, az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményegység vezetője és Petrás Gábor, a Carissa Kupák főszervezője.

Újabb felajánlások

Cserna Gábor elmondta, hogy a Carissa Kupa az egyik olyan kiemelkedő rendezvény a városban, mely kitűnő példája annak, hogy a városlakók a jó ügyért össze tudnak fogni. A Carissa Kupa szervezői minden évben megtalálják azt a nemes célt, amit támogatni érdemes, legutoljára ennek a terápiás szobának a kialakítását. A polgármester köszönetet mondott a Kupa közönségének, csapatainak, szervezőinek és a kivitelező cégnek, hogy közreműködésükkel segítették ennek a célnak a megvalósulását.

Továbbá tett egy felajánlást is: jövő nyáron a Móra iskola diákjai egy hetet tölthetnek el a város balatoni üdülőjében.

Dr. Galambos Dénes kiemelte, hogy ez a szoba az intézmény napi munkájához fontos segítség és ebben áll a fontossága, hiszen a sérült gyermekek fejlődését segíti elő, így a Carissa Kupa ismét jó célt tűzött ki maga elé még januárban. Mint mondta, fontos a társadalmi szerepvállalás a Carissa életében, hiszen sporttal segíthetnek a humán szféra intézményein, ami jelen esetben különösen nemes és megbecsülendő célt szolgált.

Gyerekek a Móra Iskolában
Tóth Imre a Carissa Sportegyesület elnöke
Tóth Imre a Carissa Sportegyesület elnöke

Tóth Imre elmondta, hogy a Carissa Kupával mindig a gyerekeket és a fiatal felnőtteket támogatták és ezúttal is a segítő szándék vezérelte őket. Kiemelte, hogy nagy öröm volt e mellé a kezdeményezés mellé állni, hiszen ez az itt nevelkedő gyerekek fejlődésében jelent majd hatalmas előrelépést. A kivitelező cég képviseletében Nagy Zsolt azt mondta, hogy örömmel álltak neki ennek a munkának, amit ilyen széles körű összefogás övezett, és amelynek értékét pénzben nem lehet kifejezni. Mint mondta, társadalmi kötelességet teljesítettek. Fehér Henrietta elárulta, hogy a kis diákok már birtokba vették a terápiás szobát és nagy élményben van részük azokon a foglalkozásokon, amiket ott tartanak. Megköszönte minden közreműködőnek, kiemelve, hogy ez egy igazán nagy segítség az intézmény számára.

Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Petrás Gábor is az öröm hangján szólt: megköszönte mindenkinek a segítséget és a támogatást és azt kívánta, hogy a gyerekek használják szeretettel ezt a nekik készült kis termet. Végezetül a Móra iskola igazgatónője mondott köszönetet mindenkinek. Mint mondta, szeptember eleje óta nem tud betelni azzal az örömmel, ami eltölti, látva, hogy a gyerekek mennyire megszerették a terápiás szobát. Mint mondta, ezzel hihetetlen fejlődést tudnak majd elérni a gyerkőcök fejlődésében.

Petrás Gábor DLSZ Főtitkára

A köszöntők után az iskola diákjaiból és pedagógusaiból verbuválódott öt fős kis kórus egy dallal köszönte meg mindenkinek, aki segített ennek a valóban nemes célnak a megvalósulásában.

Szerző: Brousil Csaba és Szárszó Lajos
Forrás: Dunaújváros Online

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros