Kapcsolatépítés a Korona vírus árnyékában

Még a pandémia sem akadályozhatja meg újabb és újabb sportbarátságok kialakulását. A Carissa Sportegyesület tagjai érdekes bejegyzésre lettek figyelmesek az egyik közösségi portálon. A Sopronban lakó Dominek József tette fel, aki több mint 33 éve szenvedélyes zászlógyűjtő. Számára egy aprócska falusi tekecsapat zászlaja ugyanolyan fontos, mint bármely más nagy fociklub zászlója és jelenleg a világ 135 országából rendelkezik ilyen relikviával Ausztráliától, Bolívián, Cipruson, a Dél Afrikai Köztársaságon át, egészen Vietnamig. Ezzel kapcsolatos volt az üzenet az interneten, ahol mindenkit kért, hogy aki tud neki segíteni sportzászló gyűjteményének gyarapítása tekintetében, az legyen szíves, jelezze és vegye fel vele a kapcsolatot. A Carissa Sportegyesület a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséghez fordult és nagyszerű közös gyűjtést szervezve, több mint 200 zászlót szerzett be a legkülönbözőbb helyekről, adományozás, ajándékozás keretében. Pincékből, asztalfiókokból kerültek elő relikviák rég elfeledett ereklyék, melyek így egy kicsit megint előtérbe kerültek, emlékeket mérkőzéseket, élményeket felidézve a tulajdonosokban. Egy kicsit megint sportoltunk akkor is, ha be vagyunk szorítva a négy fal közé. Köszönjük mindenkinek az önzetlen segítséget soproni barátunk nevében is, aki a következőket írta:

Elmondhatatlanul örülök ennek a hatalmas segítségnek! Ez valami őrület, 200 darabot találtam közöttük, ami még hiányzott. Nagyon szépen köszönöm, hogy időt, fáradságot és anyagiakat nem kímélve segítettetek nekem. További szép napot kívánok mindnyájatoknak! Remélem, a koronavírus lassan elmúlik, és akkor már nem lesz akadálya a kiállításnak. Baráti üdvözlettel: Józsi.

Igen kiállításra is (legutóbb elmaradt a Fertőszentmiklósra tervezett kiállítás a járványhelyzet miatt) fognak kerülni Józsi barátunk közel 5 ezer darabos hatalmas gyűjteményének a részeként a mi zászlóink, melyek között rengeteg dunaújvárosi kötődésű zászló is volt. Így tovább öregbítjük ez úton is városunk egyedülálló sport múltját.

Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros