Carissa Sportegyesület 2018. évi beszámolója

Carissa Sportegyesület 2018. évi beszámolója

I. Kispályás csapatunk versenyeztetése, eredményei

Az elmúlt esztendőben 5 nagy tornán indultunk el.

  1. XVI. Carissa Kupa Nemzetközi kispályás labdarúgó Torna (Dunaújváros). (címvédőként érkeztünk, de ezúttal csak az 5. helyet tudtuk elérni)

  2. Dunaújváros Megyei Jogú Várost képviseltük Budapesten, egy rangos eseményen, ahol történelmet írtunk, hiszen még soha nem sikerült ezt a tornát megnyernie Dunaújvárosi csapatnak. Most azonban a 44 csapat részvételével megszervezett országos sportnapon, az első helyen végeztünk. (https://carissase.hu/magyar-onkormanyzatok-iv-focikupaja)
  3. Történelmet írtunk szeptember elején is, hiszen ekkor a Német Hahn & Kolb cég rendezvényén sikerült diadalmaskodnunk, ahol 32 csapat szerepelt és úgy végeztünk az első helyen, hogy ezt sorozatban harmadszor tettük, így végleg elnyertük a gyönyörű vándorkupát! (https://carissase.hu/v-hahn-kolb-kupa-budapest)
  4. Ősz végén ismét egy nemzetközi rendezvény, Győrben (Gyirmóton) az Alcufer Kupa, ahol hat év után ismét sikerült begyűjtenünk az első helyet. (https://carissase.hu/vii-alcuferkispalyas-labdarugo-kupa)
  5. Az év végén pedig elindultunk a Fejér Megye Bajnoka megmérettetésen, ahol csak gólaránnyal maradtunk le a dobogóról.

Közben az igen rangos Dunaújvárosi Kispályás Labdarúgó Bajnokság első osztályában a bronzérmet szereztük meg. Az évben 50 mérkőzést játszott a csapat, ebből 42 (!) alkalommal nem talált legyőzőre.

2018-ban 8 (!) játékost adtunk a kispályás válogatottba, ami elképesztően nagy szám és erre rendkívül büszkék is vagyunk – Sós Márkó és Sikur Lajos csapatkapitányként szerepelt a Nemzeti Együttesben.

II. Jótékonyság

Hagyományosan sokat jótékonykodtunk az elmúlt évben is. Néhány kiemelten fontos akciónk:

  1. A Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben egy úgynevezett Snoezelen szoba kialakítását támogattuk a Carissa Kupa bevételeiből. Ez a képességfejlesztő szoba, fogyatékos és sérült gyermekek és fiatal felnőttek gyógyulását segíti.
  2. Egyesületünk képviselői ismét meglátogatták, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos betegségekkel küzdő kis lakóit. Rengeteg ajándékkal megrakodva. (https://carissase.hu/carissa-sportegyesulet-jotekony-segitsege-daganatos-gyermekeknek)
  3. Folyamatosan segítjük és szervezzük az óvódások sportolását az OviFoci és az Ovi Bajnokságok keretében. (https://carissase.hu/nagy-golok-kis-cipoben-veget-er-idei-ovifoci)
  4. De állandó a segítségnyújtás az állatmenhelyek felé is. (https://carissase.hu/bajban levokutyusok-es-cicusok-segitese)

III. Rendezvényszervezés

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel karöltve évente közel 30 rendezvény szervezésében, létrehozásában veszünk részt. Ezek közül kiemelkedő a Carissa Kupa Nemzetközi Jótékony Kispályás Labdarúgó Torna, és az Akarat Ereje Kupa, ahol szintén a támogatásé a főszerep. Ezeken az eseményeken mintegy 5 ezer (!) amatőr sportolót mozgatunk meg. A rendezvényeket kiterjesztően úgy szervezzük, hogy ne csak a sportolóknak jelentsen szórakozást, hanem egy komplett családi rendezvény keretében a hozzátartozóknak, barátoknak és mindenki más jótékonykodni vágyónak is. Nagy örömünkre a háromnapos (immár nemzetközivé avanzsált) Carissa Kupa rendezvénysorozatot az előző évben is hatalmas érdeklődés koronázta. Ezt az országos hírű tornát több hónapos szervező munka előzi meg minden alkalommal és nagyon komoly stáb dolgozik az esemény sikeréért.

A 2018. évi munkánk során arra törekedtünk, hogy a Carissa Sportegyesület méltóképpen képviselje segítőit, szimpatizánsait, támogatóit minden olyan területen, ahol szerepet vállaltunk. Ígéretet teszünk arra, hogy ezt a szemléletet a 2019. esztendőben is magunkénak valljuk! Mind a sporttevékenységet, mind pedig a karitatív munkát töretlen lendülettel és kitartással folytatjuk!

Dunaújváros, 2019. február 21.

Tóth Imre
elnök
Carissa Sportegyesület

Évszám
Címke
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros