2009-2010 Dunaferr Vasas Kispályás Labdarúgó csapat terem mérkőzései

A seb beforr, a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.

1. terem forduló: 2009. 11. 25. (Kőrösi Iskola)

 

Dunaferr Vasas - Euroszer

8 - 1     (4 - 1)

Gólszerzőink:  Sárai (2), Joó (2), Aradi, Eszenyi, Demlyén, Kiss

 

Jól kezdtük a mérkőzést, ugyan nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani, de nálunk volt többet a labda. Az ellenfél jól megszervezte a védekezését, nem hagytak szabad területet, sőt néhány veszélyes kontrát is vezettek. A 7. percben azonban mégis sikerült megszereznünk a vezetést, Eszenyi Zoltán remek találatával. (1-0) A játékrész második felében támadásban egyre többet mutattunk, távoli lövésekkel és szép kombinatív akciók vezetésével veszélyeztettük az Euroszer kapuját. Aztán jött a gól is, Aradi Csaba volt eredményes. (2-0) Ezt követően egy figyelmetlenségünket kihasznált az ellenfél és szépített. (2-1) Csak rövid időre volt ilyen szoros az állás, mert  gyors egymásutánban szereztünk újabb két gólt. Előbb Sárai György (3-1), majd Joó Dávid  lőtt a hálóba, így 4-1 - es állásnál mentek pihenőre a fiúk. Fordulás után még bátrabb támadójátékkal rukkoltunk elő és sorban szereztük a góljainkat. Sárai György szép gólját (5-1), Joó Dávid találata követte (6-1), majd Demlyén Dusán, növelte az előnyünket (7-1) a gólok sorát pedig Kiss "Kiki" Krisztián zárta le. (8-1) A látottak alapján a győzelmünk megérdemelt, magabiztos és akár jóval nagyobb arányú is lehetett volna.

 

2. terem forduló:  Csapatunk szabadnapos volt.

 

3. terem forduló: 2009. 12. 09. (Kőrösi Iskola)

 

Dunaferr Vasas - Duna VIV

3 - 2     (0 - 2)

Gólszerzőink:  Sárai Gy., Csanaki S., Varga K.

 

A tabella alsó felében tartózkodó Duna VIV volt ma este az ellenfelünk. A mindössze két győzelemmel rendelkező csapat alaposan meglepett bennünket, hiszen bátor támadó játékkal és nagyon jól megszervezett védekezéssel rukkolt elő. Sajnos a félidő közepe táján a vezetést is megszerezték, egy védelmi megingásunkat kihasználva. (0-1) A gól után sem lettünk hatékonyabbak, sőt a játékrész vége felé már két gólos volt a hátrányunk. (0-2) A fordulást követően kezdtünk magunkra találni, amit két kapufa, majd egy remek Csanaki Sanyi találat is jelzett. (1-2) Mindent egy lapra feltéve igyekeztünk egalizálni az eredményt, ami egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Varga Krisztiánnak sikerült. (2-2) Tovább támadtunk és a mérkőzés utolsó másodperceiben a győztes találatot is megszereztük, Sárai György révén.(3-2) Nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be, egy kitűnően felkészült ellenféllel szemben.

4. terem forduló: 2009. 12. 16. (Kőrösi Iskola)

 

Dunaferr Vasas - Csövesek

2 - 2     (1 - 2)

Gólszerzőnk:  Aradi (2)

 

A forduló rangadójának tekinthető mérkőzésen, a tabella negyedik  helyéről vártuk a második pozícióban tanyázó Csövesek gárdáját. Ellenfelünk jó formában érkezett a mérkőzésre, hiszen hétvégén megnyerték a Baranya Hotel Nemzetközi Teremlabdarúgó Tornát, amihez ezúton is gratulálunk! Taktikusan kezdtek a csapatok. Az első 10 perc nem hozott gólt. Zártan védekeztünk és kontratámadásokból próbáltuk veszélyeztetni ellenfelünk kapuját. A félidő középső harmadában már gólok is estek. Sajnos a vezető találatot a Csövesek szerezték meg, egy távoli lövéssel. (0-1) Nem sokáig örülhettek azonban, az előnynek, mert Aradi Csaba okosan lőtt kilenc méterről a bal alsó sarokba, döntetlenre alakítva az állást. (1-1) Szünetre azonban mégis a Csövesek vonulhattak előnnyel, mert egy újabb távoli lövés talált utat a kapunk bal felső sarkába, néhány perccel a lefújás előtt. (1-2) A második félidőben nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítő gól megszerzéséért, ami a 38. percben sikerült is. Aradi Csaba fejelt közelről a hálóba. (2-2) A mérkőzés hátralévő idejében felváltva kerültek veszélybe a kapuk, azonban újabb gól már nem született. A játék képe alapján az eredmény igazságos.

5. terem forduló: 2010. 01. 04. (Kőrösi Iskola)

 

Dunaferr Vasas - Colosseum

1 - 2     (1 - 0)

Gólszerzőnk:  Aradi

 

A tavalyi bajnokság ezüstérmese ellen, léptünk pályára ebben a fordulóban. Csapatunk jó formában van, ezért úgy gondoltuk, megszerezhetjük a győzelmet. Ennek megfelelően, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és a vezetés is nálunk volt az első félidő derekán Aradi Csaba találatának köszönhetően.(1-0) A második játékrész első felében is kézben tartottuk a mérkőzést, és őriztük az előnyünket. Azonban a találkozó utolsó 10 percében nagyon magunkra húztuk a Colosseumot, aminek köszönhetően, előbb egyenlítettek egy átlövéssel (1-1), majd az utolsó percekben egy kapu előtti kavarodást követően a győzelmet jelentő találatot is sikerült megszerezniük.(1-2) A mérkőzés képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna, azonban, az utolsó percekben mutatott játéka alapján a Colosseum rászolgált a három pontra.

6. terem forduló: 2010. 01. 13. (Kőrösi Iskola)

 

Dunaferr Vasas - B.T. Team

2 - 2  (0 - 1)

Gólszerzőink:  Sárai Gy., Aradi Cs.

 

Hat pontos mérkőzésre készültünk, hiszen ellenfelünk három ponttal előzött meg bennünket a  tabellán. Sajnos csapatunk összeállításába beleszólt sérülés, betegség, de megszerezhetőnek tűnt a három pont. Ennek megfelelően az első félidőben nagy fölényt alakítottunk ki és szinte végig támadtuk a játékrészt. Azonban, az igen ritka ellentámadások egyikét kihasználta a B.T.Team, és megszerezte a vezetést. (0:1) A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is mi irányítottunk, és ekkor már a gólok is megérkeztek. Előbb Aradi Csaba lőtt a hálóba (1:1), majd Sárai Gyuri találatával már nálunk volt az előny. (2:1) Ezt követően, sorban hagytuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, és ez - ahogy lenni szokott - megbosszulta magát, hiszen a mérkőzés utolsó perceiben ki tudott egyenlíteni a B.T.Team. (2:2) Összességében óriási szerencsével szerezte meg az egyik bajnoki pontot az ellenfelünk. Mi pedig csak saját magunkat okolhatjuk, az elszalasztott lehetőségek miatt.

7. terem forduló: 2010. 01. 20. (Kőrösi Iskola)

 

Dunaferr Vasas - Akrasz Bau

4-1  (3-1)

Gólszerzőink: Csanaki (3), Kiss

 

A tabella 9. helyén tanyázó Akrasz Bau volt az ellenfelünk ebben a fordulóban. Csapatunkból többen jelezték, hogy fáradtak, hiszen szinte minden játékosunk megkezdte az alapozást nagypályás alakulatánál. Ennek ellenére, ezen túl kellett magunkat tenni, hiszen nagyon fontos három pont sorsáról döntött a találkozó. Az Akrasz is nehézségekkel küzködött, hiszen tartalékosan tudtak csak felállni. A mérkőzés 10. percében hátrányba kerültünk, egy gyors kontratámadást követően. (0:1) Csak néhány percig tartott ellenfelünk vezetése, mert Csanaki Sanyi remek találatával egalizáltunk. (1:1) A félidő derekán újabb Csanaki Sanyi gól következett (2:1), majd a 20. percben egy szabadrúgást követően Csanaki Sanyi már mesterhármasnál tartott. (3:1) A második játékrészben 5 percet emberhátrányban voltunk kénytelenek játszani, mert Aradi Csabát kiállította a játékvezető. Azonban erre a félidőre is jutott egy gól, amit szerencsére újra mi szereztünk, miután Kiss Krisztián lőtt parádés mozdulattal az Akrasz Bau hálójába, kialakítva ezzel a végeredményt. (4:1)

 

Kun Zoltán Akrasz Bau (csapatvezető): A körülményeket figyelembe véve, sajnos reális eredmény született.

 

Tóth Imre Dunaferr Vasas (csapatvezető): Nem túl magas színvonalú mérkőzésen gyűjtöttük be a három pontot

8. terem forduló: 2010. 01. 27. (Kőrösi Iskola)

 

Dunaferr Vasas - NEO-Micro

3 - 4  (0 - 2)

Gólszerzőink: Kiss K. (2), Fehér K.

 

Nehéz meccsre számítottunk, hiszen csapatunkban rengeteg volt a hiányzó Ennek ellenére, a három pont megszerzése volt a célunk. Sajnos az első félidőben bár sokat támadtunk, mégis kétgólos hátrányt szedtünk össze. Előbb egy védelmi megingást használt ki az ellenfél (0-1), majd a szórványos kontratámadásaik egyikét váltotta gólra. (0-2) A második félidőben mindent elkövetett a NEO, hogy tartsa az előnyét, némely esetben durva megoldásokat választva, kemény belemenésektől sem visszariadva, védték az eredményt. Azonban így is sikerült szépítenünk, Kiss Krisztián révén. (1-2)  A gólra néhány perc múlva tudott ugyan válaszolni a Micro (1-3), de a kétgólos különbség hamarosan megint egyre olvadt, Kiss Krisztián újabb találatának köszönhetően. (2-3) A találkozó hajrájára még két gól jutott. Előbb a NEO szerezte meg 4. találatát (2-4), végül pedig Fehér Krisztián váltott gólra egy jogosan megítélt büntetőt. (3-4) A második félidőben nagy fölényben játszottunk, de a NEO, kapusuk remek teljesítményének, valamint szerencséjének köszönhetően megszerezte a győzelmet.

9. terem forduló:  2010. 02. 01. (Kőrösi Iskola)

 

Dunaferr Vasas - Karmacsi Autó

2 - 4   (0-2)

Gólszerzőink:  Somogyi S., Sárai Gy.

 

A bajnoki cím védője volt ma este az ellenfelünk. A meccs első harmadában, kiegyenlített játék folyt, azonban kapura veszélyesebben játszott a Karmacsi Autó gárdája. Enyhe fölényüket a 13. percben sikerült is gólra váltaniuk (0:1), majd néhány perc múlva kettőre növelték az előnyüket. (0:2) A második játékrészben sikerült meglepnünk a bajnokcsapatot és előbb egy végletekig kijátszott támadásunkat váltotta gólra Somogyi Sanyi (1:2), majd Sárai Gyuri lőtt egy remek gólt a bal alsó sarokba. (2:2) Az egyenlítést követően sem álltunk le, és megpróbáltuk megszerezni a győztes találatot. Azonban a 14-szeres bajnok sem volt megelégedve az egy ponttal, így a  találkozó utolsó negyedórájában mindkét csapat kevesebb figyelmet fordított a védekezésre és elsősorban gólt akart szerezni. Sajnos ebből a rohanásból a Karmacsi Autó csapata jött ki jobban. Egy kontratámadásból sikerült előnyt szerezniük (2:3), majd egy szabálytalannak tűnő labdaszerzés után a bíró "tovább"-t intett, ezt ellenfelünk "köszönte szépen" és belőtte a negyedik gólját. (2:4) Összességében a Karmacsi Autó megérdemelten szerezte meg a győzelmet, a magas színvonalú, küzdelmes találkozón.

10. terem forduló:  2010. 02. 08. (Kőrösi Iskola)

 

Dunaferr Vasas - Füredi Panzió

5 - 3   (3 - 3)

Gólszerzőink:  Aradi Cs. (2) , Fehér K. (2), Varga K.

 

A tabella harmadik helyén álló Füredi Panzió csapata ellen léptünk pályára ebben a fordulóban. Igen jó iramban kezdődött a találkozó, a kapuk felváltva voltak veszélyben. A 7. percben nekünk sikerült vezetéshez jutnunk, Aradi Csaba révén, aki egy bal oldali bedobást vágott hat méterről a hálóba. (1:0) A gólt követően is maradt a nagy hajtás és a nyílt sisakos küzdelem. Több alkalommal is csak a szerencse mentette meg a kapukat a góltól. A 13. percben kettőre tudtuk növelni az előnyünket, miután Fehér Krisztián kilőtte a bal alsó sarkot. (2:0) Az első félidő vége igazi közönségcsalogató játékot hozott és sok gólt. A Füredi Panzió előbb szépített (2:1), majd egy formás akciót követően, egalizálta az eredményt. (2:2) Azonban, rögtön volt válaszunk, hiszen Fehér Krisztián már a második gólját szerezte, így újból nálunk volt az előny. (3:2) Sajnos a pihenőre mégsem tudtunk előnnyel vonulni, mert néhány perccel a lefújás előtt ismét egyenlített a Füredi. (3:3) A második játékrészben is maradt a magas színvonal és a nagy iram, azonban erre az időszakra már csak két Dunaferr Vasas gól jutott. Előbb Varga Krisztián talált a hálóba (4:3), majd Aradi Csaba lőtt egy remek gólt, beállítva ezzel a végeredményt. (5:3) Színvonalas találkozón sikerült megszereznünk a három bajnoki pontot. Külön öröm volt, hogy a sokáig betegeskedő játékosunk, Szabó Szabolcs győztes mérkőzésen és jó játékkal tért vissza a csapatba.

11. terem forduló:  2010. 02. 15. (Kőrösi Iskola)

 

Dunaferr Vasas - Fejó-Therm

1 - 0  (0 - 0)

Gólszerzőnk:  Aradi

Fontos mérkőzés várt ránk az utolsó terem fordulóban. Ellenfelünk a jó erőkből álló Fejó-Therm csapata volt. Nagy iramban kezdődött a találkozó, de gólveszély csak ritkán alakult ki, - elsősorban a mezőnyben folyt a küzdelem. Ennek megfelelően az első játékrészben nem is esett gól. A második félidőben is a nagy futómennyiség és a kemény küzdelem maradt a jellemző, azonban ekkor már gól is született. Egy jobb oldali bedobást követően Aradi Csaba csúsztatta fejjel a labdát, a Fejó kapujának jobb oldalába. (1-0) Az utolsó 10 percben már nem változott az eredmény. Győzelmünkkel felléptünk a dobogóra és onnan várjuk a tavaszi folytatást. 

 

Fehérvári József (a Fejó-Therm csapatvezetője): Tipikus egy gólos mérkőzésen a döntetlen reálisabb lett volna.

 

Tóth Imre (a Dunaferr Vasas csapatvezetője): Sok olyan mérkőzésünk volt, amikor nem volt szerencsénk, hiába játszottunk jobban az ellenfelünknél. Ezen a meccsen a döntetlen igazságosabb lett volna, azonban most mi szereztük a mindent eldöntő találatot.

Az Euroszer csapata sajnos visszalépett a bajnokságtól! Eredményeiket a Szövetség törölte. A lejátszott mérkőzéseik eredményeit fent hagyjuk (tájékoztató jelleggel) az oldalon, de természetesen a bajnoki tabellába nem kerülnek be!

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros