I. Ovi Mikulás Foci Kupa Dunaújváros

I. Ovi Mikulás Foci Kupa

Focival köszöntöttük a Télapót! Közel nyolcvan kis óvodás vett részt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Carissa Sportegyesület és Dunaújváros Megyei Jogú Város közös szervezésében lebonyolított I. Ovi Mikulás Foci Kupán, december 4-én, a Dunaújváros Sportcsarnokban. A dunaújvárosi ovisok mellett Apostag is képviseltette magát két remek csapattal. Ők már többször is nagyszerűen szerepeltek hasonló sporteseményeken városunkban. Fél kilenckor Szűcs Zoltán és Rácz Ferenc játékvezetők sípszavára el is kezdődtek a küzdelmek. Potyogtak a gólok, bár voltak gól nélküli hatalmas csaták is. A természetesen egy kicsit elfogult szülök, és a nagyon kedves óvó nénik mellett, több szakember is megnézte az apró játékosokat és az avatott szemek láthatták, hogy néhány igen komoly tehetség is kergette a labdát ezen a hagyományteremtő rendezvényen.

A nagyszerű mérkőzések után megérkeztek a pizzák, melyeket ezúttal is a Diablo Pizzéria biztosított az elfáradt kis labdarúgóknak. A legnagyobb meglepetés viszont még hátra volt, ugyanis az eredményhirdetésre felsorakozó csapatok Gyenes Józsefné intézményigazgató javaslatára mikulás dalokat kezdtek énekelni, mire a kicsik legnagyobb örömére fel is bukkant a nagy-szakállú! Miután a gyerekek biztosították a Télapót arról, hogy egész évben jól viselkedtek, ma pedig remekül fociztak, meg is kezdődhetett a díjátadó. A Mikulástól minden játékos ajándékot, a szervezőktől, érmeket és kupákat vehettek át.

Fontos megjegyezni, hogy az I. Ovi Mikulás Foci Kupán kiemelkedően szerepelt és meg is szerezte az első helyet a Napsugár óvoda, megelőzve a nagy favorit apostagiakat. A bronzérmet a Csillagvirág óvoda apróságai gyűjtötték be. Elfáradt pici lábak, csillogó szemek, nagyszerű sportélmény és rengeteg közös fotó egymással és a Mikulással volt a záró akkordja a mai napnak. Jövőre ismét focival köszöntjük a Télapót!

Tóth Imre elnök (Carissa SE)

A Mikulás és a foci akár együtt is nagyszerűen működhet. Erre jó példa volt a mai napon hagyományteremtő céllal elindított Ovi Mikulás Foci Kupa. Azt tudtuk, hogy annál nagyobb öröm nem igen van, mint amikor látjuk, hogy ennyi apró focista kergeti a labdát és úgy örül egy-egy gólnak, de még egy jó helyre passzolt labdának is ahogy a felnőttek sajnos nem tudnak, vagy nem mernek. Amikor az óvó nénik felemelték a hangjukat még mi öreg rókák is összerezzentünk és odafigyeltünk. A kicsik a mai napon az őszinte mosolyukkal, az alapból sportszerű hozzáállásukkal és nem utolsósorban a gyermeki tisztaságukkal leckét adtak mindannyiunknak a labdarúgásból.

Gyenes Józsefné Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója

2017. december 4-én került megrendezésre az Adventi Forgatag keretében az óvodásaink számára a Mikulás kupa, DMJV Önkormányzata, a Carissa Sportegyesület és a DLSZ szervezésében. Mind a 12 óvoda szerepeltette magát, valamint Apostag csapata is megmérkőzött a dunaújvárosi ovisokkal. A mérkőzések nagyon jó hangulatban zajlottak, a gyerekek lelkesek voltak, mindent megtettek, hogy minél több gól kerüljön az ellenfél hálójába.  Az esemény hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre. Minden ovis éremmel térhetett haza, valamint a részvételért a csapatok kupát is kaptak. A vándorkupa az idei évben a Napsugár Tagóvoda kis focistáit illette, ők voltak a legügyesebbek, a legtöbb gólt ők szerezték. A verseny közben a gyerekek málnaszörppel csillapíthatták a szomjukat. A körmérkőzések végén a Diablo Pizzéria kedveskedett a gyerekeknek pizzáról, amelyet a gyerekek farkasétvággyal fogyasztottak el. Meglepetésként a Mikulás is bekukkantott a színhelyre.

A gyerekek énekszóval várták, majd jutalmul csoki mikulást kaptak a Télapótól. Élményekben gazdag délelőttöt tudhatunk magunk mögött, hiszen mozoghattak, versenyezhettek a gyerekek. Nagyon köszönjük, hogy ismételten gondoltak az ovisokra ebben a rendezvénysorozatban. A gyermekek lételeme a mozgás, és ebben a korban kell megalapozni bennük a sportra, a mozgásra való igényüket, szeretetüket, hogy egészséges felnőttek váljanak belőlük. Ezért is köszönet a szervezőknek, hogy gondolnak erre a nagyon fontos tényezőre a programok szervezése közben.

Videófilm
Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros