Hat év után újra aranyérem

Dunaferr kispályás együttese nyerte meg az Alcufer Kupát. Szeptember 29-én már a hetedik alkalommal rendezték meg az Alcufer Kupa kispályás labdarúgótornát. Az Alcufer Stadionban harminc együttes részvételével startolt a nemzetközi rendezvény. Dunaújvárost az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a Dunaferr kispályás labdarúgócsapata képviselte – tudtuk meg Tóth Imrétől, a csapat vezetőjétől.

Remekül előkészített pályák, nagyszerű körülmények fogadták a játékosokat. Az újvárosiak a csoportban a Szombathelyről érkező Aptiv ellen kezdték meg a szereplésüket, akiket nagy csatában 2–0 arányban sikerült legyőzniük. A folytatásban az ajkai MAL Zrt. következett, ellene szoros küzdelemben 1–1-es döntetlen lett a végeredmény. Az ellenfél korán megszerezte a vezető találatot, amit csak a hajrában egalizált Mazán Balázs.

A dunaújvárosi csapat a torna története során második alkalommal szerezte meg az első helyet, Mazán Balázs révén a gólkirályi címet is ők szerezték meg Fotó: Dunaferr

A csoport utolsó találkozóján az volt a kérdés, hogy a nem túl acélos szombathelyi Mozdonyjavító Kft. csapatát sikerül-e hatgólos különbséggel felülmúlni, ami első helyet jelentett volna a csoportban. A célt túlteljesítették a fiúk, hiszen 9–1 lett a végeredmény, így a csoport győzteseként léptek tovább Horváth Csabáék.

Az egyenes kieséses szakaszban már a legjobb nyolc közé jutás volt a tét. Igen komoly ellenfél várt a mieinkre, a házigazda (egy alkalommal már a kupát is elhódító) Alcufer Kft. csapatával kellett megmérkőzniük. Kiegyenlített csatában azonban sikerült elbúcsúztatni őket egy szépségdíjas góllal, amit Mazán Balázs szerzett. A folytatásban egy régi ismerős következett az Ajkai Elektronikai Kft., akik két évvel ezelőtt büntetőkkel felülmúlták a dunaújvárosiakat. Ezúttal sikerült törleszteni, és 2–0-s győzelemmel a legjobb négy közé kerülni.

Jövőre, veletek, ugyanott, no és persze ugyanígy! Nagy híve vagyok a gyirmóti Alcufer Kupának, mert ez az egész mindig több, mint „csak” foci. No persze annak is a legkiválóbb, de egy igazi ünnep is egyben. És nem csak azért, mert a Dunaferr kispályás csapata minden alkalommal a győzelem esélyével lép pályára, hanem azért is, mert olyan emberek alkotják ezt a közösséget, akiknek fontos ez. Természetesen, ahogy Tóth Imit ismerem, a cél minden esetben a győzelem, de azért ami körülötte van, az a hangulat, az is szeretni való. Az első üzleti kupára még magam is vasműsként utaztam, no nem játékosként, hanem szurkolóként. Már akkor beleszerettem az egészbe. Tavaly is ott voltam, idén is hívtak, de nem tudtam elmenni. Azért a csupaszív Jenő von Somogyi játéka, ha ezúttal nem is, de személye mindenképp hiányzott ebből a csapatból, nekem legalábbis. Rettegtek tőle az ellenfelek, már amennyire emlékszem. A csapat Ronaldója ezúttal tanulmányaival volt kénytelen foglalkozni, vagy valami mással. Így nélküle kellett behúzniuk a fiúknak ezt a tornagyőzelmet. Talán majd jövőre, vele, ugyanott, újra sikerül.

Az elődöntőben a legutóbbi bronzérmes K&H Bank alakulata volt az ellenfél, akik egész nap kiválóan szerepeltek. A Dunaferr együttese azonban ismét 2–0-ra nyert, így készülődhetett a fináléra. A végső csatában a karcagi E-Hull gárdája következett. A mérkőzésen enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki Vincze Dezső vezérletével a dunaújvárosiak, de a gólra a hajráig várni kellett. Ekkor Mazán Balázs fordult le nagyszerű ütemben a védőjéről, és magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt. Az utolsó percekben minden tartalékát mozgósította az ellenfél, de nem tudott kifogni a remek napot kifogó Pirik Ferenc hálóőrön. Újabb gól tehát már nem esett, így kupagyőztes lett a Dunaferr gárdája.

Az Alcufer Kupák történetében egy alkalommal sikerült eddig ez, mégpedig az első tornán, tehát hat év után akasztották újra a Dunaferr játékosainak nyakába a jól megérdemelt aranyérmeket. Ráadásul Mazán Balázs révén a gólkirályi cím is Újvárosba került. A gyönyörű serlegek és a különdíjak átvétele után jöhetett a jól megérdemelt ünneplés.

A Dunaferr kupagyőztes csapatának tagjai voltak: Pirik Ferenc, Nagy Tamás, Németh Tamás, Mazán Balázs, Nagy Tibor, Vincze Dezső, Hatvany Attila, Zemankó Zoltán, Nagy Márk, Lázár Dávid, Markovics Tamás, Vajai Viktor. Segítők: Horváth Csaba (edző), Tóth Imre és Kalácska András (csapatvezetők), Bába Mihály (gyúró), Dudar Katalin és Szűcs Vivien (technikai munkatársak).

Forrás: DUOL
Szerző:Várkonyi Zsolt

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros