Fővárosi tornát nyert a ISD Dunaferr kispályás foci csapata

Immáron harmadik alkalommal rendezték meg a fővárosban a HAHN&KOLB Országos Vállalati Labdarúgó Kupát, melyen az ISD Dunaferr kispályás csapata is megmérette magát. A dunaújárosiak a BSM Le Bélier elleni mérkőzéssel kezdték meg a csoportküzdelmeket, méghozzá egy remek, 4-0-s sikerrel, ám a folytatásban egy kellemetlen vereség miatt kellett szomorkodnia a csapatnak, ugyanis a kecskeméti Knorr-Bremse 1-0-ra legyőzte a rengeteget támadó, de sok helyzetet kihagyó Dunaferrt.

A folytatás azonban nagyon szépen alakult a mieink számára, mert a törökbálinti Viessmann csapatát nagyon simán, 8-1-re, míg az IMS-t még nagyobb különbséggel, 10-0-ra győzték le Petrás Gáborék, akik csoportelsőként jutottak be a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben jöhetett az Öntőgépszervíz elleni mérkőzés, melyen szintén nem izzadtak meg labdarúgóink (8-1), ám a döntőbe jutásét már komolyan meg kellett küzdenie a Dunaferrnek, de a Carl Zeiss Hungária Optikai Kft. ellen végül egy 1-0-s siker is elég volt a fináléba jutáshoz.

A döntőben újra a kecskemétiekkel néztek farkasszemet a Dunaferr játékosai, akik meg is szerezték a vezetést, s egészen a véghajráig úgy tűnt, hogy az elődöntőhöz hasonlóan a fináléban is elég lesz egy találat ahhoz, hogy győzelmet arassanak. A Knorr-Bremse gárdája azonban a lefújás előtti másodpercekben kiegyenlített, így jöhettek a büntetők, ahol maratoni hosszúságú csatában, a tizenhatodik kör hozott döntést, szerencsére a mieink javára, így a harmadik alkalommal megrendezett HAHN&KOLB Kupát az ISD Dunaferr csapata nyerte meg.

A szép csapatsiker mellett egy remek egyéni teljesítménynek is örülhettünk, hiszen a torna gólkirályának járó címet is elhozták a mieink: Somogyi Jenő tizenkét góljánál senki nem ért el többet a rangos viadalon.

Az ISD Dunaferr Zrt. csapatának eredményei

Csoportkör
ISD DUNAFERR ZRT – BSM Le Bélier Magyarország Zrt. 4-0
ISD DUNAFERR ZRT – KNORR-BREMSE KECSKEMÉT 0-1
ISD DUNAFERR ZRT – VIESSMANN Törökbálint 8-1
ISD DUNAFERR ZRT – IMS 10-0

Negyeddöntő
ISD DUNAFERR ZRT – ÖNTŐGÉPSZERVÍZ 8-1

Elődöntő
ISD DUNAFERR ZRT - Carl Zeiss Hungária Optikai Kft. 1-0

Döntő
ISD DUNAFERR ZRT – KNORR-BREMSE KECSKEMÉT 1-1 (büntetőkkel 14-13)

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros