Dunaújvárosi El Clásico

Karmacsi Autó - Dunaferr Vasas

A nyertes csapat szakvezetője a címben szereplő mondattal jellemezte a csütörtök esti kispályás labdarúgó mérkőzést.

A Markó Lajos Acerbis I. osztály 7. fordulójában megvívott DUNAFERR VASAS- KARMACSI AUTÓ FC rangadót, az újvárosi El Clásico-t végül a Karmacsi FC nyerte.

DUNAFERR VASAS

1 Pirik Ferenc, 2 Garda Bálint, 4 Mazán Balázs, 7 Hercsik Ádám, 8 Sós István Márkó, 9 Rajz Miklós Ferenc, 10 Soltész Dominik István, 11 Soltész István Zoltán, 12 Vincze Dezső, 13 Gerebenics Norbert, 14 Erdei Sándor.

KARMACSI AUTÓ FC

1 Gál Imre, 2 Nagy István, 7 Nagy Attila Zsolt, 8 Kuti András, 10 Varga Krisztián, 11 Kővári László 9′, 20 Szalánczi Gergő, 88 Márki Dénes 27′ .

Nem kis nyomás alatt állt a DUNAFERR VASAS csapata a mérkőzés előtt, hiszen az örök riválisa már most az őszi sorozat elején jelentősnek tűnő előnyre tett szert. A Vasas három győzelem mellett két vereséget is begyűjtött az elmúlt időszak alatt, így az ötödik helyen várta a mérkőzést.

Velük szemben a KARMACSI AUTÓ FC négy győzelemmel erősítette meg a helyét a bajnoki sorozatban és egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a második helyről várta a rangadót. Erre az összecsapásra azonban saját bevallásuk szerint erősen tartalékosan érkeztek.

Már az első félidő első percében látható volt, hogy itt aztán nem babra megy majd a játék. A Dunaferr ellenmondást nem tűrő elszántsággal kezdte a mérkőzést és a dominanciájuk végig kitartott. Némi könnyelműséggel azt is mondhatnánk, hogy szinte egy kapura játszották a meccset, de a Karmacsi taktikusan kivárta az aktuális rohamokat és azonnal kontrákkal operált. Így született az első góljuk is Kővári László lövéséből a 9’ percben.

A vezető gól csak olaj volt a tűzre, hogy kékek még nagyobb elánnal küzdjenek. Egy sor szabadrúgáshoz jutottak, amelyek egyrészt a felálló sorfal és a kapus, másrészt a pontatlanság miatt eredménytelenek lettek. A nagy hajtás a félidő végére kiegyenlítette a játék lendületét.

A szünet után mindenki fogadkozva lépett a pályára. a Vasas fordítani szeretett volna, a Karmacsi pedig bebiztosítani az előnyét. Az utóbbi jobban sáfárkodott a lehetőségeivel, hiszen egy labdaszerzés után, a jobb oldalon vezetett támadásuk végén Márkl Dénes a 27. percben belőtte a másodikat is.

A Dunaferr ezután még nagyobb sebességre kapcsolt, de közeli szabadrúgásaik és a ziccereik rendre célt tévesztettek. A mérkőzés irama kifogástalan, a hangulata szikrázó volt. Szerencsére komoly atrocitások nélkül zárult a találkozó. A Karmacsi ezzel a győzelmével tovább növelte az előnyét a bajnokságban legnagyobb riválisával szemben.

Mestermérlegek

Horváth Csaba a DUNAFERR VASAS vezetőedzője

Horváth Csaba

Tudtuk, hogy milyen összecsapás vár ránk. Szoros mérkőzés lett. Az ellenfelünk két gólt lőtt, mi pedig nem tudtunk rá válaszolni. Elszántak voltunk és úgy gondoltuk, hogy a gólokat majd mi fogjuk rúgni, de sajnos nem ez történt. Pontrúgásokból nagyon sokat veszélyeztettünk, ennyi helyzetből akár a meccset is megnyerhettük volna. Sajnos most csak ennyi jött ki a csapatból.

Éliás Zsolt a Karmacsi Autó FC csapatvezetője

Éliás Zsolt

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat! Őszintén szólva nagyon nagy gondokkal küzdöttünk a mérkőzés előtt. Többek között, mint látható volt, egy tizenhét éves kapusunk volt, aki szerencsére jól megállta a helyét. A mezőnyből is hiányzott két meghatározó játékosunk. Ezért vagyok kénytelen azt mondani, hogy az esélytelenek nyugalmával léptünk ma a pályára, és azzal mentünk neki a mérkőzésnek.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, nekünk ma minden sikerült, az ellenfelünknek pedig semmi sem. Természetesen ellenfelünk egy nagyon jó csapat, amelyet kiváló játékosok alkotnak. Fölényben futballoztak ugyan, csak pont a lényeg hiányzott nekik, (hála a Jóistennek) a gól!

Nem nyomott bennünket a tét. Ezek a srácok már nagyon régóta együtt játszanak. Azt mondom, hogy egy baráti társaság vagyunk, ami átsegít bennünket a holtpontokon.

A városi rangadó szakértő közönsége is elmondta a mérkőzésről a véleményét

Dr. Sürü Renáta Dunaújváros Megye Jogú Város jegyzője ilyennek találta a küzdelmet

Dr. Sürü Renáta

Ma civilben, szurkolóként, egy tizenegy éves kisfiú édesanyjaként érkeztem ide. A Dunaferr Vasast buzdítottam, sajnos nem ők nyertek. Az ilyen eredmény sem veszi el azonban egy igazi szurkoló kedvét, és legközelebb is buzdítja a csapatát. Én is így teszek. Ezzel együtt elégedett vagyok, mert egy színvonalas mérkőzést láthattam.

Varga Gábor tanulmányúton is volt, és szurkolt is

Varga Gábor

Tizenegy éves vagyok, és kapusként focizok a DUFK-ban. A Dunaferr Vasas kapusának szurkoltam, aki igaz, hogy kapott két gólt, de mellette nagyon ügyes volt. Az eredmény? Hááát sajnos nem mi nyertünk, de bízom benne, hogy legközelebb sikerül. A meccs izgalmas volt, tetszett, legközelebb is kifogok jönni.

Nagy Milán, akit tekintélyes játékvezetőként is jól ismerünk, elégedett volt

Nagy Milán

A kispályás foci jó reklámja volt ez a mérkőzés. Kíváncsian vártam a dunaújvárosi El Clásicót, és azt kaptam, amit vártam: igazi jó futballt. Hogy egy kicsit túlfűtött volt a mérkőzés? Minden mérkőzés ilyen, ahol nem csak Dunaújváros, hanem talán az egész ország két legjobb kispályás csapata feszül egymásnak. Úgy gondolom, hogy a Karmacsi a mai mérkőzés szerencsésebb résztvevője volt. Benne volt a meccsben a szikrázó játék is, de ez kettejük minden összecsapásában fölfedezhető. Abszolút igazságos és következetes játékvezetést láthattunk.

Várkonyi Zsolt a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztője elhivatottan nyilatkozott

Várkonyi Zsolt

Nem véletlenül jöttem ki erre meccsre, hiszen Tóth Imre felhívta rá a figyelmemet. Ez valóban a városi kispályás labdarúgás El Clásicója volt. Parázs hangulatú meccs, mindkét oldalon kiváló kapusteljesítményekkel, profi hozzáállással. Nagy volt az iram, amit ezek a fiúk diktáltak ötven percen keresztül. Sajnálom, (mert a szívem még mindig a Dunaferr Vasashoz húz) hogy kikaptak. Bízom benne, hogy ezzel együtt a bajnokság végére még odaérnek a dobogó tetejére.

Tóth Imre a Dunaferr Vasast működtető Carissa SE elnöke érthetően nem volt jókedvű

Tóth Imre

Az én orrom is lóg, mint a szurkolóinké, hiszen a játék képe alapján ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. A bajnoki cím védője két szerencsés góllal tudta hozni ezt a mérkőzést. Az ötven percből legalább negyvenet az ő térfelükön volt a labda, de hát ilyen a foci! Minden szögből, rengeteget lőttünk kapura, de sajnos nagyon kevés alkalommal találtuk el, márpedig a gól csak abból születhet. Amíg ezen nem tudunk változtatni, akkor a későbbiekben sem leszünk eredményesebbek.

A mai mérkőzésen a három pont a bajnoki cím eléréséhez nagyon fontos lett volna a számunkra. A vereséggel úgy tűnik, hogy a bajnoki címről is le kell mondanunk, mert olyan pontelőnybe került az ellenfelünk, akivel az elsőségért harcoltunk volna, hogy nem valószínű, hogy behozzuk.

A mérkőzés eredménye nagy valószínűséggel a szezonra is hatással lesz. Azt gondolom, hogy ebben a mezőnyben a Karmacsi nem fog elbukni egy meccset sem, mert nagyon jó játékosokból áll és amint azt ma is láthattuk, a szerencsével sem állnak hadilábon.

El Clásicó ott és itt

A nyár szenzáció ízű híre volt, amikor megtudtuk, hogy sorsoltak a spanyol bajnokságban, és már októberben jön az El Clásico. Mit tesz Isten, Dunaújvárosban, a DLSZ szervezésében a két élcsapatuk gyanúsan sorsdöntő mérkőzésére naná, hogy értő közönség előtt és villanyfénynél került sor a híres helyi a Nou Campban, a Lórántffy pályán, szintén októberben, 18-án.

Valószínűleg azt minden, a labdarúgást kedvelő tudja, hogy a fenti fogalmat a Real Madrid és az FC Barcelóna közötti mérkőzésekre használjuk. Egy kicsit remeg a klaviatúra, amikor mintegy magyarázatként a kívülálló, de érdeklődők számára megemlítjük, hogy Spanyolországban.

A hasonlóságot a két helyi kispályás elit csapat vérbő csatái miatt merészeltük megcélozni.

Videófilm
Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros