2008-2009-es Bajnoki Évad Tavaszi Mérkőzések

A seb beforr, a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.

Tavaszi mérkőzéseink sorát a 13-szoros bajnok, listavezető Karmacsi Autó csapatával kezdjük meg. A bajnoki sorozat befejező szakaszára úgy készültünk, hogy az első számú gólfelelősünket (Somogyi Jenő, távozott a Csövesek csapatához) igyekeztünk pótolni és a védelmünk megerősítésén is fáradoztunk. Leigazoltuk Dr. Eszenyi Zoltánt, Aradi Csabát és Varga Krisztiánt.

 

I. forduló (március 09.)

DVSZ - Karmacsi Autó

3-2 (0-1)

Gólszerzőink:  Dr. Eszenyi Z., Joó D., Kiss K.

A bajnokcsapat elleni nyitó találkozón úgy tűnt, hogy az új fiúk nagyon gyorsan be fognak illeszkedni és hasznára válnak a csapatnak.

Hiába játszottunk a mérkőzés elején enyhe mezőnyfölényben, a vezetést így is sikerült megszereznie ellenfelünknek. (0-1) Kidolgoztunk és (szokás szerint) ki is hagytunk sok helyzetet, így az első félidőben csak kapufákig jutottunk. A második játékrészben egy szögletrúgást követően, az előrehúzódó Eszenyi Zoltán szemfüles találattal egyenlített. (1-1) Nem álltunk le és Joó Dávid nagyszerű egyéni alakítása után, már nálunk volt az előny. (2-1) Néhány perccel a mérkőzés vége előtt még sikerült egalizálnia ellenfelünknek, (2-2) azonban a gólra szinte azonnal volt válaszunk. Egy kapu előtti kavarodást követően, Kiss "Kiki" Krisztián lőtt a Karmacsi Autó hálójába. (3-2) Parázs hangulatú, fordulatos mérkőzésen, megérdemelt győzelmet arattunk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

II. forduló (március 16.)

DVSZ - Sági Kft.

6-2 (2-0)

Gólszerzőink:  Káli T. (4), Joó D., Kiss K.

Tipikus 6 pontos mérkőzésre készülhettünk ma este, hiszen 3 pont volt az előnyünk a Sági Kft. csapatával szemben, akik közvetlenül mögöttünk álltak a tabellán. Bátran kezdtük a meccset és beszorítottuk kapujuk elé ellenfelünket a mérkőzés elején. Fölényünket Káli Tibor váltotta gólra a 10. percben. (1-0) A találatot követően is folytattuk gólra törő játékunkat és a jó formában, nagy kedvvel játszó Káli Tibor újabb gólt ért el. (2-0) A szünetig nem változott az eredmény. A második játékrészt Joó Dávid hatalmas bombagólja vezette be. (3-0) A Sági Kft. ezt követően váratlanul szépített egy védelmi kihagyásunknak köszönhetően. (3-1) Azonban Káli Tibor újabb két találata, már négygólosra növelte az előnyünket. (4-1), (5-1) A mérkőzés hajrájában Kiss"Kiki"Krisztián lőtt szemfüles gólt (6-1), amire még egy szépítő góllal tudott válaszolni az ellenfél. (6-2) Magabiztos, jó játékkal, értékes győzelmet arattunk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

III. forduló (március 26.)

DVSZ - NEXT Hungary

3-6 (2-4)

Gólszerzőink:  Káli T. (2), Csanaki S.

A NEXT Hungary csapata volt az ellenfelünk. A tabellán a hátsó régióban helyezkednek el és az előző két találkozónkon simán legyőztük őket. Ennek megfelelően hamar meg is szereztük a vezetést Csanaki Sándor lövésével. (1-0) Sajnos néhány perc múlva egy „potyaízű” fejessel (az égbe felfejelt labda behullott a kapunkba...) egyenlítettek. (1-1) Lendületbe maradt a fiatal játékosokból álló NEXT és újabb gólt értek el, sajnos megint inkább nekünk köszönhetően. (1-2) Káli Tibor egy gyors góllal válaszolt. (2-2) Az első félidő hajrájában azonban újabb két találattal már kettőre nőtt az előnye az ellenfelünknek. (2-3), (2-4) A második játékrészt újabb Káli Tibor gól vezette be. (3-4) Azonban az addig is igen indiszponáltan munkálkodó játékvezető, sorban hozta a vitákra okot adó döntéseit. Például: mi jöttünk volna bedobással, az ellenfél felkapta a labdát bedobta és gólt ért el...(3-5) Majd később kiállította Somogyi Sándort és Káli Tibort tőlünk. Megfogyatkozott csapatunk hiába próbált (még így is) támadni, ismét gólt kapott a kinyílt (létszámhiányos) védelmünk. (3-6) Nagyon gyenge játékvezetés mellett első alkalommal szenvedtünk vereséget a NEXT Hungary csapatától.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IV. forduló (március 30.)

DVSZ - Euroszer

9-5 (4-1)

Gólszerzőink:  Aradi Cs. (3), Varga K. (2), Goór F. (2), Fehér K., Kiss K.

Eltiltások és sérülések miatt egy kissé fel kellett forgatnunk csapatunkat, azonban így is masszívnak és ütőképesnek tűntünk. Fontos volt az is, hogy kiköszörüljük a csorbát, amit a múlt heti meccsünkkel okoztunk. Gyors góllal leptük meg ellenfelünket, Varga Krisztián talált a hálóba. (1-0) A gólt követően is támadásban maradtunk és Fehér Krisztián, majd pedig Aradi Csaba ért el újabb gólt. (2-0, 3-0) A félidő vége felé magára talált az Euroszer és szépített. (3-1) Azonban Kiss "Kiki" Krisztián parádés góllal ismét háromra növelte az előnyünket. (4-1) A második játékrészt újabb góllal vezettük be, Goór Ferenc révén. (5-1) Aztán megint kozmetikázott két gyors góllal az eredményen az ellenfél. (5-2, 5-3) Ekkor Aradi Csaba találatai következtek. (6-3, 7-3) Az Euroszer sok helyzetet kihagyott, kapufákat lőtt és sajnos egy újabb góllal is jelezték, hogy nem adták fel. (7-4) Goór Ferenc egy szépen kijátszott akció végén megszerezte újabb gólját (8-4), majd Varga Krisztián iratkozott fel a góllövők közé ismét. (9-4) A meccs végén még sikerült ellenfelünknek javítania a gólarányon (9-5), de egy pillanatra sem forgott veszélyben a sikerünk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 V. forduló (április 09.)

DVSZ - Csövesek

2-3 (0-2)

Gólszerzőnk:  Csanaki S. (2)

A rangadóra nagyon felkészülve, több sorral és profi játékosokkal megerősítve érkezett a Csövesek csapata. Természetesen ez nem ért minket váratlanul és a sérültek, betegek, eltiltottak ellenére, győzelmi reményekkel vártuk a találkozót.  A mérkőzés elején azonban egy bombagóllal megszerezte a vezetést ellenfelünk. (0-1) A mérkőzés további szakaszában kiegyenlített játék folyt, amikor a félidő befejezése előtt nem sokkal egy több lábon is megpattanó labda, végül is az egyik védőjátékosunk sarkáról a kapunk bal sarkába gurult – elképesztő balszerencse. (0-2) A második játékrészben mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Csanaki Sándor két bombagóllal egalizálta az eredményt. (1-2), (2-2) A Csövesek gárdája nem sokkal később ismét megszerezte az előnyt egy jól eltalált lövéssel. (2-3) A hátralévő időben nagy erőket mozgósítottunk, hogy kozmetikázzunk az eredményen, de ellenfelünknek sikerült megőriznie a minimális különbséget. A két csapat, a bajnoki táblázaton elfoglalt előkelő helyezésének megfelelően nagyon magas színvonalú izgalmas és fordulatos mérkőzést vívott, ahol a döntetlen reálisabb eredmény lett volna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 VI. forduló (április 20.)

DVSZ - Colosseum

2-2 (0-2)

Gólszerzőnk:  Aradi Cs. (2)

A bajnokság egyetlen veretlen csapatával találkoztunk ebben a fordulóban és mindenképpen meg akartuk szakítani a jó sorozatukat. A mérkőzés elején a szokásos forgatókönyv szerint átvettük az irányítást, támadtunk, kihagytunk sok helyzetet, majd kaptunk egy elkerülhető gólt. (0-1) Sajnos ezután sem az egyenlítés következett, hanem egy kontratámadásból újabb gólt szerzett a Colosseum. (0-2) A második játékrészben már jobban érvényesült az akaratunk, ami gólokban is meglátszott. Aradi Csaba lőtt előbb egy okos gólt (1-2), majd pedig egy technikás, sarkalós megoldást választva volt ismét eredményes. (2-2) A találkozó végén kétszer is megszerezhettük volna a győzelmet, de kimaradtak a lehetőségek, így döntetlen lett a mérkőzés. Jó mérkőzésen, a játék képe alapján igazságosnak mondható eredmény született.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 VII. forduló (április 27.)

DVSZ - NEO-Micro

5-2 (2-0)

Gólszerzőnk:  Sárai Gy. (2), Varga K. (2), Fehér K.

A kiesés elkerüléséért harcol a NEO-Micro együttese, ezért nehéz mérkőzésre számítottunk. Nagy lendülettel kezdte a meccset mindkét csapat. Felváltva voltak helyzetek a kapuk előtt. A 10. percben Varga Krisztián egy kapáslövéssel megszerezte a vezetést. (1-0) Ezután enyhe fölényben játszottunk és ennek köszönhetően sikerült újabb gólt elérnünk Sárai György révén. (2-0) A második játékrészt újabb góllal vezettük be, ismét Varga Krisztián volt eredményes. (3-0) Ezt követően Fehér Krisztián növelte az előnyt négyre. (4-0) Erre azonban a NEO-Micro váratlanul válaszolt egy szép góllal. (4-1) Sárai György egy remek találattal újra négyre alakította a különbséget. (5-1) A meccs legvégén még szépített a NEO-Micro (5-2), azonban győzelmünk egy pillanatra sem forgott veszélyben.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 VIII. forduló (május 4.)

DVSZ - Fejó Therm

5-0 (2-0)

Gólszerzőnk:  Káli T. (3), Varga K., Aradi Cs.

A 8. helyen álló Fejó Therm csapata volt az ellenfelünk ma este. Nagy lendülettel ugrott egymásnak a két gárda és ennek köszönhetően mindkét kapu előtt felváltva voltak helyzetek. Többnyire masszív védekezésből szoktak kontrákra játszani ellenünk a Fejó Therm játékosai, most azonban nyílt sisakos játékkal rukkoltak elő. Kiegyenlített mezőnyjáték alakult ki, azonban nekünk sikerült gólt szereznünk amikor a hosszú eltiltásából visszatérő Káli Tibor, Eszenyi Zoltán távoli lövésébe tette bele a lábát jó ütembe. (1-0) A félidő vége előtt Varga Krisztián lőtt remek gólt, így két góllal vezettünk a szünetben. (2-0) A második játékrész 10. percében Káli Tibor egy bedobás után kapásból óriási gólt ragasztott a Fejó Therm kapujának bal felső sarkába. (3-0) Úgy tűnt, hogy ellenfelünk a saját maga által diktált tempóban elfáradt, és ekkor már tetszés szerint alakítottuk ki a helyzeteinket, amelyek közül sajnos nagyon sokat ki is hagytunk. A mérkőzés végeredményét Káli Tibor egy szerencsés találattal (4-0), majd pedig Aradi Csaba a szokásos "fineszes" lövéseinek egyikével állította be. (5-0)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IX. forduló (május 14.)

DVSZ - Duna VIV

3-2 (1-1)

Gólszerzőnk:  Goór F., Fehér K., Kiss K.

Az utolsó szalmaszálat jelentette volna egy ellenünk aratott győzelem a bennmaradásért vívott harcban a Duna VIV együttesének. Ennek megfelelően igencsak összekapták magukat a találkozóra. Kiegyenlített mezőnyjáték folyt a mérkőzés elején, amikor egy szép akció végén Goór Ferenc megszerezte a vezetést csapatunknak. (1-0) Nem sokkal később – félreérthető bírói ítéletet követően – egy gyorsan elvégzett Duna VIV bedobás után egyenlített ellenfelünk. (1-1) A második játékrészben folytatódott a kemény küzdelem és szerencsére ismét mi szereztünk vezetést, Fehér Krisztián révén. (2-1) A Duna VIV mindent egy lapra feltéve támadott, amikor újabb gólt lőttünk, Kiss "Kiki" Krisztián remek megoldásának köszönhetően. (3-1) A Duna VIV erejéből még egy szépítő találatra futotta (3-2) – de a meccset mi nyertük meg. Ha a Duna VIV egész szezonban olyan teljesítményt nyújt, mint ma este, akkor nem estek volna ki a legmagasabb osztályból.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 X. forduló (május 21.)

DVSZ - Carissa SE

2-3 (1-1)

Gólszerzőnk:  Fehér K., Sárai Gy.

A tabellán egy pont választott minket el a Carissa SE csapatától és ezt az egy pont előnyt szerettük volna megtartani. Azonban a mérkőzés nem úgy indult, ahogy vártuk, hiszen ellenfelünk a 10. percben vezetést szerzett. (0-1) A félidő vége előtt Fehér Krisztián egy nagy lövéssel egalizálta az eredményt, így döntetlen volt az eredmény a szünetben.(1-1) A második játékrészt 5 perces emberhátrányba kezdtük, mert a félidőben kiállította a játékvezető Varga Krisztiánt. Ezt ki is használta a Carissa SE és két újabb gólt szereztek.(1-2 ; 1-3) A meccs utolsó szakaszában sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, amelyeket hol mi puskáztunk el, hol pedig az ellenfél remekül védő hálóőre mentette meg csapatát a góltól. A nagy nyomás meghozta azért az eredményt, hiszen Sárai György miután tisztára játszotta magát, szépített. (2-3) Azonban hiába rohamoztunk az utolsó 10 percben, egyenlítenünk már nem sikerült. Egyesek szerint a győzelemhez is közelebb álltunk, de a döntetlen minimum megérdemelt lett volna. A magas színvonalú szikrázóan kemény összecsapás jó propagandája volt a kispályás labdarúgásnak, amit a szép számmal kilátogató közönség is hasonlóképpen értékelt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 X. forduló (május 21.)

DVSZ - Ász Róma

6-1 (0-1)

Gólszerzőnk:  Káli T.(3), Varga K. (2), Kiss K.

A már kieső Ász Róma volt az ellenfelünk. Meglepően jól kezdtek és az első félidőben meg is szerezték a vezetést. (0-1) A második játékrészben sokáig tartotta ellenfelünk az előnyét, amikor is a 10. percben Káli Tibort lerántották a hatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Varga Krisztián váltotta gólra. (1-1) Aztán Varga Krisztián újabb találattal jelentkezett. (2-1) Ezután Káli Tibor góljai következtek, számszerűen három.(3-1, 4-1, 5-1) A mérkőzést Kiss "Kiki" Krisztián menetrendszerű találata zárta le. (6-1) A nehézkesen induló találkozón végül magabiztos győzelmet arattunk.

Ezzel a bajnoki tabella negyedik helyét szereztük meg! Nagyon-nagy gratuláció a csapatunknak! Szép volt Fiúk!

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros