2008-2009-es Bajnoki Évad Értékelése

A seb beforr, a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.

A 2008/2009-es kispályás labdarúgó bajnokságban az első hat csapat közé kerülést tűztük ki célul. A gárda ennek megfelelően a pontvadászat kezdetétől a végéig folyamatosan a tabellának ebben a szekciójában volt megtalálható. Ez azt is jelenti, hogy a csapat erejét jól ítéltük meg és teljesíthető elvárások lettek felállítva.

A bajnokság 33 mérkőzéséből 18-at nyertünk meg, 4 végződött döntetlen eredménnyel és 11-szer hagytuk el vesztesen a játékteret. Más megfogalmazásban, a meccsek 72 százalékán nem találtunk legyőzőre.

A mezőnyhöz kapcsolódó néhány statisztikai adat:

  • 127 (!) gólt lőttünk – ez azt jelenti, hogy a harmadik legeredményesebb csapat volt a mienk! (a bajnok Karmacsi Autó gárdájánál például 11 (!) góllal szereztünk többet)
  • Kapott gólok tekintetében lehetne javulnunk (95-ször találtak a kapunkba) de sok panaszunk erre sem lehet, hiszen ebben az összevetésben a negyedik helyen végeztünk.
  • Legyőztük az első helyezettet, diadalmaskodtunk egy alkalommal a harmadik helyezett csapat ellen és két pontot raboltunk az ezüstérmestől is.
  • A csapat gólkirálya Káli Tibor lett 25 találattal.

 

A 2009 - es évre visszatekintve, (most május végén) csak röviden:

Idén (a bajnokságot, a kupákat, rendezvényeket is figyelembe véve) 32 mérkőzésen vagyunk túl, 23 győzelmet értünk el, 1-szer volt döntetlen az eredmény és 8-szor szenvedtünk vereséget. Ez 77 % - os mutató, amely egyértelműen javulást jelez.

Összességében sikeres bajnoki szereplést tudhatunk magunk mögött és a rendezvényeken is jól szerepeltünk. (3 tornán indultunk el idén, egyet megnyertünk, egyikről pedig az ezüstérmet hoztuk el) Két játékosunk (Somogyi Jenő, Zsiga Péter) távozott idény közben, akiknek a pótlása jól sikerült, az új játékosok (Joó Dávid, Varga Krisztián, Aradi Csaba, Dr. Eszenyi Zoltán) rendkívül gyorsan beépültek a csapatba és jól teljesítettek.

A jövőről:

Sajnos Káli Tibor távozik a csapattól (végez a főiskolán és hazaköltözik Kecskemétre), így az Ő pótlásáról gondoskodni fogunk. A nyári időszakban tervezünk (legalább) egy (rangos) kupán, vagy rendezvényen történő részvételt. Örömteli hír, hogy újabb szponzorok jelezték (a csapat jó szereplésének köszönhetően) támogatási szándékukat, aminek nagyon örülünk.

A következő bajnoki szezonban a csapat elé ismét az első hat hely egyikének megszerzését tűztük ki célul. Fontos a jó csapatszellem megtartása, hiszen ez szintén jellemző volt egész évben a gárdánkra. Reményeink szerint a jövőben is egy összetartó, egymásért  és a jó eredményekért küzdeni tudó csapat lesz a Dunaferr Vasas.

Játékosainknak jó pihenést az idei nyárra. Szponzorainknak, szimpatizánsainknak, szurkolóinknak, a rólunk sokszor tudósító médiának, köszönjük, hogy segítettek bennünket és nekik is kellemes nyaralást és jó pihenést! Jövőre ismét találkozunk!

Hajrá, Dunaferr Vasas!

Évszám
Carissa Kupa
XV. Carissa Országos Labdarúgó Kupa
I. Helyezett Dunaferr Vasas, 2017. Dunaújváros